Vücut Kokusunu Nasıl Değiştiririz? Parfüm Kullanmadan Güzel Kokmak

Yayınlama: 06.02.2021
30
A+
A-

Vücut Kokusunu Nasıl Değiştiririz? Parfüm Kullanmadan Güzel Kokmak. İnsan vücudunun çeşitli kısımlarından gelen kokular vardır. Bu kokular potansiyel bir partner, bir hayvan ya da arkadaşa çekici ya da itici gelmesi için üretilen özel kimyasal sinyallerdir. Bir sivrisinek veya sevgiliyi baştan çıkarma eğiliminiz vücudun her bir yanında yer alan salgı bezlerinden süzülen yüzlerce uçucu organik kimyasala bağlıdır.

COSMOPOLITAN TR’ın haberine göre; çoğunlukla bu kimyasallar burun tarafından algılanamazlar. Ter yalnızca sudur ve kokmaz. Ancak demin bahsettiğimiz bu uçucu organik kimyasallar cilt, saç kökleri, dişler ve dil üzerinde yaşayan bakteriyle buluştuğunda bazı hoş olmayan kokular üretebileccek kadar kimyasalını değiştirebilir.

Vücut kokularının tesiri kişisel hijyen, vücut sıcaklığı, vücut ekolojisi, genetik, cinsiyet ve yaş gibi faktörlerden etkilenir. Bazı enfeksiyon hastalıkları, cilt problemleri, sağlık sorunları ve alınan ilaçlar da istenmeyen vücut kokularına neden olabilir.

İnsan cildinde bulunan 3 ana çeşit salgı bezi vardır.

– Ekrin ter bezi: Avuç içi, ayak tabanı ve alındaki gözeneklerle ter salgılar.

– Sebase yağ bezi: Göğüs, sırt, baş derisi, yüz ve alında bulunur ve yağlı sebum salgılar.

– Apokrin ter bezi: Kol altı, kasık bölgesi, anüs ve göğüs ucu bölgesindeki tüy kökleri boyunca kanallar yoluyla ter salgılar.

1. Kasık

Kasık bölgesi koku anlamında sıcak bir bölgedir. Ilık, terli, kıl kökü ve ter bezlerinin sık olduğu bölgedir. Vajina enfeksiyonlarına eğilimlidir.

Koku Kovucular

– Doğal kumaş veya pamuklu giysiler kullanın.

– Kokuyu parfümle bastırmaya çalışmayın. Bu, kokuya neden olan bakterileri öldürmez.

2. Kol altı

Bu bölge fazla kıl kökü içerir, ter bezleriyle doludur.

Koku Kovucular

– Deodorant veya mineral tuzlardan oluşan kristal kaya roll-on kullanın.

– Nemi azaltan bir antiperspirant kullanın. Geceleri az terlediğinizden antiperspirantı kullanarak gözeneklere maksimum emilimi sağlayın.

– Tüylerinizi jilet, ağda veya lazer ile temizleyin.

– Bakteri gelişimine karşı koruma sağlayan doğal bariyeri yok etmemek için sert vücut sabunlarından kaçının.

3. Ayak

İnsanoğlu daha iyi yol kat edebilmek için ayakkabı giymeye başladığından bu yana her gün binlerce ter bezinden salınan terin buharlaşmasını engelliyor.

Koku Kovucular

– Teri emebilecek pamuklu çoraplar giyin.

– Kokuyu emici aktif karbon içeren kurutucu ayak pudraları ve pedleri kullanın.

– Bir hafta boyunca günde 30 dakika ayaklarınızı çayda bekleterek çay tanenlerinin ter bezlerini sıkıştırmasını ve asidin kokuya sebep olan bakterileri öldürmesini sağlayın.

– Çay ağacı, adaçayı ve karanfil yağı gibi esansiyel yağlardan birkaç damla ile biraz ararot kamışı ve karbonatı suya ekleyerek ayak banyosu yapın.

4. Ağız

Ağız kokusu vakalarının az bir kısmı tükürükteki enzimler tarafından parçalanan yiyeceklerden kaynaklanır. Ancak yüzde 90’dan fazlası diş etlerinde, dişlerin altında ve dil yüzeyinde yaşayan bakterilerden kaynaklanır. Bazı gastrointestinal hastalıklar, kronik sinüzit, burun arkası sızıntısı, diyabet ve böbrek hastalığı da nefes kokusuna sebep olabilir.

Koku Kovucular

– Günde iki kere ve yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın.

– Dilinizi fırçalayın.

– Gargara kullanın.

– Protezleri her gün temizleyin.

–  Bol maydanoz tüketin.

– Diş eti iltihabını (gingivit) mutlaka tedavi edin.

5. Saç derisi

Sebase yağ bezlerinden gelen yağ sebumu ve saç kökleri bakteri gelişimi için zemin hazırlar.

  Zovirax nedir, ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir?

Koku Kovucular

– Saçlarınızı daha sık yıkayın (yağlı saça sahip olanlar kuru saça sahip olanlara göre daha sık yıkamalı)

– Saçlarınızı iyice kurutmak için fön makinesi kullanın.

– Islak saçlarınızı toplamayın.

Parfüm Kullanmadan Güzel Kokmak

Kadınların güzel kokması erkeklerin başını döndürmüştür her zaman, güzel kokan bir kadın aynı zamanda çekici gelir. Ne yazık ki parfümü tüm gün üzerinizde tutmak zor, ama bizi dinlerseniz bazı kolay yolları var….

Öncelikle vücut şampuanı kullanırken kendinizi hemen durulamayın. 5 dakika kadar vücut jelinin vücudunuzda kalmasına izin verin. Böylece vücudunuzun güzel kokuyu emmesiyle işe başlayacaksınız.

DUŞ ALIN

Okula veya işe gitmeden önce sabahları duş almak, uykudan uyanarak duşa girmek vücudunuzu tazeler. Bunun için kalktığınızda ilk işiniz gece vücudunuzun yataktaki sıcaklıktan ötürü salgıladığı teri ve yağı üstünüzden atmak, mis gibi kokmak olsun.

DİŞLERİNİZİ EN AZ İKİ DEFA FIRÇALAYIN

Dişlerinizi günde en az iki kere fırçalayın ve yemeklerden sonra gargara uygulayın. Eğer bunu yapmazsanız diğer tüm yaptıklarınızı çöpe atmış olursunuz. Kötü nefes çok kolay hissedilen bir kokudur. Ayrıca sigara içmemeniz gerektiğini de anlayabiliyorsunuz.

TEK KULLANIMLIK MENDİLLERDEN YARARLANIN

Duş almanızın zor olduğu veya zamanınızın kısıtlı olduğu durumlarda koltuk altlarınızı silerek rahatlayabileceğiniz tek kullanımlık mendillerden de faydalanın.

YAĞ BAZLI STİCK KULLANIN

Çantanızda ya da cebinizde yağ bazlı bir stick taşıyın. Yağ bazlılar uzun süre ciltte kalırlar ve alkol bazlılara göre daha yoğundurlar. Bu nedenle daha güçlü koku yayarlar. Melisa ya da yaseminli yağları ile denemeye başlayabilirsiniz. Eminim memnun kalacaksınız.

DOĞAL KOKULU SPREY KULLANIN

Elbise dolaplarının, çorap ve iç çamaşırı çekmecelerinin içine doğal kokulu bir sprey sıkın ya da deniz tuzu gibi değişik kokular içeren elbise dolaplarına koyabileceğiniz torbalardan alın.

KOKULU OJELER KULLANIN

Kokulu ojeler kullanabilirsiniz, kokulu ojeler hem hafif hem de hoş bir koku yayar etrafa. Bununla da kalmaz tırnak ve elinizde hoş bir görünüm yaratır.

VÜCUT KOKUSUNDAN KURTULMAK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Karbonat

Karbonatın, ciltteki nemi emme özelliği olduğu için teri emmeye ve vücut kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun yanında bakterileri de öldürerek doğal bir deodorant olarak iş görür.

Bir çorba kaşığı karbonat ile limon suyunu karıştırın. Bu karışımı başta koltuk altlarınız olmak üzere aşırı terlediğiniz diğer vücut bölgelerinize uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra su ile yıkayın, kesinlikle kazıyarak veya ovalayarak temizlemeyin. Ardından duş alın ve bu işlemi birkaç hafta boyunca her gün uygulayın. Vücut Kokusunu Nasıl Değiştiririz, Parfüm Kullanmadan Güzel Kokmak, Doğal Yöntemlerle Güzel Kokmak, Vücut Kokusunu Nasıl Giderebiliriz, Parfümsüz Güzel Kokmanın Yöntemleri, Çaylar İle Güzel Kokmak, Yağ Kullanmak, Güzel Kokulu Yağlar, Pis Kokudan Arınmak

Alternatif olarak, eşit miktarda karbonat ile mısır nişastasını karıştırın. Bu karışımı direkt olarak kuru haldeki koltuk altlarınıza uygulayın. Terlemeyi ve haliyle kötü koku oluşmasını önleyecektir. Bu yöntemi birkaç saatlik koruma istediğiniz zamanlarda pratik olarak kullanabilirsiniz. 

Elma Sirkesi

Elma sirkesi bakterilerle güçlü bir şekilde mücadele eden bir üründür. Ayrıca cildinizin pH seviyesini dengeleyerek vücut kokusunun giderilmesine de yardımcı olur. 

Bir parça pamuğu elma sirkesiyle ıslatın ve koltuk altlarınızı bu pamuk ile ovun. İki üç dakika bekledikten sonra duş alın. Bu uygulamayı, kayda değer bir gelişme görene kadar biri sabah, diğeri gece yatmadan önce olmak üzere günde iki kere tekrar edin.

  Erkekler neden berberlerini sever ve sadıktır?

Alternatif olarak ılık banyo suyuna bir fincan elma sirkesi ekleyerek tüm vücudunuzu bu suyla ıslatabilirsiniz. Bu yöntemi günde 10 dakika boyunca uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, iki çay kaşığı elma sirkesini az miktarda bal ile bir bardak ılık su içinde karıştırarak, bu karışımı günde üç defa yemeklerden önce içebilirsiniz.

Limon Suyu

Vücut kokusunu gidermede limon suyu mükemmel bir malzemedir. Limon suyunun asidik özellikleri cildin pH seviyesini düşürmeye yardımcı olur, bu da vücut kokusu üreten bakterilerin hayatta kalmasını bir hayli güçleştirir.

Bir limonu ortadan ikiye kesin, koltuk altınızı yarım limon ile ovun. Limon suyunun cildinizle temas ettiğinden emin olun. Kendi kendine kurumasını bekleyin ve ardından duş alın. Koku tamamen yok olana kadar bu yöntemi günde bir defa uygulayın.

Eğer hassas bir cildiniz varsa, yarım limonun suyunu yarım bardak su ile seyreltip bir pamuk yardımıyla uygulayarak da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde 10 dakika boyunca kurumasını bekleyip su ile durulayın. İlerleme kaydedinceye kadar bu yöntemi günde bir defa uygulayın.

Biberiye

Biberiye, kokuya sebep olan bakterilerin çoğalmasını önler. Ayrıca içeriğindeki mentol ve klorofil vücut kokusunu nötralize eden doğal bir deodorant işlevi görerek vücudunuzda hoş bir koku bırakır. Bunların yanı sıra biberiyenin içinde, eksikliği vücut kokusuna sebep olan çinko bulunur.

Bir fincan sıcak su içerisine yarım fincan kuru biberiye koyun. 10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin ve ardından bu suyu banyo suyunuza ekleyin. Bu su içerisinde 15-20 dakika bekleyin. Sudan çıkıp kendinizi nazikçe kurulayın. Bu işlemi günde bir defa uygulayın, gün boyunca vücudunuz çok hoş kokacaktır.

Alternatif olarak yarım çay bardağı suyun içerisine 8-10 damla biberiye yağı damlatın ve bir pamuk yardımıyla tıpkı roll-on sürer gibi koltuk altlarınıza uygulayın.

Uyarı: Eğer biberiye cildinizi tahriş ederse kullanmayı derhal bırakın.

Ada Çayı

Harika bir kokusu olan ada çayı vücut kokusuyla mücadelede kullanılabilir. Ada çayı ter bezlerinin çalışmasını yavaşlatır ve bakterilerin cildinizde çoğalmasını önleyen antibakteriyel bir bitkidir.

5 damla ada çayı yağı, kişniş yağı ve lavanta yağını bir çay bardağı distile edilmiş hamamelis (cadı fındığı) ile karıştırın. Daha sonra bu solüsyonu bir sprey şişesine koyarak deodorant olarak kullanabilirsiniz. 

Alternatif olarak, iki çorba kaşığı kuru ada çayını dört fincan sıcak su içerisine koyarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Solüsyon soğuduğunda koltuk altlarınızı bu solüsyon ile silin. Bunu günde iki defa uygularsanız çok iyi sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz parfüm kullanmadan güzel kokmak.

Ayrıca ada çayını içebilirsiniz de. Bir çay kaşığı kuru ada çayını bir fincan sıcak su içine koyun ve 10 dakika bekleyin. Yaprakları süzdükten sonra çayın tadını çıkarın. Günde iki fincandan fazla ada çayı içmeyin.

UYARI: Ada çayı hamile veya emziren kadınlar tarafından tüketilmemelidir.

Vücut Kokusunu Nasıl Değiştiririz, Parfüm Kullanmadan Güzel Kokmak, Doğal Yöntemlerle Güzel Kokmak, Vücut Kokusunu Nasıl Giderebiliriz, Parfümsüz Güzel Kokmanın Yöntemleri, Çaylar İle Güzel Kokmak, Yağ Kullanmak, Güzel Kokulu Yağlar, Pis Kokudan Arınmak

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat