Şarkı Sözü Nasıl Yazılır? Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir?

Yayınlama: 06.02.2021
42
A+
A-

Şarkı Sözü Nasıl Yazılır? Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir? Şarkı yazmanın nasıl yapılacağını sormak, bir yumurtanın nasıl pişirilir diye sormak gibidir. Müzik oluşturma hakkında gitmek için tek bir yol yoktur, ama yararlı ipuçları, egzersizler bol ve dikkate alınması gereken eyleme tavsiye bit vardır. Eğer ilk kez bir şarkı yazma ilgileniyorsanız, ya da sadece yazma sürecini geliştirmek, bu kılavuz başlamak almak büyük bir yardımcı olacaktır.

NotŞarkı yazmaya yaklaşmanın birçok yolu olduğu gibi, şarkılarda bulunan birçok stil, tür ve yapı vardır. Kolaylık sağlamak için, size bu kılavuz aracılığıyla geleneksel bir şarkı yazmayı göstermeye odaklanacağız. Geleneksel şarkılar da ortak melodik enstrümantasyon, öngörülebilir biçim ve bölümler ve en az bir vokal melodi içerir. Deneysel müzik kesinlikle bunu yazmaya bir ilgi varsa takip değer, ama biz bu kılavuz boyunca tekrar tekrar geri dönecek bir tema ilk kez müzik oluşturmak için çalışırken şeyler basit tutmak için ihtiyaçtır. Burada geleneksel şarkı yazarlığı yapmaya devam ediyoruz çünkü basit, ve çoğu insanın aşina olduğu müzik aralığına denk geliyor.

Başlamak için gerekenler:

– Notaları ve sözleri kaydetmek için bir kalem ve kağıt ya da dizüstü bilgisayar.

– Piyano, gitar veya ukulele gibi melodik bir müzik aleti. Enstrümanınız aynı anda birden fazla atış üretebilmeli.

NotBir enstrümanınyoksa, garageband gibi bir yazılım programını her zaman kullanarak müzik yapabilirsiniz. Ancak, ilk kez müzik oluşturma söz konusu olduğunda bu programlara çok fazla güvenmemek en iyisidir. Önceden yazılmış davul döngülerine ve akor progresyonlarına çok fazla güvenmek, yeni şarkı yazarlarını kendi başlarına müzik geliştiremememek için riske solumaktadır.

– Bir tür kayıt cihazı. Bunu şarkınızın cilalı bir sürümünü kaydetmek için kullanmazsınız, bunun yerine dinleyebileceğiniz temel bir demo. Büyük olasılıkla bilgisayarınızda, tabletinizde veya akıllı telefonunuzda bulunan temel kayıt donanımı bunu yapacaktır.

Şarkı Sözü Nasıl Yazılır? Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir?
Şarkı Sözü Nasıl Yazılır, Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir, Şarkı Sözlerini Nasıl Uyumlu Yazabiliriz, Nakarat Yazmak, Şarkıcı Olmak, Güzel Sese Sahip Olmak, Akustik Gitar, Vokalistler, Müzik Dünyası, Sanat Dünyası, Güzel Şarkılar Yazmak, Sanatçı Olmak, Güzel Ses Şarkıları, Güzel Şarkı Yazabilmek

Bu kılavuzda müzik teorisi terimlerinin derinliklerine inmeyiz, ancak akorlar, melodiler, armoni ve ritim gibi geniş bir bilgi ilk şarkınızı yazmanızda büyük bir yardımcı olacaktır.

1. AKOR PROGRESYONU İLE DENEME

Şarkınız üzerinde çalışmaya başlamak için en iyi yer enstrümanınızla temel akor ilerlemeleri oluşturmaktır. Bir müzik akoru aynı anda çalınan iki veya daha fazla farklı sahaile tanımlanır. Enstrümanınız ile, çeşitli ritim ve stillerde farklı akor kombinasyonları çalarak bol zaman deneyin ayırın.

Müzik birlikte iki farklı akorları eşleştirme gibi temel bir şey geniş ve karmaşık ruh halleri ve dokular oluşturmak için yeteneğine sahip olduğu şekilde dikkat çekicidir. Ne ile geliyor şarkının müzikal temeli olacak. İstediğiniz kadar akorları bir araya getirmek için çekinmeyin, ama bazı popüler müziğin en iyi bilinen şarkıları basit akorları tekrarlayan kombinasyonları özelliği unutmayın.

Daha sonra hatırlamanız gereken bazı uygulanabilir fikirlere rastlayabilirsiniz gibi, bu işlem sırasında kendinizi kaydetmeyi düşünün. Beğendiğiniz akorkombinasyonları bulduğunuzda, bunları yazarak onları takip edin. Bu alıştırma yla şimdi yarattığınız şey şarkınızın temel formu olacak. Akorlarınız için tüm bölümleri baştan yazmaya çalışmak yerine, diğer fikirleri geliştirebileceğiniz güçlü bir bölüm oluşturmayı hedefleyin.

2. KATILAŞTIRICI KESİTLER VE YAPI YA DA YAPIYA ODAKLANMA

Geleneksel şarkılar, ayet-koro-mısra-koro yapısının bir çeşitlerini içermektedir. Çalışmak için bir akor ilerlemesi seçtikten sonra, uzamaya başlayın ve bu malzemeyi diğer bölümlere geliştirmeye başlayın. En azından, ile ayet ve koro oluşturmak için kullanılabilecek iki ayrı bölüm gerekir.

  Yüzyüzeyken Konuşuruz 2024 konser takvimi belli oldu

NotBirçok büyük şarkı, ayet ve koro bölümleri için aynı yinelenen akor ilerlemeleri özelliği. Kesinlikle şarkı boyunca aynı akorları kullanabilirsiniz, ama iki farklı müzikal bölümleri oluşturmak için sahip olmak uğruna, farklı akor ilerlemeleri ile ayrı bölümler oluşturmayı düşünmelisiniz.

Ayet ve koro bölümleri geliştirin

Bir saniyeliğine en sevdiğin şarkıları düşün. Onlar hakkında en çok hatırladığın şey koroları. Ayetler genellikle daha dinamik ve gelişimsel bir anlatı amaca hizmet ederken çoğu koro lar enerjik ve basit olma eğilimindedir. Zıt mısra ve koro bölümleri oluşturun ve her biri için akorları yazın. Introlar, enstrümantallar, köprüler ve sonlar gibi diğer bölümlerde ekleme bu noktada isteğe bağlıdır. Eğer bu bir şarkıyı ilk kez yazıyorsanız, bir mısra-koro-koro yapısıyla basit tutmak iyi bir fikirdir.

3. ŞARKINIZ İÇİN BİR VOKAL MELODİSİ GELİŞTİRİN

Şarkınızın yapısını sağlamlaştırdıktan sonra, bir vokal melodisi geliştirmek için enstrümanınızda tekrar tekrar çalmaya başlayın. Bazı şarkıcılar mırıldanarak melodiler geliştirirken, diğerleri neyin işe yarayıp neyin yaramadığını duymayı amaçlayan bir süreçte anlamsız gibi sesler çıkarırlar. Sizin için neyin işe yaradığını görmek için burada vokal farklı yöntemler deneyin. Beğendiğiniz bir vokal fikri yle geldiğinizde, hemen kaydedin, böylece daha sonra unutmazsınız. Bu aşamada söylediğin sözler için endişelenme. Bunun yerine sadece ürettiğiniz melodilere değil, aynı zamanda fikirlerinizi ritmik bir şekilde ifade etmelerine de odaklanın, şarkı sözü.

Bu adım önemli miktarda zaman ve enerji almalıdır. Sağlam bir melodi yazmak genellikle büyük bir deney alır, bu yüzden bu adımı acele yedirmeyin veya gerçekten heyecanlandırdığınız bir şeyden daha azına razı gitmeyin. Şarkı Sözü Nasıl Yazılır, Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir, Şarkı Sözlerini Nasıl Uyumlu Yazabiliriz, Nakarat Yazmak, Şarkıcı Olmak, Güzel Sese Sahip Olmak, Akustik Gitar, Vokalistler, Müzik Dünyası, Sanat Dünyası, Güzel Şarkılar Yazmak, Sanatçı Olmak, Güzel Ses Şarkıları, Güzel Şarkı Yazabilmek

4. ŞARKI SÖZLERİ YAZIN VE MELODİNİZE UYARLAYIN

Birçok sözde şarkı yazarları bu önemli adım almak ve iyi bir nedenle havlu atmak. Şarkı sözleri yazmak zor ve garip bir süreç olabilir, özellikle de daha önce hiç denemedim bir şeyse. Akorlar, şarkı yapısı ve melodi geliştirme müzik egzersizleri ise, şarkı sözleri yazma değildir. Anlamlı şarkı sözleri yazmak için, söz yazarları yaratıcılıklarının ve yaşam perspektiflerinin müzikten tamamen ayrı olan kısımlarını keşfetmek zorundalar.

Bu adım genellikle çok büyük miktarda güvenlik açığı ve çaba gerektirir, bu nedenle lirik yazıya yargısız yaklaşmanız hayati önem taşır, şarkı sözü. Şarkı yazımının her yönü gibi, şarkı sözleri yazmaya ne kadar çok zaman harcarsanız, o kadar iyi olur.

Lirik bir tema seçin

Şarkınız sevdiğiniz her şey hakkında olabilir–bir ayrılık, çocuğunuzun doğum, İspanyol gribi, köpek Leonard. Son zamanlarda aklınızda olan bir şey varsa, bu şarkınız için olası lirik temaları keşfetmeye başlamak için iyi bir yer olabilir. İlk şarkınız ciddi bir şey hakkında olmak zorunda değildir, ve burada amacınız aslında yazdığınız melodi maç için aşağı yazılmış kelimeleri almak olmalıdır. Şarkınızı geliştirirsen işler kaçınılmaz olarak biraz değişecektir, bu yüzden şu anda yazdıklarınızın taşa göre olduğunu hissetmeyin.

  Konuşanlar 115.Bölüm 3.Sezon 5.Bölüm Full izle

Freewriting, dilbilgisi, yazım veya içerik endişesi olmadan hızlı bir şekilde yazma egzersiz, lirik fikirler kilidini yardımcı olmak için harikabir araçtır. Bir kağıt parçasında veya bilgisayarınızda, on dakika boyunca sürekli yazmayı deneyin ve geri gelmeye devam ettiğiniz fikirler veya ifadeler olup olmadığına bakın. Bu fikirler olduğunda içine yalın ve şarkı bunları kullanın.

Yazdığınız sözler kendi bakış açınızdan veya yarattığınız kurgusal bir karakterin ağzından olabilir. Yaratıcı özgürlüğünüz burada sınırsızdır, ancak şarkı yazarlığında yeniyseniz basit bir şeye bağlı kalmak iyi bir fikir olabilir.

Şarkı şarkılarınızı vokal melodinize göre şekillendirin

Bu bölüm deneyimli şarkı yazarları için bilezor olabilir. Aslında, burada yaptığınız şey şarkı sözlerini yazdığınız melodiye uyacak şekilde uyarlamak. Bazı kelimeler değiştirilirse, değiştirilirse veya vokal melodinize uyacak şekilde tamamen kesilirse şaşırmayın. Şarkı yazma sürecinin bu kısmı çok iş alır, ancak şarkınızı nebulous bir fikirden ütülenmiş bir müzik parçasına dönüştürmede çok önemlidir. Şarkı söylemek ve vokallerinizi sağlamlaştırmak için çok fazla zaman harcayacağınız için melodinin daha da değişmesi ve gelişmesi bu aşamada yaygındır.

Ayet ve koro bölümlerinin tanımlı ve ayrı olduğundan emin olmak için şarkınızı kontrol edin. Eğer yapmazlarsa, melodilerinizi daha ilginç görünmesi için yeniden şekillendirmek için daha fazla zaman harcayın. Unutmayın, ayetler anlatı hikaye anlatımı bölümleri gibi davranırken, korolar genellikle tekrarlayan ve unutulmaz nakaratlara güvenirler.

5. ŞARKINIZI PRATİK YAPIN VE BİR DEMO KAYDEDİN

Uygulama, uygulama, uygulama

Şarkı sözlerinizin ve vokal melodinizin bir araya gelme şeklinden memnun olduğunuzda, yeni şarkınızı tekrar tekrar söylemeye başlamanın zamanı gelmiştir. Bunu ne kadar çok yaparsan, yeni şarkına o kadar aşina olursun. Bir müzik parçası yazmış olman, onu nasıl çalacağını bildiğin anlamına gelmez. Şarkınızı pratik etmek de nasıl geliştirmek için fikir vermenize yardımcı olacaktır.

NotBu, bir şarkı yazarının normalde şarkılarını fazladan enstrümantasyon veya prodüksiyon alet ekeceği zamandır. Eğer şarkı yazmada yeniysen, en iyisi bunu düşünmemek. Bu noktada amacınız sadece temel bir bitmiş şarkı olması gerekir. Şarkınızı her zaman yeniden ziyaret edebilir ve daha sonra başka öğeler ekleyebilirsiniz.

Bitmiş şarkınızın demounu kaydetme

Şimdi bitmiş şarkınızın bir demosu kaydetme zamanı. Eğer şarkı söylemeye ve şarkınızı çalmayı denedin, bu kısım çok zor olmamalı. Şarkınızın kaydının profesyonel veya sofistike olması gerekmez. Buradaki amaç, yeni şarkınızın temel fikrini kaydetmektir, böylece daha sonra tekrar dinleyebilirsiniz. Profesyonel bir akustik gitar ve vokal ile bir şarkı gibi basit bir şey bile kaydetmek için zaman ayırdığınız tamamen farklı bir konu en iyi başka bir rehber için bıraktı. Yeni şarkınızın en iyi sürümünü kaydedin ve daha sonra dinleyin, şarkı yazma teknikleri. Bu konuda ne gibi ve ne geliştirme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum dikkat edin.

Şarkı Sözü Nasıl Yazılır, Şarkı Yazma Teknikleri Nelerdir, Şarkı Sözlerini Nasıl Uyumlu Yazabiliriz, Nakarat Yazmak, Şarkıcı Olmak, Güzel Sese Sahip Olmak, Akustik Gitar, Vokalistler, Müzik Dünyası, Sanat Dünyası, Güzel Şarkılar Yazmak, Sanatçı Olmak, Güzel Ses Şarkıları, Güzel Şarkı Yazabilmek

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat