Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Yayınlama: 18.05.2021
26
A+
A-

Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Şerbetçi otu, kökeni eskilere dayanan kenevirgiller ailesinden şifalı bir bitkidir. Gıda endüstrisinde tatlandırıcı olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. İçerdiği, vitamin, mineral ve yağların sağlığa olumlu etkisi nedeniyle günümüzde tüketimi artmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan, vücudu rahatlatma, antiseptik ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Başta uykusuzluk problemleri olamak üzere, sinir sistemi sorunları, diş ağrıları, adet ve menopoz sıkıntılarının çözümünde çok etkilidir. Yaraları iyileştirmek içinde kullanılan şerbetçi otu ayrıca kanserden koruyucu özelliği nedeniyle doktorlar tarafından önerilmektedir.

Şerbetçi otunu nasıl kullanmalı?

Günümüzde bira yapımında da kullanılan şerbetçi otunun faydalarından yararlanmak için illa bira içmemiz gerekmez, bu bitkiyi kullanmanın başka yolları da var. Tek dikkat edilmesi gereken, bilinçsiz ve önerilen doz dışına çıkmamaktır. Aksi takdirde ciddi zararlar verebilir. Şerbetçi otu dozu, kullanıcının yaşı, sağlığı durumu gibi diğer bazı faktörlere bağlıdır.

Meyvesi kozalağa benzer ve sarımsı yeşil ya da sarımsı esmer renktedir. Bu bitkide B6, C ve E vitaminleri ve birçok uçucu yağ bulunmaktadır. Bu yağlar antiseptik ve mantar önleyicidir, aynı zamanda hücre yenileme özelliğine sahiptirler.

Şerbetçi otunun faydaları

  • Uykusuzluğa iyi gelir: Şerbetçi otu sakinleştirici etkisi sayesinde uykusuzluk probleminin çözümünde kullanılabilir.
  • Sinir sistemini yatıştırır, kaygıyı azaltır: İçeriğindeki kimyasallar çok sayıda yatıştırıcı ve kas gevşetici niteliklere sahip olduğundan anksiyete (kaygı bozukluğu) ve ruh hali değişimlerine karşı mücadelede etkilidir.
  • İdrar söktürücüdür: Gereksiz toksinleri dışarı atarak vücudu temizler. Bu özelliği, böbrekler, karaciğer ve mesane için oldukça yararlıdır. Böbrek taşı olma  riskini azaltır
  • Sindirime yardımcıdır: İçildiğinde mide asidi üretilmesine yardımcı olduğundan sindirimi kolaylaştırıp metabolizmayı hızlandırır. Düzenli tüketildiğinde anti bakteriyel özellikleri nedeniyle mesane ve idrar yolu enfeksiyonları tedavisinde oldukça etkilidir. Hem sıkıştırıcı hem de anti bakteriyel olan bu ot, kolit, tahriş olmuş bağırsak sendromu, ülser gibi mide-bağırsak sorunlarının tedavisine yardımcı olabilmektedir. Günde bir fincan şerbetçi otu çayı içmek, hazımsızlık sorununu çözebilir.
  • Diş ağrılarını giderir: Şerbetçi otunun ağrı kesici ve iltihap önleyici özelliği, diş ağrısını hafifletir ve diğer ağız hastalıklarından korunmanızı sağlar.
  • Adet ve menopoz sıkıntılarına iyi gelir: Çay olarak tüketildiğinde adet döngüsü düzensizliklerini giderip regl sancılarını dindirici ve menopoz sıkıntılarını azaltıcı etki yaratır. Adet döneminin kesilmesiyle başlayan menopoz bir süreçtir ve bu süreç esnasında birtakım sıkıntılar yaşanabilir. Bazı araştırmalar, hiyaluronik asit, lipozomlar ve E vitamini içeren şerbetçi otunun 1-2 gramlık vajinal jel uygulamasının bu dönemde kadınlardaki vajinal kuruluğu, yanmayı ve kaşıntıyı azalttığını göstermiştir.
  • Artrit (iltihaplı romatizma) tedavisinde faydalıdır: İçeriğinde şerbetçi otu olan bazı karışımlar artrit, osteoartrit ve romatoid artrit gibi kemikle ilgili rahatsızlıklarla bağlantılı olan belirtilerin bazılarını azaltabilecek etkidedir.
  • Yaraları iyileştirir: Harici olarak da kullanılabilen şerbetçi otu yanık, kesik, böcek ısırığı, çürük ve küçük sıyrıkları iyileştirebilir. Bunun için etkilenen bölgeye soğuk şerbetçi otu çayıyla kompres yapılmalıdır. Enfeksiyonu önlemek için çayı da içilebilir. Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
  • Prostat kanserini önleyebilir: Antioksidanlar bakımından zengin olan şerbetçi otu, xanthokumol bileşeni aracılığıyla prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir.
  • Osteoporoz (kemik erimesi) ile savaşır: Şerbetçi otu, bu hastalığı engellemeye yardımcı bileşenler içerir. Araştırmalar, kemik kaybıyla mücadele ettiği gibi mevcut durumu tam tersine çevirdiğini göstermektedir.

Şerbetçi otu ve bira

Yapılan pek çok araştırma şerbetçi otunun kanser önleyici özelliklerini kanıtlamaktadır. Şerbetçi otu, biraya bira lezzetini veren bitkidir ve mayalanma özelliğiyle bakterilerin büyümesine engel olur. Şerbetçiotunun içerdiği asitlerin kanser hücrelerini öldürdüğü ve lösemi hücrelerinin kemiğe yapışmasını engellediği kanıtlanmıştır. Ancak bu çalışmalar şerbetçi otunun hangi elementinin etkili olduğunu tam kanıtlayamamıştır.

  Necati Arabacı ile Sedat Peker ilişkisi, neyi oluyor?

Araştırmacılar şerbetçi otundan faydalanmak için daha fazla bira içilmesinin doğru olmadığını söylemektedirler. Bira bir ilaç gibi görülmemelidir. Dikkatli alkol tüketimi bazı hastalıklara iyi gelse de alkol pek çok kronik hastalığa da sebep olmaktadır.

Bilinen en iyi antioksidan kaynaklarından biri olan şerbetçi otu, serbest radikallere karşı mücadelede etkili olduğundan cildi gençleştirir. Bitkide bulunan yağ ve mineraller iltihap önleyici bir etki sağlar ve yüzeydeki kan damarlarını azaltmada kullanılır. Küçük göğüslerinden rahatsız olan kadınlara doğal bir göğüs büyütme olanağı sağlar.

Mayalanma etkisi olan bu bitki, süt kanallarını açıcı etki göstererek göğüslerin büyümesine etki edebilir. On beş gün boyunca düzenli kullanıldığında, göğüslerde büyüme belirtileri gözlenmiştir. Krem olarak uygulanmasının daha tesirli olduğu söylenmektedir. Ayrıca saç dökülmesini ve kepeği önler, saçlara doğal bir parlaklık kazandırır.

Şerbetçi otunun formları

  • Bitki çayı: Şerbetçi otu genel olarak kurutulmuş şekilde tüketilmektedir. Bitki çayı bu kurutulmuş hâliyle yapılır. Hem sıcak içilir hem de soğuk kompres olarak haricen uygulanabilinir.
  • Krem: Piyasada özellikle göğüs büyütmek için bol miktarda kremleri mevcuttur. Şerbetçi otunun kremini evde yapmak da oldukça basittir.
  • Yağı: Yağı pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir; rahatlatıcı ve gevşetici özelliği nedeniyle masaj yağı olarak da kullanılabilir; ancak başka yağlarla karışımlardan kaçınılmalıdır. Aksi takdirde beklenmeyen sonuçlar doğurabilir.
  • Hap: İlaç sektöründe birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan hapları da mevcuttur.

Şerbetçi otu çayı nasıl yapılır?

Toz ya da tomurcuk halinde kullanılabilir. Kaynamış bir fincan suya, bir tutam şerbetçi otu ekleyip on beş dakika demlenmesi beklenmelidir. Demlenme esnasında üzerinin kapalı tutulması gerekir. Süre dolduğunda çay süzülerek tüketilebilir. İçimini kolaylaştırmak için içine birkaç damla limon damlatılabilir.

Yatmadan önce bir bardak içilmesi önerilir. Çayın etkisini 2-3 gün sonra göstermeye başlayacağı ve uyku kalitesini arttıracağı öngörülmektedir. Şerbetçi Otu Nedir? Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

şerbetçi otu nedir? şerbetçi otu faydaları nelerdir? nasıl kullanılır?
Şerbetçi Otu Nedir, Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır, şerbetçi otu hamileler tüketebilir mi, şerbetçi otunun zararları var mı, şerbetçi otu krem olarak kullanılabilir mi, şerbetçi otu hangi hastalıklara iyi gelir, şerbetçi otu çocuklara zarar verir mi, şerbetçi otu alkol ile kullanılabilir mi, şerbetçi otu hastalıklarda kullanılır mı, şerbetçi otu nerede yetişir

Şerbetçiotu ve göğüs büyütme kremi

Piyasada pek çok şerbetçi otu kremi bulunsa da evde bu kremi kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için arzu ettiğiniz kadar şerbetçi otunu sıcak suda haşlayın. Ilıklaşınca püre kıvamına getirin. Bu püreye evde bulunan herhangi bir yağsız vücut kremi ilave edebilirsiniz. Karışımı bir kapta bir gün süreyle dinlenmeye bırakın. Krem hazır olunca göğüs bölgenize eşit şekilde; yumuşak ve dairesel hareketlerle sürün.

Şerbetçi otu ile hazırlanan karışımlar ister çay, ister krem olsun mutlaka önerilen doz ve miktarlarda tüketilmelidir. Aksi takdirde faydadan çok zarar getirir! Ayrıca bu yöntemin göğüsleri gerçekten büyüttüğü henüz bilimsel olarak kanıtlanmadığı, unutulmamalıdır!

Şerbetçiotu yağının faydaları

  • Ağrıyı azaltır: Şerbetçiotu yağının ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliği özellikle kronik ağrı sorunlarında çok etkilidir.
  • Uykusuzluğu tedavi eder: Aynı yatıştırıcı nitelikler sayesinde şerbetçi otu yağı uykusuzluk ve hatta insomnia tedavsinde kullanılabilir. Yağın aromatik etkisi uyku derinliğinizi ve kalitesini arttırır.
  • Cinsel performansı arttırır: Uzun yıllardır, şerbetçiotu yağı erkekler tarafından cinsel performanslarını arttırmak için kullanılmaktadır. Bu yağ vücudu rahatlattığı ve bazı kişileri cinsel uyarılmaya daha az duyarlı hale getirdiği için erken boşalma için yaygın bir tedavi yöntemidir.
  • Adet kramplarını azaltır: Şerbetçiotu yağı kas gevşetici ve ağrı kesici özelliği sebebiyle şiddetli adet kramplarını azaltmak için kullanılabilir.
  • Solunum sorunlarını azaltır: Şerbetçiotu yağı ile aromaterapi uygulamak solunum sisteminizin tahriş olmuş bölümlerini yatıştırmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olarak öksürük ve tıkanıklığı azaltır.
  • Saç Bakımı: Saçın doğal yağı ile birlikte kullanıldığında, Şerbetçiotu yağı, saç folikülleri ve doğal yağlarla etkileşime giren güçlü uçucu bileşenleri sayesinde saçın parlaklığını ve gücünü arttırır.
  • Cilt bakımı: Şerbetçiotu yağı, sedef hastalığı ve cilt tahrişi için doğal bir ilaç olarak bilinir. Cildinizi olası herhangi bir enfeksiyondan veya tahriş edici faktörlerden korumak için bir anti-enflamatuar ve antiviral ajan olarak işlev görür.
  • Baş ağrısı giderir: Şerbetçiotu yağının belki de en önemli ve etkili uygulama alanı stres ve baş ağrılarıdır. Bu esansiyel yağ rahatlatıcı etkileri sayesinde omuzlarınızdaki ve boynunuzdaki en sıkı kasları bile gevşetebilir. Ayrıca endişenizi hafifletir ve zihninizi sakinleştirerek baş ağrısız günler geçirmenizi sağlar.

SİZİN İÇİN: Ebegümeci Nedir? Ebegümeci Nasıl Yetişir? Faydaları Nelerdir?

Şerbetçiotu yağı her ne kadar Çin’e özgü olsa da, şu anda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Yağ soluk sarı renktedir ve aroması güçlü, kuru ve biraz baharatlıdır. Bu uçucu yağın hoş ve güçlü doğası, dünyanın dört bir yanındaki aromaterapi pratisyenleri için vazgeçilmez olmasını sağlamıştır.

  Starbucks Alshaya Group Kimin? Hangi Ülkenin?

Şerbetçiotu yağını kullanırken dikkat!

Eğer ciddi anlamda depresyondan problemi yaşıyorsanız şerbetçiotu yağını dikkatli kullanmanız gerekir. Sakinleştirici etkisi bazen ruhsal ve duygusal durumu daha da kötüleştirebilir. Ayrıca, bu yağ son derecede güçlü olduğu için eğer hassas bir cildiniz varsa dikkatli kullanmanız gerekir.

Şerbetçi otunun yan etkileri ve zararları! Uyarılar!

  • Gebelik ve Emzirme: Bu dönemlerde şerbetçi otu almanın güvenliği hakkında yeterli ve güvenilir bilgi yoktur. Bu nedenle az da olsa kullanmaktan mutlaka kaçınılmalıdır.
  • Depresyon: Şerbetçi otu depresyonu daha da kötüleştirebilir. Böyle bir durumda kullanılmamalıdır. Özellikle antidepresan kullanılıyorsa kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Hormona duyarlı kanserler ve durumlar: Bu bitkideki bazı kimyasallar östrojen gibi davranır. Hormonlara duyarlı koşulları olan insanlar bu bitkinin kullanımından kaçınmalıdır. Meme kanseri ve endometriozu da buna dâhildir. Endometriozu, genç kadınlarda görülen iyi huylu ancak genellikle sancılı kronik bir rahatsızlıktır.
  • Cerrahi: Ameliyat esnasında anestezi ya da diğer ilaçlarla bir araya geldiğinde şerbetçi otu fazla uyuklamaya neden olabilir. Belirlenmiş ameliyat tarihinden en az iki hafta önce şerbetçi otu tüketimi durdurulmalıdır.
  • Alkol ile birlikte alınmamalıdır: Şerbetçi otu alkol ile birlikte etkileşime girdiğinden aşırı uyuşukluk ve uyku hâli yaratabilir. Ayrıca yatıştırıcı ilaçlar ve antidepresanlarla birlikte kullanılmamalıdır.
  • Çocuklara hiçbir şekilde verilmemelidir.

Şerbetçi Otunun Zararları

Şerbetçi otunun hormonal dengeye etkisi fazla olduğundan tüketimi abartılırsa istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Vücutta aşırı tüylenme ve cinsel isteksizlik bunlardan birkaçıdır. Ayrıca mide bulantısı ve baş dönmesi yaşanabilir. Özellikle krem olarak göğüs bölgesine fazla sürüldüğünde meme kanseri riskini artırır. Krem, farklı maddelerle karıştırıldığında göğüs kisti ve yağ bezesi sorunu da yaşatabilir. Kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle şerbetçi otuna başka bitkiler karıştırmayınız. Aksi takdirde ciddi olumsuz sonuçlar olabilir.

Şerbetçi Otu Nedir, Şerbetçi Otu Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır, şerbetçi otu hamileler tüketebilir mi, şerbetçi otunun zararları var mı, şerbetçi otu krem olarak kullanılabilir mi, şerbetçi otu hangi hastalıklara iyi gelir, şerbetçi otu çocuklara zarar verir mi, şerbetçi otu alkol ile kullanılabilir mi, şerbetçi otu hastalıklarda kullanılır mı, şerbetçi otu nerede yetişir

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat