Tanıtım Yazıları

Su Sızıntısı Nedir? Nasıl Tespit Edilir?

Abone Ol

Su sızıntısı binalarda sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Gider borularının tıkanması ya da su tesisat borularında meydana gelen hasarlar sonucu, tavan ya da duvarlarda meydana gelen nemlenme ya da su damlalarının oluşması, sızıntının olduğunu gösterir. Su tesisatının zemin ya da duvar içerisinde kalan bölümlerinde meydana gelen çatlaklar ya da kırılmalar, suyun sızmasına ve duvar içerisinde belirli noktalardan dışarıya çıkmasına neden olur. Su kaçakları daha çok alt katların tavanında leke ve rutubet oluşması ile kendisini gösterir. Sayarlar tesisat, uzman ekipleri ile müşterilerinin su kaçağı sorunlarını hemen tespit ediyor ve çözümlerini uyguluyor.

Su Sızıntısı Nasıl Tespit Edilir?

Su sızıntısı meydana gelen yerlerdeki duvar ya da tavan boyası kabarmaya ve dökülmeye başlar. Fayans döşeme olan duvarlarda ise su duvar içerisine yayılabiliyor ve duvarın farklı yerlerinden dışarıya çıkabiliyor. Su sızıntısı bulma konusunda profesyonel çözümler üreten firma, cihazla tespit yaparak, sızıntının oluştuğu yeri buluyor ve sorunun kısa sürede, daha az maliyetle giderilmesini sağlıyor. Duvar içerisindeki tesisat boruları zamanla yıpranıyor ya da aşınıyor. Bu durumlar su sızıntılarına neden oluyor.

Cihazla Su Sızıntısı Tespiti Nasıl Yapılır?

Binalarda sık karşılaşılan sorunlardan birisi olan su sızıntısı için cihazla tespit hizmetleri veriliyor. Cihazla yapılan tespitler sayesinde, tesisat borularının geçtiği yerler kırılmıyor ve tamir masrafları artmıyor. Su sızıntısı tespiti cihazla yapıldığında, duvara zarar verilmeden suyun boru dışına çıktığı nokta hemen tespit ediliyor. Cihazla tespitler, su sesini dinleme ve termal kamera ile tespit şeklindedir. Tespit cihazı ekranında duvar içerisinde suyun oluşturduğu ısı farklılığı görüntüleniyor ve suyun dağılmaya başladığı nokta kolaylıkla tespit ediliyor. Bu ev sahiplerinin tamir masraflarını azaltıyor.

Cihazla Su Sızıntısı Tespitinin Avantajları Nelerdir?

Su sızıntısı meydana geldiğinde, su duvar içerisindeki boşluklardan ilerleyebiliyor ve sızıntının olduğu noktanın çok uzağında bir yerden dışarıya çıkabiliyor. Duvar ya da tavanda rutubet ve kabarma gibi nedenlerle kendisini gösteren sızıntılarda, rutubet oluşan yeri kazmak çoğu zaman arızanın meydana geldiği yeri bulmayı zorlaştırır. Cihazla yapılacak olan tespitler, boruda meydana hasarın ve su sızıntısının yerini hemen bulmayı, kısa sürede müdahale etmeyi ve daha az masrafla tamir işleminin uygulanmasını sağlar. Bu hem tesisat firmasına hem de ev sahiplerine büyük avantaj sağlıyor.

Su Sızıntısı Neden Olur?

Günlük hayatınızda, evinizde ya da iş yerinizde her an karşılaşabileceğiniz su sızıntısı sorunun çeşitli nedenleri vardır. Duvar içerisindeki su tesisatının yıpranması, borularda çatlama ve kırılma, dış müdahaleler su sızıntısına neden olabiliyor. Çoğu zaman soğuk havalarda borularda meydana gelen donma gibi durumlar, borularda çatlamaya ve suyun sızmasına neden olduğu görülüyor.

Su Sızıntısı Tamiri Nasıl Yapılır?

Su sızıntısı meydana gelen yer tespit edildikten sonra tamir işlemlerine başlanır. Tamir işlemleri için tespit edilen yerde küçük bir alan açılır ve boruda meydana gelen hasar düzeltilir. Suyun sızması tamamen önlendikten sonra açılan yer tekrar kapatılır ve duvar eski haline getirilir. Tesisat borusunun malzeme yapısına göre tamir işlemleri değişebiliyor. Demir boru arızalarında, borunun tamamen değiştirilmesi gerekebiliyor. Su sızıntısını önlemek için tesisat boruları ve ek parçalarının, uygulanan işçiliğin kaliteli olması gerekiyor.

Su Sızıntısı Nasıl Anlaşılır?

Su sızıntısı olduğu zaman, suyun akışından dolayı bunu alt kattakiler fark eder. Alt katın tavanında ya da duvarlarında ıslaklık oluşur ve boyalar kabarmaya başlar. Sızıntı oranı yüksek olursa, oda içerisinde su birikmeye başlar. Hafif sızıntılar daha çok rutubet şeklinde kendisini gösterir ve duvarda renk değişimine neden olur. Bu durumlar, duvar ya da tavan bölgesinden su sızıntısının olduğunu gösterir.

Su Sızıntısı Tamiri Fiyatları

Su sızıntısı şikayeti ile hizmet talebinde bulunan müşterilerine, tespit işlemleri yapıldıktan sonra tamir fiyatı veriyorlar. Sızıntının boyutu ve yapılacak işlemlere, tamir işlemlerinde kullanılacak malzeme türü ve miktarına göre tamir fiyatı belirleniyor. Sızıntının olduğu tesisat borusunun plastik ya da demir boru olması, tamir fiyatlarının farklı olmasını sağlıyor.

Cihaz Olmadan Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Evde meydana gelen su kaçaklarını, cihaz olmadan da bulmaya çalışabilirsiniz. Su kaçağı nedeniyle duvarda ya da tavanda meydana gelen ıslaklığın denk geldiği yeri kazar ve oradan geçen boruda hasar olup olmadığına bakabilirsiniz. Bu çoğu zaman ilk kazma işleminde arıza oluşan yerin orası olmadığını gösteriyor. Sayarlar tesisat ekipleri, deneyimleri ile doğru tespit yapmaya ve müşterilerinin sorunlarını hemen çözmeye çalışıyor.

Evdeki Su Kaçağını Nasıl Buluruz?

Üst kattan su sızıntısı olduğunda, tavanda önce nemlenme sonra su damlacıkları oluşmaya başlar. Evde meydana gelen su kaçağını bulabilmek için tamir ekibi çağırmalı ve cihazla kaçağın meydana geldiği yeri tespit etmelerini sağlamalısınız.

Su Kaçağı Tespit Cihazı Nasıl Çalışır?

Su kaçağı bulma cihazı ile sorunun tespiti daha kolaydır. Cihazın teknik özellikleri sayesinde, suyun sızıntı sesi dinlenir ya da termal kamera özelliği ile duvar içerisindeki suyun hareketi ve dağılımı görüntülenir.

Sonuç

Su sızıntısı sorunu tespit edildiği anda çözüm bulunması gereken önemli sorunlardan birisidir. Gerekli tamir işlemleri hemen yapılmazsa oluşan su kaçağı binanın duvarına daha fazla zarar verecek ve mağduriyetin artmasına neden olacaktır. Sayarlar tesisat firması, profesyonel ekipleri ve gelişmiş teknoloji tespit cihazları ile sorunu ve kaçağın meydana geldiği yeri hemen tespit ediyor.

Üst kat su sızıntısı tespiti şikayetleri, alt kattaki insanların mağduriyetine neden olabiliyor. Hemen müdahale edilmesi gereken sorunlardan birisidir ve Sayarlar tesisat firması ile iletişim geçerek tesisatçı talebinde bulunabilirsiniz. Cihazla yapılan su kaçağı tespit ve tamir işlemlerini profesyonelce yapıyorlar.

-