Türkiye’nin En İyi Liseleri 2022

Türkiye’deki en iyi liseler sıralamasında birçok liseden bahsetmek mümkün olabilir. Türkiye’nin en iyi liseleri her sene değişkenlik gösterir.

Yayınlama: 05.04.2022
59
A+
A-

Kariyer hayatının en iyi şekilde devam ettirilebilmesinde eğitim hayatı büyük bir öneme sahiptir. Her ne kadar ilkokul eğitimi son derece önemli olsa da günümüzde liseler de eğitim açısından en önemli basamaklardan birisi oluyor. Türkiye’deki en iyi liseler sıralamasında birçok liseden bahsetmek mümkün olabilir. Lise hayatınızın en iyi başarılarla dolu olmasında okul seçimini çok iyi bir şekilde yapmanız gerekiyor. En iyi liseler arasından birini seçerek yüksek standartlarda eğitim alabilme şansı bulabilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi Liseleri 2022
Türkiye’nin En İyi Liseleri 2022

Beklentilere yanıt veren ve son derece iyi bir eğitim alma şansı bulabileceğiniz bu liseler arasında Anadolu liseleri, fen liseleri olmak üzere birçok alternatif bulunuyor. Bunlardan birini seçerek son derece başarılı bir okul dönemli geçirmeniz mümkün olabilir. Türkiye’nin en iyi liseleri her sene güncel bir sıralamaya tabi tutulur.

Bu süreçte okullara girişlerdeki puanlar, yüzdelik dilimleri, eğitim standartları gibi birçok detay bu liselerin sıralaması üzerinde etkili olan faktörler arasında yer alır. En iyi lise eğitimi veren okullar arasında şunlardan bahsetmek mümkün olabilir:

Galatasaray Lisesi

Türkiye’nin en iyi lisesi olarak ilk sıralarda Galatasaray Lisesi yer alıyor. Oldukça yüksek ilgi gören bu lisenin yüksek bir taban puanı bulunuyor. Uzun yıllardır eğitim kalitesindeki standartları korumaya devam eden Galatasaray Lisesi öğrencilerine beklentilerin çok daha üzerinde bir eğitim imkanı sunuyor. Başarı oranı çok yüksek olan okulda Fransızca dilinde eğitim veriliyor.

İstanbul Erkek Lisesi

En iyi liseler arasında İstanbul Erkek Lisesi de bulunuyor. Geçmişi 1884 senesine dayanan lisenin son derece göz alıcı bir mimarisi bulunuyor. Günümüze kadar farklı isimler altında eğitimler vermeye devam eden lise 1923 senesinde şu anki ismini almış bulunmaktadır. Okulun en önemli özelliklerinden birisi de 1957 senesinde yapılan Türkiye ve Federal Almanya Hükümetleri arasındaki bir eğitim anlaşmasıdır.

Bu anlaşma neticesinde okulda Alman öğretmenler eğitim programlarına dahil olarak Almanca öğretmeye de başlamışlardır. 4+1 şeklinde eğitim veren okul Anadolu lisesi konumundadır. Okul müfredatında önemli bir yere sahip olan ve Türkçe olarak okutulan genel kültür dersleri dışındaki Matematik ve Fen bilgisi derslerinin tamamı Almanca dilinde verilir. Öğrencilerin bu okulda başarı gösterebilmeleri için iyi bir puana sahip olmaları büyük önem taşıyor. Lisenin yüksek bir puana sahip olması en çok dikkat çeken özelliklerindendir.

Ankara Fen Lisesi

Türkiye’nin en iyi fen liseleri arasında olan Ankara Fen Lisesi yüksek standartlarda verile eğitimleri ile öne çıkar. 2021 senesinde de oldukça yüksek bir popülariteye sahip olan lise son derece modern bir görünüme sahiptir. Yüksek bir taban puana sahip olan lise oldukça iyi bir eğitim sistemine sahiptir. Türkiye’deki sayılı fen liselerinden biri olması birçok öğrencinin bu liseyi tercih etmesini sağlıyor.

Okulda 17 tane sınıf bulunuyor. Aynı zamanda eğitimler 43 tane öğretmen tarafından veriliyor. Okuldaki öğrenci sayısı ise 480’dir. Bilim ve teknoloji alanında son derece iddialı olan bu okulda eğitimler yüksek standartlarda verilmektedir.

İstanbul Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi

Taban puanlarına göre en yüksek liseler arasında İstanbul Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi de bulunuyor. Bu lise 1908 senesinden bu yana eğitim vermeye devam okullar arasında yer alıyor. Son derece ilgi çeken bir mimarisi bulunuyor. Aynı zamanda konumu da oldukça iyi denilebilir. Geçmişte farklı isimler altında eğitimler verse de 1923 senesinde ismi Kabataş Erkek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Yaygın bir yabancı dil eğitimine sahip olan okulun ilk senesi İngilizce hazırlık olarak veriliyor.

  ESOGÜ Prof. DR Zühal Çubukçu neden öldü

2006 senesinde 4+1 eğitim sistemine geçen okul Anadolu Lisesi konumundadır. Okulun aynı zamanda pansiyon bölümünün bulunması şehir dışından da gelen öğrencilerin okulu tercih etmesinde önemli bir özellik oluyor. Hem İngilizce hem de Almanca hazırlık sınıfı olan son derece iyi liseler arasındadır.

İzmir Fen Lisesi

Listenin üst sıralarında İzmir Fen Lisesi de bulunuyor. Yüksek bir taban puana sahip olan İzmir Fen Lisesi Türkiye’nin en iyi liselerinden biridir. 1982 senesinde eğitim vermeye başlayan okul Türkiye’nin üçüncü fen lisesi olarak biliniyor. Üniversiteye öğrenci yerleştirme yüzdesi %75 üzerinde olduğu için birçok öğrenci tarafından tercih edilen bir lisedir.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan İzmir Fen Lisesi 2022 Taban puanı 481,1528‘dir. Yüzdelik dilimi 0,15‘dir. Yeni öğrenci kontenjanı 90 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

Okul İzmir Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alıyor ve yabancı dil eğitimini İngilizce olarak veriyor. Kurum bilim olimpiyatlarında da son derece üst sıralarda bir başarıya sahiptir. Öğrencilerinin hazırladığı üretken projeler ile oldukça iyi standartlarda olduğu söylenebilir. Yüksek bir taban puanının olması öğrencilerin okula girmesinde önemli bir zorluk olsa da bu okulda eğitim alan öğrencilerin oldukça avantajlı olduğu söylenebilir.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Yüksek puanlı liseler arasında İstanbul Atatürk Fen Lisesi de bulunuyor. Hem eğitim sistemi hem de akademik kadrosu ile son derece başarılı liseler arasında önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de açılan ikinci Fen Lisesi olma özelliğini taşıyan lise yüksek bir başarı grafiğine sahiptir. 40 dönümlük bir arazi üzerine kurulan okul tarihi bir binadır. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel ödüle layık görülen kurumlar arasında bulunuyor.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi 2022 Taban puanı 478,7778‘dir. Yüzdelik dilimi 0,19‘dir. Yeni öğrenci kontenjanı 120 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

Okulun hem kız hem de erkek pansiyonu bulunuyor. Üniversiteye öğrenci yerleştirme konusunda da yüksek bir yüzdeye sahiptir. Taban puanı yüksek olduğu için eğitim alınması zor olan okullar arasında bulunuyor.

İstanbul Çapa Fen Lisesi

1848 senesinde ilk eğitimlerini vermeye başlayan İstanbul Çapa Fen Lisesi son derece başarılı okullardan biridir. Belirli dönemlerde eğitimlere ara verilmesine rağmen günümüzde eğitim faaliyetlerine devam ediliyor. 2014 senesinde öğretmen okulları kapatıldığında bu okul da fen lisesi olarak eğitimlere devam etmeye başlamıştır. Okulda hem gündüzlü hem de yatılı bir sistem bulunuyor.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan İstanbul Çapa Fen Lisesi 2022 Taban puanı 473,4353‘dir. Yüzdelik dilimi 0,3‘dür. Yeni öğrenci kontenjanı 150 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

  Prof. Dr. Necat Akdeniz Akgün neden öldü?

Kız ve erkek öğrenci pansiyonları bulunan okul içerisinde kimya, biyoloji, fizik laboratuvarları bulunuyor. Güzel gir kütüphanesi bulunan okulda birçok farklı atölye de vardır. Okul içerisinde hem açık hem de kapalı bir spor salonu bulunuyor. Okul Fatih semtinde bulunuyor ve öğrenciler açısından her türlü eğitim avantajı en iyi şekilde sunuluyor.

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Osmanlı zamanlarından kalan bu okul tarihteki ilk Avrupai düzendeki okul denilebilir. Okulun ilk faaliyetleri tarihte Bezm-i Alem Valide Sultan’ın çabaları ile olmuştur. Eğitim faaliyetlerine 1850’de başlanmıştır. Sultan Abdulmecid döneminde açılan bu okul Osmanlı döneminin ilk sivil lisesi olmuştur. 1983 senesinde ismi Cağaloğlu olarak değiştirilmiştir ve Anadolu Lisesi konumunda hizmet vermektedir.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi 2022 Taban puanı 472,5563‘dür. Yüzdelik dilimi 0,32‘dir. Yeni öğrenci kontenjanı 150 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi Almancadır.

Okulda 1000 civarında eğitim gören öğrenci bulunuyor. Aynı zamanda Cağaloğlu Anadolu lisesi TÜBİTAK bilim çalışmalarında en faal okullar arasında yer alıyor. Eğitim sistemi 4+1 olarak veriliyor. Yüksek standartlarda bir eğitim düzeyi bulunan üniversitenin puanı da bir hayli yüksek denilebilir.

Bursa Tofaş Fen Lisesi

1989 senesinde açılan Bursa Tofaş Fen Lisesi çok geniş bir öğrenci kitlesine eğitim hizmeti sunuyor. Fen lisesi olarak eğitim veren okulda 240 kapasiteli bir öğrenci yurdu bulunuyor. Okulun üzerinde kurulduğu arazi 17800 metrekare civarındadır. Başarı grafiği çok yüksek okullardan birisi olan Bursa Tofaş Fen Lisesi, en iyi üniversitelere birçok öğrenci yerleştiriyor.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan Bursa Tofaş Fen Lisesi 2022 Taban puanı 471,2039‘dir. Yüzdelik dilimi 0,35‘dir. Yeni öğrenci kontenjanı 120 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

Okulun 17 tane dersliği bulunuyor. Aynı zamanda 500’den fazla öğrenciye eğitim veriliyor. Erasmus konusunda öğrencilerini destekleyen okul bilim etkinlikleriyle de öne çıkıyor. Okulun taban puanı yüksek olduğu için birçok öğrencinin girmekte zorlandığı liseler arasındadır.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

1984 senesinde eğitim hayatına dahil olan lise günümüzde oldukça yüksek standartlarda eğitim veren liseler arasında yer alıyor. Türkiye’nin en başarılı liseleri arasında yer bulan okulun 24 tane dersliği bulunuyor. Aynı zamanda robotik atölyesi ve proje toplantı odası bulunmaktadır. Okul içerisinde biyoloji laboratuvarı, satranç odası, müzik odası ve resim atölyesi gibi yerler bulunuyor.Türkiye’nin en iyi liseleri arasında yer alan İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 2022 Taban puanı 469,1318‘dir. Yüzdelik dilimi 0,41‘dir. Yeni öğrenci kontenjanı 120 kişi ile sınırlıdır. Yabancı dil eğitimi İngilizcedir.

Yabancı diller odası, fen bilimleri odası gibi alanlarda da öğrenciler iyi birer eğitim alabilme şansı elde ediyor. Okul Ferit Avni Sözen Vakfı tarafından destekleniyor. Okulda 4+1 eğitim sistemi uygulanıyor. İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi İngilizce eğitimin ağırlıklı olduğu bir lisedir. Geniş kütüphanesi ile öğrencilerini iyi bir geleceğe hazırlayan iyi okullardan biridir.

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat