meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Uygulama Yüklenmedi Hatası ve Çözümü (Kesin Çözüm)

Yayınlama: 05.09.2021
190
A+
A-
Uygulama Yüklenmedi Hatası ve Çözümü
Uygulama Yüklenmedi Hatası ve Çözümü

Zaman ilerledikçe teknoloji çok gelişti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlara her geçen gün birçok harika özellik ekleniyor. Basit bir cep telefonu olarak macerasına başlayan bu cihaz; oyunları, uygulamaları ve diğer dosyaların verilerini içeren bir akıllı telefona dönüştü. Modern Android, Windows ve IOS cihazlarının güçlü özellikleri vardır. Bu işletim sistemleri farklı farklı durumlar için kullanışlı olabilir. Ancak gelişmiş özelliklerle birlikte yazımızda ele alacağımız Uygulama yüklenmedi hatası gibi birçok sorun da ortaya çıkmıştır.

Android platformunun 2008’de piyasaya sürülmesinden bu yana Android telefonlar çok ün kazandı. Google’ın 2017 raporuna göre Android’in aylık yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcısı vardı. Bu kadar büyük bir erişimin en büyük nedeni, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli android uygulamalarıdır. Son verilere göre Google Play Store’da 4 milyondan fazla uygulama olduğu saptanmıştır. Çoğu kullanıcı Play Store’dan bir android uygulama yüklemeyi tercih etse de, bir uygulamayı harici kaynaklardan indirip manuel olarak yüklemenizin birkaç nedeni olabilir. Çoğu zaman uygulamayı başarıyla yükleyebileceksiniz, ancak bazen uygulamayı yüklemeye çalıştığınızda “Uygulama Yüklenmedi” gibi apk uygulama yüklenmedi hatası alabilirsiniz. Bugün Uygulama Yüklenmedi Hatasını ve bu hatanın çözümünü anlatacağız.

Uygulama Yüklenmedi Hatası Sebepleri

Uygulama Yüklenmedi Hatası bazı kullanıcıların başına gelen ve nefret edilen bir hata türüdür. Sorunu çözmeye çalışmadan önce, bu hatayla karşılaşmamızın olası nedenlerinin neler olduğunu öğrenmeliyiz. Soruna neyin neden olduğunu bilmiyorsak, sorunu çözmemiz de güçleşir. O zaman artık araştırmalarım sonucunda bulduğum Uygulama Yüklenmedi Hatası mesajının ana nedenlerini sizinle paylaşmaya başlayabilirim.

1- Bozuk dosyalar

İndirdiğiniz bozuk dosyalar her zaman hatanın oluşmasına neden olan asıl sorun olacaktır. Bu yüzden dosyaları gerçek ve güvenilir bir kaynaktan, indirmeyi kesintiye uğratmadan indirdiğinizden emin olun. Bazen dosyadaki virüs de dosyayı bozar ve bu durum da sıklıkla bu sorunun sebebi olarak karşımıza çıkar.

2- Düşük Depolama Alanı

Bazen telefonda düşük depolama alanı olması, uygulama yüklenmedi hatasının bir nedeni olabilir. Bir android paketi farklı dosya türlerinden oluşur. Düşük bir depolama alanımız varsa, yükleyici paketteki bazı dosyaları yükleyemeyecektir. Ve uygulamanın çalışması için bu dosyaların her bir parçasına ihtiyaç olabilir. Sonuç olarak bazı dosyalar yüklenemediği için uygulama yüklenmedi hatası alıyorsunuz.

3- Yetersiz Sistem İzinleri

Yetersiz sistem izinlerinin de soruna sebep olması olasıdır. Ayrıca bir dosyanın yüklenmesi sırasında bilinmeyen kod hatasına neden olabilirler. İzinler konusunda problem olmayacağından emin olun.

4- İmzasız Uygulama

Bir uygulamanın her zaman imzalanması gerekir. Eksik imza, o dosyanın yüklenmesi sırasında bir soruna neden olur.

5- Uyumsuz Sürüm

Uygulamanın sürümü cihazınızla uyumlu değilse veya artık desteklenmeyen bir sürüm kullanılıyorsa uygulama yüklenmedi hatası ile karşılaşmanız mümkün.

Uygulama Yüklenmedi Hatası Çözümü

Aşağıdaki çözümler sorunu çözmenize ve istediğiniz uygulamayı akıllı telefonunuza yüklemenize yardımcı olabilir.

1- Uygulama Kodlarını Değiştirerek Sorunu Giderme

Öncelikle cihazınızda Play Store/Google Play’e gidin.

  • “APK Editor Pro” adlı bir uygulamayı arayın.
  • Uygulamayı (bu ücretli bir uygulamadır) cihazınıza indirin.  Basit bir Google Araması yaparak bu uygulamayı bulabilirsiniz.
  • Uygulamayı açın ve “APK from the app” veya “Select an APK File” seçeneğini seçin (duruma göre hangi uygulamayı düzenlemek istediğinize bağlı olarak).
  • Telefonunuzdaki mevcut uygulamalar arasında gezinin ve istediğiniz uygulamayı bulun. Seçtiğiniz APP’ye tıklayın ve “Common Edit” butonu üzerine basın.
  • Uygulamanın kurulum konumunu ihtiyacınıza göre eğer dahili hazıfaya kayıtlı bir uygulamaysa “Internal Only” olarak değiştirin. Ayrıca, APK Editor Pro’yu kullanarak uygulama sürümünün de kodunu değiştirebileceğinizi unutmayın.
  • Değişikliklerden sonra kaydet düğmesine tıklayarak değişiklikleri uyguladığınızdan emin olun. Ardından uygulamanın değiştirilmiş sürümünü yükleyin.

Uygulamanın değiştirilmiş sürümünü yüklemeden önce, uygulamanın önceki sürümünden kalan bütün dosyaları silmeyi unutmayın. Bazı uygulamalar yüklendiğinde çok fazla atık dosya üretirler.

2- Uygulama Tercihlerini Sıfırlama

Telefonun ayarlar bölümüne gidin.

  • Ardından uygulamalara veya Uygulamalar ve bildirimlere (bazı telefonlarda) gidin. Tüm uygulamalar sekmesine geçin.
  • Tüm Uygulamalar sekmesinde, sağ üst köşede bir “üç nokta” göreceksiniz, üzerine tıklayın.
  • Bu bölümde “Uygulama Tercihlerini Sıfırla” yı bulup tıklamanız gerekiyor.
  • Açılan pencerede “UYGULAMALARI SIFIRLA” seçeneğine tıklayın.
  • Uygulamayı tekrar yüklemeyi deneyin.

3- Google Play Korumasını Devre Dışı Bırakma

Google Play Store ayarları, Uygulama Yüklenmedi hatasında da önemli bir rol oynar. Play Store’da bulunmayan ve bu uygulamaların yüklenmesine izin vermeyen uygulamaları otomatik olarak algılar. Play Store’da bulunmayan bir uygulamayı yüklemeye çalışıyorsanız, uygulama yüklenmedi hatası alabilirsiniz. Google Play Protect’i devre dışı bırakarak bu uygulamaları yükleyebilirsiniz. Android Uygulama Nasıl Yapılır

  • İlk olarak, telefonunuzda Play Store’u açın.
  • Üç çizgi menü simgesine tıklayın.
  • Play Protect’i bulun ve açın.
  • Play Protect’de sağ üst köşedeki “Ayarlar” simgesine tıklayın.
  • Açma/kapatma düğmesine dokunarak “Cihazı güvenlik tehditlerine karşı tara” seçeneğini devre dışı bırakın. (İstediğiniz uygulamayı kurduktan sonra tekrar bu ayarı AÇIN)
  • Uygulamayı yüklemeye hazırsınız.

4- SD Kartlara Kurulum Yapmayın

SD kartta, bazen cihazınız için gerçekten zararlı olabilen çok sayıda istenmeyen dosya vardır. Uygulamaları sd kartlardan yüklememeye çalışın. Telefon yükleyicileri paketi tamamen ayrıştıramayacaklarından dosyayı dahili depolamaya indirir. Dahili depolamadan yüklemek her zaman daha iyi bir seçimdir.

5- Uygulamayı İmzalamayı Deneyin

Android oyun mağazasından apk-signer adlı bu uygulamayı indirin.

  • Uygulamayı açın ve kontrol paneline gidin.
  • Orada “SIGNING” “VERIFYING” ve “KEYSTORES” olmak üzere üç bölüm göreceksiniz. Sizin “SIGNING” bölümüne tıklamanız gerekiyor.
  • Altta kalem gibi bir simge göreceksiniz üzerlerine tıklayın. Dosya yöneticiniz açıldıktan sonra, uygulama yüklenmedi hatası aldığınız uygulamanızı seçin.
  • Altta bir Kaydetme butonu göreceksiniz, üzerine tıklayın ve uygulamanız birkaç saniye içinde otomatik olarak imzalanacak.
  • Telefonunuza yüklemek için uygulamaya tıklayın.

6- Bilinmeyen Kaynak Yüklemesi

Şirketler, bu ayarlar nedeniyle bir sorunla karşılaşmamak için varsayılan olarak bilinmeyen kaynak yüklemesini devre dışı bırakır. Bu sayede sistem, cihaz için sağlıksız gördüğü için play store’dan indirilmeyen uygulamaların yüklenmesine izin vermeyecektir. Herhangi bir üçüncü taraf web sitesinden indirilen bir uygulamayı yüklemeye çalışmadan önce bilinmeyen kaynak yüklemenizi açtığınızdan emin olun. Bilinmeyen kaynak yüklemesini etkinleştirmek için birkaç farklı seçenek vardır.

Android Oreo veya Daha Üst Sürümde Etkinleştirme

  • Herhangi bir üçüncü taraf uygulamasını yüklerken bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz. Örneğin Google Chrome üzerinden bir apk indirdiğimizi varsayalım. Play Store uygulama yüklenmedi
  • İndirmeyi tamamladıktan sonra karşınıza bilinmeyen bir uygulama yüklediğiniz hakkında bir uyarı çıkacak. Bu çıkan uyarı üzerindeki ayarlar butonuna tıklayın. Play Store uygulama yüklenmedi
  • Açılan pencerede açma/kapatma düğmesine dokunarak bu kaynaktan gelen yüklemelere izin vermenizi sağlayan seçeneği etkinleştirmeniz yeterlidir. Play Store uygulama yüklenmedi

Android Nougat veya Daha Alt Sürümde Etkinleştirme

  • Android Nougat veya daha alt sürümlerde bilinmeyen kaynak yüklemesini etkinleştirme çok kolaydır. İlk önce telefon ayarlarınıza gidin ve “Güvenlik”i veya diğer güvenlik seçeneklerini açın. (telefonunuza bağlı olarak değişiklik gösterebilir) Android uygulama yüklenmedi
  • Güvenlik bölümünün altında, “Bilinmeyen kaynaklar” ı bulmanız ve açma/kapatma düğmesine dokunarak etkinleştirmeniz gerekiyor. Android uygulama yüklenmedi

Bu kadar!

7- Paket Yükleyicinin Verilerini ve Önbelleğini Temizle

Android cihazınızda ayarları açın.

  • Uygulamalar veya Uygulamaları yönet adlı seçeneği bulun ve üzerine dokunun.
  • Sistem Uygulamaları altında Paket Yükleyici Uygulamasını kontrol edin
  • Verileri temizle ve Önbelleği temizle olmak üzere iki seçenek bulacaksınız. (Android Marshmallow 6.0 kullanıcıları için, verileri ve önbelleği temizlemek için Depolama seçeneği üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.)
  • Verileri ve Önbelleği temizleyin. Android uygulama yüklenmedi

8- Rootlanmış Cihazlar İçin

Rootlanmış bir telefonunuz varsa;

  • Rootlanmış cihazınıza herhangi bir root explorer app indirin ve açın.
  • Apk’yi kopyalayın, ardından sistem> uygulamaya gidin ve uygulamaya izin verin.
  • Uygulamanın cihazınıza yüklendiğini göreceksiniz.

Lucky Patcher’ı Kullanma

  • Lucky Patcher’ı indirin, kurun ve açın (Dosyayı İndirmek için Google Aramaya Lucky Patcher yazın)
  • Araç Kutusu seçeneğine dokunun
  • Android’e Yama’yı tıklayın
  • “İmza Doğrulama durumu her zaman doğru” ve “APK İmza Doğrulamasını Devre Dışı Bırak” seçeneğini işaretleyin ve Uygulayın.
  • Otomatik olarak yeniden başlatılmazsa cihazınızı yeniden başlatın.

9- Depolamayı Temizlemek/Yükleme Yolu Ayarlamak

Cihazdaki bir miktar depolama alanını temizleyin. Dosya SD Kartta bulunuyorsa, SD Kartın doğru şekilde takıldığından emin olun. Bazı APK dosyalarının harici depolama birimine indirilmesi bazen Android işletim sisteminin paket yükleyicisi tarafından yanlış okunması nedeniyle sorunlara neden olabileceğinden, dosyayı dahili depolama birimine indirmenizi de tavsiye ederim. Dosyanın kendisinin bozuk olması durumunda dosyayı başka bir kaynaktan indirin.

10- Diğer Çeşitli Yöntemler

  • .android_secure/smdl2tmpl.asec dosyasını SD Kartınızdan silin.
  • Telefonu yeniden başlatın ve hatta mümkünse pili çıkarın.
  • Uygulamanın önceki tüm sürümlerini veya şu anda cihazınızda yüklü olan aynı benzerliğe sahip uygulamaları kaldırın.
  • SD kartı çıkarın ve apk’yı kurarken cihazınızı bir PC’ye bağlamayın.
  • Biraz yer açın, gereksiz uygulamaları kaldırın.

DrFone ile Android Sistem Onarımı

  • Dr.Fone‘u Windows’unuza yükleyin. Bundan sonra başlatın ve Android’inizi bilgisayara bağlayın.
  • “Android Repair” seçeneğini seçin ve “Başlat” ı tıklayın.
  • Her alandan marka, isim, model, ülke vb. cihaz bilgilerini seçin ve “000000” kodunu yazarak onaylayın.
  • Android’inizi indirme modunda başlatmak için ekrandaki talimatları izleyin ve aracın tanımlama uygulamasını cihazınıza indirmesine izin verin.
  • Ürün yazılımı indirildikten sonra, araç Android’inizi onarmaya başlayacak ve böylece “Android Uygulaması yüklenmedi” hatasını düzeltecektir. Android uygulama yüklenmedi

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat