meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Valiz Nasıl Yerleştirilir? Valiz Yerleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Yayınlama: 09.01.2021
32
A+
A-

Valiz Nasıl Yerleştirilir? Valiz Yerleştirme Yöntemleri Nelerdir? Evet, tatile çıkmanın ve yepyeni yerler keşfetmenin mevsimi yok; ama yaz aylarında daha çok seyahat edildiği de bir gerçek. Yaz aylarına sayılı günler kala tatil planlarını yapmaya başladığınız, hatta çoğunuzun uçak biletlerinizi alıp otel rezervasyonlarınızı yaptırdığınızı tahmin edebiliyoruz. Peki, tatil valizi nasıl hazırlanır? Şimdi, 15-22 Nisan Dünya Turizm Haftası’na özel olarak pratik bavul hazırlama tüyolarını paylaşalım.

Valiz Nasıl Yerleştirilir? Valiz Yerleştirme Yöntemleri Nelerdir?
Valiz Nasıl Yerleştirilir, Valiz Yerleştirme Yöntemleri Nelerdir, Valiz Nasıl Yerleştirilir, Valiz Yerleştirmek, Valizde Yer Bırakma, Valizi Yerleştirme Yöntemleri, Valizi Düzgünce Yerleştirme, Valize Kıyafet Sığdırma, Valizi Düzenleme, Bavul Yerleştirme, Bavul Düzenleme

Hazırlıklara Girişmeden Gerekli Araştırmaları Yapmak Şart

Valizinize yerleştirdiğiniz küçük şeyler hem bavulunuzda fazla yer kaplayabilir hem de ağırlık oluşturabilir. Bu nedenle ihtiyacınız olmayan ürünleri yanınıza almamaya özen göstermelisiniz. Diğer bir deyişle valizinizi hazırlarken kesinlikle oldukça planlı davranmalısınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tatil yapacağınız güne yetecek miktarda giysi ve ihtiyacınız olan ürünleri alın. İhtiyacınızdan fazla miktarda giysi ve ürün almak valizinizin kapanmamasına neden olabilir.
  • Gideceğiniz şehrin hava durumuna, bavulunuzu hazırlamadan önce bakmakta fayda var. Bavulunuzu bu doğrultuda hazırlarsanız bavulu son anda değiştirmek zorunda kalmazsınız ve gideceğiniz yerde rahat edersiniz.
  • Ulaşımınızı sağlayacak kara yolu, hava yolu ya da deniz yolunun size sunduğu bavul limitini kontrol etmelisiniz. Bu konu özellikle hava yolu ile seyahat ediyorsanız çok önemli. Sınırlamalar doğrultusunda bavul hazırlamak, karşılaşabileceğiniz zorlukları önler.
  • Söz konusu uçak seyahatleri ise sadece valiz değil, el çantalarınız için de ağırlık sınırı olduğunu unutmamalısınız. Bunun yanında bazı ürünleri kabin bagajlarında taşımaya izniniz olmaz ya da bu konuda sınırlama ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin her bir sıvı ürün için 100 ml sınırı var. Bu nedenle kabin bagajlarınızla uçacaksanız seyahat boy ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca elektronik cihazların bazılarını da kabine almanız yasak olabilir. Bu nedenle ulaşımınızı sağlayacak şirketin ve biletinizin sınıfının sunduğu kısıtlamaları iyi okumalısınız.
  • Değerli eşyanızı (cüzdan, nüfus cüzdanı, pasaport, para, mücevher, bilgisayar vb.) bagaja değil, hazırlayacağınız el bagajına almak daha sağlıklı olabilir.

Bavulunuzu Hazırlamayı Son Güne Bırakmayın

Eğer doğru bavul hazırlamanın püf noktalarını arıyorsanız yapmanız gereken en önemli şeylerden biri bavul toplamayı son güne bırakmamak! son güne bırakmak, panik yapıp ihtiyacınız olan ürünleri unutmanıza sebep olabilir. O nedenle birkaç gün önceden bavul hazırlama listesi oluşturmak ve bu liste doğrultusunda tatil bavulunuzu hazırlamak en sağlıklısı olacaktır. Hem bu süre zarfında aklınıza gelen başka ihtiyaçlarınızı da bavula yerleştirebilirsiniz.

Daha Az İhtiyacınız Olan Ürünleri Altlara Koyun

Seyahatinizin son günü katılacağınız bir etkinlikte giymek için yanınıza alacağınız giysinin bavulunuzun üst kısmında hiç yeri yok! Onu en aşağıya koyabilir ve böylece bavulunuzu dağıtmadan ihtiyacınız olan giysiyi ya da ürünü alabilirsiniz. Ayrıca önemli ve özel bir kumaşa sahip olan giysilerinizi elbise torbalarında valizinize koymak da “Bavul nasıl yerleştirilir?” sorusunun cevaplarından biri.

  Ankesör davaları ne olacak?

Giysilerinizi rulo halinde valize yerleştirmenin ise pratik ve yer kazandıran bir öneri olduğunu belirtelim.

Sıvıları Korunaklı Bir Şekilde Yerleştirin

Şampuanlar, içecekler, kremler… El bavulunuzda ya da valinizde olsun, hiç fark etmez; tüm sıvıları korunaklı bir şekilde yerleştirmeniz oldukça önemli. Sıvıları, dökülme ihtimali az küçük kaplara koyabilir ve her kabı streç filmle sararak daha korunaklı hale getirebilirsiniz. Bunun sonrasında tüm sıvıları bir poşete koyup saklamak ve valizinizin fermuarlı bölümüne yerleştirmek de valiz yerleştirme yöntemi arasında.

Yardımcı Ürünlerden Yararlanın

Sadece ihtiyacınız olan ürünleri yanınıza almak üzere bavulunuzu hazırlasanız bile bazen bavulunuz kapanmayabilir. Sizin de valize çok eşya sığdırmak istediğinizi biliyoruz. Peki, böyle durumlarda ne yapmalısınız? Hiç endişelenmeyin; yapmanız gereken oldukça basit: Seyahat boy vakumlu hurçları tercih edin! Evlerde de sıklıkla yardım aldığınız vakumlu hurçlar, giysilerinizi hem korunaklı hem de yerden tasarruf edecek bir şekilde saklamanız konusunda oldukça yardımcı. Vakumlu hurçlar sayesinde eşyanız daha az yer kaplayabilir ve böylece boş yerlere, ihtiyacınız olan farklı ürünleri yerleştirebilirsiniz.

Bavulun içerisine yerleştireceğiniz küçük çantalar da valizinizin oldukça düzenli olmasını sağlayabilir. Örneğin bir küçük çantanın içerisine kişisel bakım ürünlerini, diğer küçük çantanın içine elektronik cihazların kablolarını, bir diğerinin içine ise ihtiyacınız olan ilaçları koyabilirsiniz. Bu küçük çantalar, valizinizin düzenli olmasını sağlayacağı ve size yer kazandıracağı için bavul hazırlama taktikleri arasında yer alıyor.

Valize ayakkabı yerleştirmek konusunda hepimizin kafasında soru işaretleri olduğu doğru. Peki, ayakkabıyı bavulunuzun içine nasıl yerleştirmelisiniz? Öncelikle bavulunuzun bir kısmını ayakkabılarınız için ayırmakta fayda var. Yani bavulunuzun sol kısmını rulo halinde yerleştirdiğiniz giysileriniz, sağ kısmını ise ayakkabılarınız için ayırabilirsiniz. Ayakkabıları dilerseniz altlarına bone geçirerek, dilerseniz de düzenli bir şekilde poşetlere koyup saklayabilirsiniz.

Bunları Unutmayın!

  • Eğer yurt dışında bir ülkeye gidiyorsanız priz girişi farklı olabilir. Bu nedenle priz çevirici almayı unutmamalısınız.
  • Devamlı kullandığınız ilaçları ve ağrı kesici gibi ihtiyacınızın olabileceğini düşündüğünüz ilaçları paketlerinde ve reçeteleri ile yanınıza almalısınız.
  • Ulaşım biletinizi ve konaklayacağınız yeri gösteren belgeleri el valizinize almak sağlıklı olacaktır.

Katlamak Yerine Rulo Halinde Yerleştirmek

Kıyafetleri katlayarak birbirinin üzerine istiflemek alışılmış bir yöntem. Fakat biz bunun yerine kıyafetlerinizi rulo şeklinde yaparak yan yana dizmenizi öneriyoruz. Böylece oluşan boşlukları bile ince bir tişört ile doldurup değerlendirebilirsiniz. Özellikle çok yer kaplayan pantolonlar için bu taktik son derece akıllıca.

  Günde 750 bin lira harcıyorum SİNERJİİ

Şimdi O Şemsiyeyi Yavaşça Yere Bırakın

Eğer büyük bir şemsiyeye sahipseniz onu evde bırakın. Bavulunuzda daha az yer kaplaması için yağmurlukları kullanın. Daha iyi bir fikrimiz var. Seyahat sırasında yaşanan kötü hava şartlarından sizi koruyacak tek kullanımlık yağmurluklar da alabilirsiniz. Yağmur dindikten sonra yağmurluğunuzu atabilirsiniz.

Yaşasın Vakum Torbaları

Vakum teknolojisini bilirsiniz. Genelde gıdaların çabuk bozulmaması için kullanılır ve çok işe yarar. Tabii ki valiz hazırlama listenizdeki tüm eşyaları sığdırma konusunda da bu fikir çok kullanışlı. Vakum torbaları, ceketler, çocuk kıyafetleri, yumuşak oyuncaklar ve yatak çarşafları gibi hantal nesneleri paketlemek için kullanılabilir. Böyle bir ambalajlama yöntemi size ciddi yer kazandıracaktır. Vakum torbalarını kullandıktan sonra atmayın. Eve dönene kadar kirli çamaşırlarınızı bu torbalarda saklayarak kullanabilirsiniz.

Küçük Şeyler Büyük Yerler Kaplamasın

USB bellek, selfie çubukları, saç tokaları, çoraplar, güneş gözlüğü ve okuma gözlüğü gibi küçük nesneleri paketlemek ilk şartımız. Daha sonra onları ayakkabıların, kozmetik kutularının, belge klasörleri ve bavul ceplerinin içine yerleştirebilirsiniz. Eğer değerli takılarınız varsa onları ilaç kutularında saklayabilirsiniz. Bizce gayet akıllıca ve güvenilir bir önlem.

Seyahat Boyu Mini Kozmetik Ürünler

Seyahatteyiz diye bakımsız olacak değiliz. Bu yüzden en sevdiğimiz kozmetik ürünlerle bavul hazırlama esnasında hep göz göze geliriz. Bu durumun sizi rahatsız etmemesi için seyahat boy kozmetik ürünlerini tercih edebilirsiniz. Mutlaka sevdiğiniz ürünlerin seyahat boyu sürümlerini bulmaya çalışın.

Boş Alan Bırakmayın

Valizleri paketlerken, tatiliniz sırasında satın alacağınız hediyelik eşyalar için bir miktar alan bırakmaya karar verebilirsiniz. Böyle bir karar, paketlenmiş giysilerinizin yolculuk sırasında ciddi şekilde kırışmasına neden olabilir. Bunu önlemek için, boş yerleri küçük giysiler veya sarma kağıt yığınlarıyla doldurmalısınız. Böylece kıyafetleriniz birbirine karışmaz ve kırışmazlar.

Bonus: Diğer Küçük İpuçları

  • Telefonunuzun şarj aletinin ve kulaklık kablolarının küçük nesnelere sararak dolaşmasını önleyin.
  • Kırılabilir cam eşyaları bir çoraba koyup bir ayakkabı içine yerleştirmek, onları yolculuk boyunca koruyabilir.
  • Ayakkabıların, her bir çiftini tek kullanımlık bir poşetlere yerleştirerek bavuldaki eşyaların kirlenmesini önler.
  • Duş jeli ve şampuan şişelerinin kapaklarını açın ve yuvarlak boşluğa poşet parçası yerleştirin. Kapağı tekrar kapayın. Bu şekilde, kapaklar gevşek olsa bile şişelerin içindeki sıvılar hiçbir şekilde elbiselerinize dökülmeyecektir.
  • Kolyelerinizi ve bilekliklerinizi, mutfakta kullanılan streç filmlere sıra sıra sarıp katlayarak birbirlerine dolaşmasını engelleyebilirsiniz.

Valiz Nasıl Yerleştirilir, Valiz Yerleştirme Yöntemleri Nelerdir, Valiz Nasıl Yerleştirilir, Valiz Yerleştirmek, Valizde Yer Bırakma, Valizi Yerleştirme Yöntemleri, Valizi Düzgünce Yerleştirme, Valize Kıyafet Sığdırma, Valizi Düzenleme, Bavul Yerleştirme, Bavul Düzenleme

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat