Sezeryan Doğum Ameliyat İzi Nasıl Geçer? Hangi Yöntemlerle Geçer?

Yayınlama: 19.02.2021
49
A+
A-

Sezeryan Doğum Ameliyat İzi Nasıl Geçer? Hangi Yöntemlerle Geçer? Doğum sonrası dönemde kadınları en çok mutsuz eden değişim, vücutlarının eskisi gibi görünmemesi olabiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, “Hamilelik dönemiyle birlikte başlayıp doğum sonrasına kadar devam eden süreçte meme ya da karın bölgesinde sarkmalar görülebiliyor. Doğum sonrası dönemde ortaya çıkan deformasyonlardan mutsuz olan kadınların eski görünümlerine kavuşması artık cerrahi müdahale ile mümkün” diyor. Duman, yeni annelerin cerrahi müdahalenin ardından kısa sürede normal hayatlarına geri dönebildiğini de dile getiriyor.

Sezeryan Doğum Ameliyat İzi Nasıl Geçer? Hangi Yöntemlerle Geçer?

Sezeryan Doğum Ameliyat İzi Nasıl Geçer, Hangi Yöntemlerle Geçer, Sezeryan Doğum Zor Mu, Normal Doğum Nasıl Yapılır, Doğumdan Sonra İz Nasıl Geçilir, Yaranın İzi Geçer Mi, Hangi İlaçlar İyi Gelir, Dikiş İzleri Zor Mu Geçer, Dikiş İzine Neler İyi Gelir

Kadınların, hamilelik ve doğum dönemiyle beraber vücutlarında sarkma, deformasyon ve yağlanma gibi değişimler olabiliyor. Bu durumdan rahatsız olanların imdadına ise doğumun ardından uygulanabilen cerrahi işlemler koşuyor. Yeniden eski görünümüne kavuşmak isteyenler için başarılı sonuçlar veren cerrahi müdahaleler uygulanabiliyor ancak eski görünümüne kavuşmak isteyen yeni annelerin cerrahi müdahale için acele etmemesi gerekiyor.

Doğum sonrası estetik için doğru zaman önemli

Doğum sonrası yapılan estetik ameliyatlarda kadınların en çok karın germe ve meme dikleştirme yönünde talepleri olmakla birlikte zamanlama da oldukça önemli. Kadınlar hamilelik döneminde ortalama 8-10 kilo alıyor. Aslında hamilelik boyunca kendisine dikkat eden kadınlar doğum sonrasında fazla kiloları da rahatlıkla verip eski görünümlerine kavuşabiliyor. Tabii bu süre boyunca dikkat ettiği halde kilolarını veremeyen kadınlar da olabiliyor. Verilemeyen kiloların neden olduğu deformasyonlar ise doğum sonrası dönemde kadın için birer mutsuzluk kaynağına dönüşebiliyor. Eğer kişi, bu durumdan kurtulmak için estetik bir işlem istiyorsa biraz sabırlı olması gerekiyor çünkü doğum sonrasında ihtiyaç duyulan estetik ameliyatlarda zamanlama son derece önemli. Bebeğin sağlıklı bir şekilde yaşamının idamesi için emzirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla meme ameliyatlarında doğumdan 12 ay sonrası daha uygun görülüyor. Hatta emzirme dönemi geçtikten sonra memede bazı değişiklikler olabileceği için bir 6 ay daha beklemek gerekebiliyor. Annenin emzirmeye ara vermesi istenmediği için karın germe ameliyatlarında da 12 aydan öncesi tercih edilmiyor.

Meme ameliyatları son derece güvenli

Memenin emzirme dönemindeki büyüklüğüyle kalması, sarkması veya hem sarkık hem de içi boşalmış bir görüntüde olması doğum sonrasında memede en sık görülen sorunlar arasındadır. Eğer meme büyük ve sarkık kalmışsa küçültme ve dikleştirme işlemleri yapılıyor. Sarkma ve içinin boşaldığı durumlarda ise dikleştirmenin yanı sıra protez takviyesiyle memeye dolgunluk verilebiliyor. Uygulama açısından en zor olan işlem budur ancak tüm bu sorunlar için kullanılan cerrahi yöntemler son derece konforlu ve güvenli olarak görülüyor. Meme küçültme ya da dikleştirme işlemleri yaklaşık 2-3 saat sürüyor, 1 gecenin ardından hasta taburcu edilebiliyor. Ameliyattan sonraki 1 aylık sürede özel bir sutyen kullanılması gerekirken, hastaların ciddi ağrı şikayetleri bulunmuyor. Ameliyat İzi Nasıl Geçer?

Doğum sonrası karın bölgesindeki deformasyonlar

Hamilelik döneminden sonra normal kiloya gelindiğinde karın bölgesi ile göbek arasındaki en önemli deformasyon, derinin vasfını yitirerek büzüşmesidir. Bu görüntüden kurtulmak isteyen kadınlara karın germe ameliyatı uygulanabilir. Bu uygulamada göbeğin altında kalan doku tamamen çıkartılarak göbek yeni yerine yerleştiriliyor. Doğum sonrasında bazen karın derisi altında yağ dokusu ve karın üzerinde çatlaklar görülebiliyor. Karın germe ameliyatıyla müdahale edilebilen bu durumlarda bazen de yağ aldırma (liposuction) işlemi uygulanıyor. Bir başka sorun ise fazla kiloların atılamaması nedeniyle karında sarkma ve bel-karın bölgesinin yağlanması oluyor. Bu sorunun en iyi şekilde çözümü için de mutlaka karın germe ve yağ aldırma işlemlerini bir arada yapmak gerekiyor. Hamilelikte bazı kadınlarda karın kasları yapışıklığı fazla açılarak halk arasında “yalancı fıtık” olarak tabir edilen bir rahatsızlığa yol açabiliyor. Bu tip hastalarda darlaştırma işlemi yapılabiliyor ancak bu açıklığın kapatılmadığı durumlarda düz bir karın elde edilmesi mümkün olmuyor. Yaklaşık olarak 2-3 saat süren karın germe ve yağ aldırma ameliyatlarında hastanın drenli olarak 1 gece hastanede kalması ve drenlerin 4-5 gün sonrasında çıkartılması gerekiyor. Karın bölgesindeki işlemlerde özel bir korse kullanılıyor ve iki ay boyunca mekik çekilmemesi öneriliyor.

  Arveles kulak ağrısına iyi gelir mi?

Karın bölgesinde ve memede uygulanacak işlemlerde merak edilenler

1. doğum sonrasında meme ve karın bölgelerine yapılan estetik ameliyatların izi kalır mı?

Hem meme hem de karınla ilgili estetik işlemlerde izler tamamen geçmese de 1-2 yıl içinde belirsizleşmeye başlıyor. İzlerin, hastanın karnının büyüklüğü ya da ameliyatın niteliğinin izin verdiği ölçüde bikini altında kalmasına dikkat edilmesi, hasta memnuniyeti açısından büyük önem taşıyor.

2. Her yaştan anneye uygulanabilir mi?

Yaş gruplarına göre herhangi bir kısıtlama yoktur. Her yaştan anne için bu işlemler yapılabiliyor.

3. Eğer kişi yakın zamanda tekrar hamile kalmayı düşünüyorsa ne yapılır?

Böyle bir durumda estetik işlem yapılmaması tercih edilmelidir. Arada uzun bir zaman olduğu sürece bir sonraki doğum sonrasında da meme ve karın bölgesindeki sorunlar için estetik işlemler yapılabilir.

4. Hastanın kronik bir hastalığı (kalp, tansiyon, diyabet gibi) varsa ameliyat yapılır mı?

Doğum sonrası estetik ameliyatların, standart bir ameliyattaki riskler dışında hiçbir riski yoktur. Kronik hastalığı olan hastalar eğer kontrol altındalarsa, onlar için de riskli bir durum söz konusu değildir.

5. Sezaryen göbeği hiç gitmez mi, estetikle düzeltilebilir mi?

Kişi normal kilosuna dönse de sezaryen izi kalabilir.

6. Hamilelikte ağırlığın öne doğru kayması duruş bozukluklarına neden olur mu?

Bu tip sorunlar hamilelik boyunca görülebilir ancak sonrasında genellikle düzelir.

7. Hamilelikte ortalama kaç kilo alınır?

Ortalama 8-10 kilo alınır. Kadınların bunu aşmamaya özen göstermeleri doğum sonrası için son derece önemlidir.

8. Hastalar sonuçlardan memnun mu?

Sonuçlar hastaları fazlasıyla memnun edecek düzeydedir.

9. Ameliyat sonrası özel bir bakım gerekir mi?

Özel bir bakım ya da ürün kullanımına ihtiyaç yoktur. Sezeryan Doğum Ameliyat.

Sezaryen Ameliyatı İzi Nasıl İyileşir?

Anne olmak, dünyanın en mucizevi ve kutsal olaylarından biridir. 9 ay boyunca bebeğinizi karnınızda taşımak, doğum anında onunla ilk kez karşılaşmak… Herhalde tüm bunlar, dünyada yaşayabileceğiniz en benzersiz ve büyüleyici anlar olacak. Ancak bazen, gerek anne adayının kendi istediği ile gerekse tıbbi zorunluluklar nedeniyle sezaryen doğum yapmak durumunda kalınabilir. Sezaryen doğum yapacak olan kadınların en büyük endişesi ise ameliyattan sonra oluşan yara izleridir. Bu yazımızda; sezaryen sonrası dikiş izlerinin nasıl daha hızlı iyileştirilebileceğine değineceğiz.

  Nargile sarhoş eder mi? Kafa yapar mı?

Hamilelik Döneminde Vücudunuza İyi Bakın

Sezaryen ameliyatı izinin daha hızlı iyileşmesi ve keloidi önlemek için hamileyken hazırlıklara başlayabilirsiniz. Biz toplum olarak her ne kadar beslenmenin önemini kavrayamamış olsak da sağlıklı bir beslenme düzeninin engel olamayacağı hastalık veya problem neredeyse yok diyebiliriz. Bol bol protein tüketmek bu anlamda oldukça önemlidir. Ayrıca vücudu nemlendirmek için günde 2,5 litre su tüketmeye özen gösterilmelidir. Yara izlerinin hızlı iyileşmesinde etkili olacak bir diğer faktör de cildin kolajen ve elastin adlı iki protein üretiminin arttırılmasıdır. Bunu da bolca C vitamini tüketerek ve protein açısından zengin gıdalar ile beslenerek sağlayabilirsiniz.

Doğum Sonrası Bilinçsiz Bakım Yara İzinin Geç İyileşmesine Neden Olabilir

Sezaryen ameliyatı sonrasında bölgenin düzenli bakımı, enfeksiyon oluşmaması bakımından önemlidir. Ancak yanlış bakım, enfeksiyona davetiye çıkartabileceği gibi yara izinin iyileşmesini yavaşlatabilir. Bu nedenle doğumdan sonra doktorunuzun direktiflerine mutlaka uyun ve hekiminize haber vermeden herhangi bir losyon, krem vb. ürünler kullanmayın. Ameliyat sonrasında bölgenin ne zaman yıkanabileceğini, kaç gün kuru tutulması gerektiğini öğrenin. Eğer doktorunuz pansuman verdiyse, düzenli bir şekilde pansumanlarınızı yapın. Özellikle parfümlü duş jeli ve kozmetik kremlerden uzun bir süre olabildiğince kaçının.

Yarayı Uzun Bir Süre Kapalı Bırakmayın

Sezaryen doğum sonrasında, dört farklı katmandaki açıklıklara dikiş atılarak ameliyat sona erdirilir. Bu katmanlar sırayla; uterus, fasya, cilt altı ve cilt üstü şeklinde sıralanır. Eğer estetik dikiş yapıldıysa, dikişlerin yaklaşık 1 hafta içinde eriyeceği, ip kullanıldıysa yine doğumdan sonra dikişlerin 1 hafta sonra çıkartılacağı tahmin edilir. Bu süre içinde yara bölgesinin sürekli kapalı ve nemli kalması, iyileşmeyi biraz geciktirebilir. Bu nedenle yara kapanmaya başladıktan 1,2 gün sonra bölgenin ara ara açık bırakılması iyileşmenin hızlanmasına ve iz oluşumu ihtimalinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Hangi Yöntemlerle Geçer? Sezeryan Doğum Ameliyat

Yumuşak ve Pamuklu Giysiler Tercih Edin

İyileşme sürecinde yumuşak, hafif ve pamuklu kıyafetler giymeniz, iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır. Aksine sert ve yapay kumaşlı kıyafetler, hem cildin hava alamamasına neden olur hem de yaraya sürterek bölgenin tahriş olmasına, dolayısıyla iz oluşma ihtimalinin artmasına sebebiyet verebilir.

Skar (Kesi İzi) Oluşumunu Etkileyen Faktörler

-Yaş ilerledikçe, ciltteki kolajen üretimi ve yağ dokusu azalır. Bu da yara izlerinin daha geç iyileşmesine ve izin daha belirgin olmasına sebep olabilir.

-Genetik faktör, skar izi oluşumda en önemli faktörlerden biridir. Aile üyelerinin skar oluşumuna yatkınlığı söz konusuysa, kişide de yara izi görülme olasılığı artar.

-Büyük ve derin kesiler yara izi bırakmaya daha eğilimlidir. Hangi Yöntemlerle Geçer?

-Sigara, yaranın iyileşme sürecini uzatabileceğinden skar oluşma ihtimalini arttırır.

-Alkol, vücutta su kaybına neden olabileceğinden, dikiş izinin geç iyileşmesine neden olabilir. Dolayısıyla doğumdan sonra uzun bir süre, mümkünse hayatınız boyunca uzak durun.

Sezeryan Doğum Ameliyat İzi Nasıl Geçer, Hangi Yöntemlerle Geçer, Sezeryan Doğum Zor Mu, Normal Doğum Nasıl Yapılır, Doğumdan Sonra İz Nasıl Geçilir, Yaranın İzi Geçer Mi, Hangi İlaçlar İyi Gelir, Dikiş İzleri Zor Mu Geçer, Dikiş İzine Neler İyi Gelir 

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat