Meteoroloji

Ülke genelinde yağış etkili olacak, sarı kodlu uyarı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sarı kodlu uyarı geldi. Çarşamba gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışlar etkili olacak, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin altına düşecek.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çarşamba gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Hafta sonuna kadar devam etmesi beklenen yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da birkaç derece düşeceği ifade edildi. Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, bu durumun özellikle Karadeniz, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun batısı ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda etkili olacağını söyledi.

Yağışlar Nerelerde Yoğunlaşacak?

Perşembe günü itibarıyla Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri de sağanak yağışların etkisi altında olacak. Cuma ve cumartesi günleri ise Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış geçişleri devam edecek.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Altına Düşüyor

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da birkaç derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde bu düşüş daha belirgin hissedilecek. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Vatandaşlarımızı sel ve su baskınına karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran uzman "Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında. Önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Ancak yağışla birlikte birkaç derece mevsim normallerinin altına düşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.