Pinterest Para Kazanmanın Yolları 2022 – Pinterest’ten para kazanmak

Pin oluşturarak ve görsel yükleyerek 2022 yılında pinterestten para kazanmanın yollarını sizlere anlatacağım. Pinterest para kazanmak

Yayınlama: 24.01.2022
24
A+
A-

Pin oluşturarak ve görsel yükleyerek 2022 yılında pinterestten para kazanmanın yollarını sizlere anlatacağım değerli okurlarım. Pinterest, web sitenize trafik çekmek için harika bir yerdir, ancak 2022’de Pinterest’ten para kazanmak için mutlaka ve mutlaka bir websitesine sahip olmanız gerekmmemektedir.

Pinterest Para Kazanmanın Yolları 2022 -  Pinterest’ten para kazanmak
Pinterest Para Kazanmanın Yolları 2022 – Pinterest’ten para kazanmak

Pinterest hakkında bilmeniz gereken ilk ve en mühim şey, Pinterest’in sadece bir sosyal olgu platformu değil, aynı zamanda bir arama motoru olmasıdır. Çoğu arama motorunda olduğu gibi, bu da bize Pinterest ile para kazanma fırsatı veriyor, çünkü para harcama olasılığı yüksek kişiler bu platformda bir şeyler arıyor.

Şu anda her ay Pinterest kullanan yaklaşık 400 milyon kişi var ve bunların yarısından fazlası aktif olarak platformu kullanıyor. Ayrıca, pinterest’in kullanıcı tabanının üçte ikisinden daha fazlası kadın. Her ay Pinterest üzerinden 2 milyardan fazla arama yapılıyor. Dahası, Pinterest üzerinden yapılan aylık 600 milyon arama görseller içindir.

İnsanların büyük bir kısmı, orada yayınlanan her görselin belirli bir web sitesine bir bağlantısı olduğunu ve Pinterest’ten para kazanmanın mümkün olduğunu bilmiyor. Şimdi karşımıza çıkan bir sonraki soru, 2022’de Pinterest’ten nasıl para kazanılır?

Yazımıza geçmeden bir hatırlatma yapmak istiyorum: İnternet Radyosundan Nasıl Para Kazanılır ve Instagramdan nasıl para kazanılır

Yeni başlayanlar için 2022’de Pinterest’ten para kazanma yolları:

1. Satış ortaklığı ile Pinterest adresinden para kazanma

Bir blog veya web sitesi olmadan Pinterest’te para kazanmak mümkün mü? Evet, kesinlikle mümkün. Herkesin Pinterest’ten para kazanmak için blog açmak istemediğini biliyorum, bu yüzden hemen açıklamaya çalışayım.

Eğer bir blog veya web sitesine sahip değilseniz veya açmak istemiyorsanız, Pinterest’ten para kazanmak için satış ortaklığı stratejisini kullanmanız gerekiyor.

Peki, satış ortaklığı nedir?

Basitçe, bir ürüne ihtiyacı olan birine tavsiye vermek olarak ifade edilebilir. Bu kişi satış ortaklığı bağlantınız üzerinden bir ürün satın aldığında bir komisyon kazanırsınız. Kazanabileceğiniz para miktarı, Pinterest’te para kazanmak için katıldığınız ortaklık programının türüne bağlıdır. Bazıları %10 ödüyor, diğerleri katıldığınız ortaklık programına bağlı olarak çok daha yüksek, hatta %50 ödeyebilir. İnternet üzerinden satışa sunulan ürünlerin çoğunun bir satış ortaklığı programı vardır.

Pinterest’te ortaklık bağlantılarına izin veriliyor mu?

2015’e geri dönersek, Pinterest, spam gönderiler nedeniyle satış ortaklığı bağlantılarını yasakladı. Pinterest’ten para kazanmak için satış ortaklığına bel bağlayan birçok kişi bu karar nedeniyle şok oldu. Ancak bir yıl sonra Pinterest, spam gönderilerle nasıl mücadele etmenin bir yolunu buldu ve yasağı kaldırdı. Öyleyse evet, Pinterest, satış ortaklığı bağlantılarına izin veriliyor.

Pinterest’te nasıl satış ortaklığı yapılır?

Pinterest’te satış ortaklığı yaparak para kazanmak dört temel adımdan oluşuyor. Aşağıda, izlemeniz gereken tüm adımları listeledim. Pinterestin Resmi Sitesi

Adım 1 – Pinterest profilinizi ayarlayın

Eğer Pinterest business hesabına kayıtlı değilseniz aşağıdaki bağlantıdan başlayabilirsiniz. İçeri girdikten sonra, Pinterest profiliniz için adınızı, biyografinizi, açıklamanızı ve bir görsel girmeniz gerekir. Size Pinterest’teki başarının seçtiğiniz nişe bağlı olduğunu söyleyeyim. Bu nedenle, başlamak için her zaman popüler bir niş seçin.

Aşağıda, popüler nişlerin listesi bulunmaktadır.

  • Kilo vermek (zayıflamak)
  • Seyahat
  • El işi
  • Güzellik (Makyaj)
  • Tarifler
  • Fitness
  • Ev dekorasyonu
  • Moda

Seçtiğiniz niş ne olursa olsun, profilinizi eksiksiz bir şekilde nişe göre doldurun.

Adım 2 – Nişinize uygun ortaklık programları bulun

Nişinize uygun satış ortaklığı programları bulmak zor bir iş değildir. Tek yapmanız gereken Google’da şöyle bir arama yapmak. “Niche” + satış ortağı programları Örneğin, ”seyahat” satış ortaklığı programları Bazı satış ortaklığı programları, bir web sitesine sahip olmanızı isteyebilir, fakat bir çoğu Pinterest gibi sosyal medya hesaplarını kabul ediyor. Yukarıdaki programlara ÜCRETSİZ olarak katılabileceğinizi ve kendi çıkarlarınıza göre ürünleri seçebileceğinizi bilmenizde yarar var.

Adım 3 – Pinterest’te pin tasarlama

Satış ortaklığı yapacağınız ürünleri seçmeyi tamamladığınızda, Pinterest hesabınız için Pinler tasarlamanız gerekir. Kendi pinlerinizi tasarlamak için Canva, en basit ve bir o kadar kullanışlı bir seçenektir. Pinleri sıfırdan tasarlamaya başlayabilir veya Pinterest için önceden tanımlanmış şablonları kullanabilirsiniz. Devam edersek, dikey pinler, kolayca göze çarptıkları için yatay pinlere göre daha iyi performans gösteriyor.

Adım 4 – Pinterest panolarınıza sabitlemeye başlayın

Size bir örnek vereyim. Örneğin, ”yeni başlayanlar için en iyi makyaj ipuçları” adlı bir niş seçtim. Panolara şu şekilde sabitleyebilirim:

  • Makyaj
  • En iyi makyaj ipuçları
  • Yeni başlayanlar için makyaj

Tüm sabitleme işlemi manuel ve oldukça zaman alıcı olabilir. Zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, TailWind gibi bir planlama aracı kullanabilirsiniz. Pinleri otomatik olarak yüklemenize ve yönetmenize olanak tanıyan, Pinterest onaylı bir planlayıcıdır. Pinleri bir yıl, bir ay veya bir hafta önceden planlayabilir ve herhangi bir manuel giriş yapmadan otomasyon temelinde sabitleyebilirsiniz.

Pinterest’te satış ortaklığı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Pinterest’in çok katı bir platform olduğunu ve tüm kullanıcıların para kazanmak için kurallara uyması gerektiğini unutmayın.

Aşağıda, Pinterest’te satış ortaklığı yaparken akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır.

1. Ortaklık bağlantılarının açıklanması
Pinterest’te paylaştığınız her satış ortaklığı bağlantısını açıklamanız gerekir.

Bunu, pin açıklamasının sonuna ”#affiliate” yazarak yapabilirsiniz.

2. URL kısaltıcılar kullanmayın
Satış ortaklığı bağlantılarının uzun URL’ler ve takip numaralarıyla oldukça kötü göründüğünü bir gerçek.

Birçok kişi URL kısaltıcıları kullanarak bunları kısaltmayı tercih ediyor, ancak Pinterest, satış ortaklığı bağlantılarını kısaltmanıza izin vermez. Bu yüzden bunu aklınızda bulundurun.

3. Dengeyi koruyun
Yorum yapma, paylaşma, yeniden sabitleme gibi şeyleri abartmayın.

Orta seviyenin üzerinde olan herhangi bir şey hesabınızın yasaklamasına neden olabilir ve yaptığınız tüm çabayı kaybedebilirsiniz.

4. Birden fazla pin oluşturun
Pinterest görsel bir platformdur ve doğal olarak pinlerin görünümüne odaklanır.

Ayrıca Pinterest, geçtiğimiz günlerde eski pinler yerine yeni pinleri ön plana çıkardığını duyurdu.

Bu, iyi miktarda görüntülenme elde etmek için düzenli olarak (belki her gün 1-2) pin tasarlamanız gerektiği anlamına gelir.

2. Pinterest sanal asistanı olduğumuzda para kazanmak

Pinterest sanal asistanı olarak para kazanmak için bir kursa gitmenize gerek yoktur.

Pinterest sanal asistanları yüksek talep görüyor ve bu, Pinterest’ten para kazanmanın en verimli yollarından biri.

Ne yapacaksınız? Pinterest sanal asistanı olarak, işletme sahiplerinin Pinterest hesaplarını optimize etmelerine yardımcı olacaksınız.

Bu, müşterilerinizin Pinterest hesapları için pinler oluşturacağınız ve bu da web sitelerine veya satış sayfalarına trafik çekeceğiniz anlamına gelir.

Pinterest sanal asistanı olarak sizin tarafınızdan aşağıdaki görevler yapılır:

  • Pin oluşturma
  • Pinleri planlama ve gönderme
  • Sabitleme sürecini otomatikleştirme
  • Pinterest reklam yöneticisini kullanmak
  • Anahtar kelime araştırması yapmak
  • VE tabii ki trafiği veya satışları arttırmak
  Nevrigül'ün kardeşi Nazmiye Tutaner kimdir? Yaşı, Instagram

Sanal asistan olarak çalışmanın yararı, delicesine esnek olmasıdır. Zaman ve mekan seçimi tam olarak sizin elinizdedir.

Ne kadar kazanacaksınız; yeni başlayanlar saatte yaklaşık 10-15 dolar kazanabilirken, uzmanlar saatte 75-80 dolar kazanabilir.

Kazandığınız para miktarı birkaç faktöre bağlıdır; deneyim, beceriler, eğitim vb.

Pinterest sanal asistanları ne iş yapar?

Bu bölümde, Pinterest sanal asistanlarının uğraşması gereken görevleri ayrıntılı olarak ele alacağız.

Öncelikle, Pinterest ile çalışıyorsanız, son derece sabırlı olmanız gerekir ve nihai sonuçlar ödüllendirilmeye değer olacaktır.

Sanal asistanlık yeni bir terim değil.

İnternetin yükselmeye başladığı 90’lardan beri var.

Pinterest için diğer işletmelere sanal asistanlık hizmeti yapıyorsunuz.

Sanal asistan olarak sunacağınız hizmetlerin temel listesi:

Grafik tasarımı

Pinterest’te herhangi bir şey yayınlamadan önce harika grafikler oluşturmanız gerekir. Grafikleri oluşturmak için en azından Canva’da uzmanlaşmanız ve görüntüleri optimize etmeye yönelik ipuçlarını bilmelisiniz.

Anahtar kelime araştırması

Yayınladığınız her gönderi, pinin ne hakkında olduğunu bildiren bir başlığa ve kısa bir açıklamaya sahip olmalıdır. En iyi performans gösteren anahtar kelimeleri kullanarak başlığı ve açıklamayı optimize edebilirsiniz.

Pinterest analitiği

Pinterest analitiği, size hesabınızın nasıl performans gösterdiğine ve sonuçları iyileştirmek için nelerin yapılabileceğine dair bir fikir sağladıkları için gerçekten çok yararlıdır.

Yayınları planlamak

Sanal asistanlar içeriği manuel olarak yayınlayabilse de pinleri planlamak isterseniz, bunu Tailwind kullanarak yapabilirsiniz. Bu yazılım, pinleri planlamanıza yardımcı olur.

Pinterest reklamları

Pinterest reklamları, ziyaretçinin dikkatini en çok çeken şeydir. Aynı zamanda, ucuzdurlar ve promosyon sona erdiğinde, Pinterest’te sonsuza kadar yaşama eğilimindedirler.

Şunu unutmayın, Pinterest’in sonuçları göstermesi zaman alır. Öyleyse bekle. Başarı gelecek ve kesinlikle sizinle kalacaktır.

3. Pinterest danışmanlık hizmetleri ile para kazanmak

İkna etme ve öğretme konusunda iyiyseniz, Pinterest kullanan şirketlere danışmanlık hizmetleri sunmaya başlayın.

Pinterest danışmanlığı, internetten para kazanmak için iyi bir seçim olmakla birlikte, tam zamanlı bir iş kurmanızı da sağlayabilir.

Danışmanlık hizmetlerinde uzmanlaştığınızı gösteren bir web siteniz varsa, omzunuza bir yıldız ekler ve profesyonel bir itibar yaratır.

Pinterest danışmanlık hizmetleri, müşterilerinizin Pinterest profillerinin derinlemesine analizini ve web sitelerinin analizlerini içerir.

Ardından, müşterilerinizin hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için tüm önerileri bir araya getirecek ve üzerinde çalışacaksınız.

Son zamanlarda, Pinterest danışmanlığı büyük talep almaya başladı ve sosyal medya becerilerinizi geliştirmenin harika bir yolu.

Danışmanlık konusunda yeterli deneyimi kazandıktan sonra, izleyebileceğiniz bir sonraki adım, Pinterest bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmaktır.

Pinterest bilginizden para kazanmak için kendi kurslarınızı, e-Kitaplarınızı ve online koçluk sınıflarınızı açabilirsiniz.

4. Blog ile Pinterest’ten para kazanma

Bu stratejide Pinterest ile para kazanmak için bir blog veya web sitenizin olması gerekir.

Özellikle blogdan ve Pinterest’ten aynı anda para kazanmayı düşünüyorsanız, bir blog açmak için pek çok seçenek vardır.

Bir blog sitesi açtıktan sonra, buna trafik çekmek için Pinterest’i kullanabilirsiniz. Aynı şekilde diğer sosyal medya platformları, blog sahiplerinin okuyucularını artırmak için kullanabileceği başka bir stratejidir.

İlgi çekici ve bilgilendirici içerik yazın

İçerik, blog dünyasının kralıdır.

Harika bir blog yazmanın anahtarı birkaç şeye dayanır; blog içeriğiniz bilgilendirici olmalı ve insanlar okumaktan keyif almalıdır.

Bir blog ile Pinterest’te para kazanmak söz konusu olduğunda, insanların Pinterest’te aradıkları bir şey yazmanız gerekir.

Pinterest söz konusu olduğunda, insanlar kendilerine fayda sağlayacak veya kendilerine yardımcı olacak konuları ararlar.

Yazmayı sevdiğiniz bir niş seçin. İçine biraz kişisel dokunuş katmalı ve konuyu derinlemesine ele almalısınız.

Nihai amacınız bir blog açmak, Pinterest’te para kazanmak ve her zaman daha fazla hacim yerine daha fazla değer yaratmaya odaklanmak olmalıdır.

Pinterest’te hesabınızı oluşturun

Ne için bekliyorsun? Pinterest’e bugün kaydolun.

Giderek daha fazla insanın Pinterest’e yönelmesinin ana nedenlerinden biri, trafik çekmek için geniş bir takipçi tabanına sahip olmanız gerekmemesidir.

İnternetten para kazanmak için Pinterest’i kullanan blog sahipleri bu yüzden her geçen gün artıyor.

Bir işletme hesabınızın olduğundan emin olun

Pinterest’in kurallarına göre, satış ortaklığı yapmak ve bir web sitesine trafik çekmek istiyorsanız, bir işletme hesabınızın olması gerekir.

Çok kolay sahip olabilirsiniz. Mevcut kişisel hesabınızı bir iş hesabına da dönüştürebilirsiniz.

Pinterest’in işletme hesabının aşağıdakiler gibi birçok avantajı vardır:

  • Profilinize adınız yerine şirketin adını ekleyebilirsiniz. Bu, hesabınızın daha profesyonel görünmesini sağlar.
  • Çok sayıda pazarlama içeriğine erişebileceksiniz. Bu da satışlarınızı ve hesabınızın görünümünü artırır.
  • Web siteniz doğrulandıktan sonra, görünen adınızın yanında bir onay işareti belirir. Bu, hesabınızın onaylı ve yasal olduğunu gösterir.
  • Takipçileriniz için defalarca yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Bu size iki şekilde yardımcı olacaktır; artan trafik ve marka bilinirliği.
  • Pinterest stratejinizi değerlendirmenize yardımcı olacak analitik verilere ulaşabilirsiniz.

Profil, pano açıklamaları ve pinlerde anahtar kelimeleri kullanın

Bu öneri kulağa basit geliyor, ancak birçok markanın profillerinde, pano açıklamalarında ve pinlerinde anahtar kelimeler kullanmadıkları için başarısız olduğunu bilmek sizi şaşırtacak.

Pinterest görsel bir arama motoru iken, anahtar kelimeler onun yapı taşlarıdır.

Dolayısıyla, doğru anahtar kelimeleri kullanarak, ulaştığınız kişi sayısını kolayca arttırabilirsiniz.

Aynı zamanda, anahtar kelimeleri kullanırken çok genel olmamak tavsiye edilir.

Açıklayıcı ayrıntılarla genel anahtar kelimenize eşlik etmeyi düşünün.

Bir profile eklerken, kullanılan anahtar kelimelerin okuyucu için bir anlam ifade ettiğinden emin olun.

Anahtar kelimeler profil veya pinlerle sınırlı değildir; panolara da uzanıyorlar.

Pano adınızda, açıklamalarınızda ve kategorilerinizde de en iyi performans gösteren anahtar kelimeleri kullanın.

Anahtar kelimeleri hashtag olarak da kullanmayı deneyin. Pin açıklamalarını yazarken, bunları anahtar kelimelerle optimize edin, bu, pinlerin SEO sıralamasını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Son olarak ikna edici ve harekete geçirici bir mesaj ekleyin.

Tutarlı ve düzenli bir şekilde sabitleyin

Pinterest, hem düzenli hem de tutarlı olan kişileri tercih eder.

Günde en az 20-30 çivi çakılması önerilir.

Bu külfetli bir süreç gibi görünebilir, ancak oldukça yönetilebilir.

Sabitleme tutarlı bir şekilde size iki şekilde yardımcı olur: takipçi sayısını artırırken pinlerinizin keşfedilmesine yardımcı olur.

Şimdi, bu her şeyi tek seferde sabitlemeniz anlamına gelmez. Gün içine dağıtmayı deneyin.

Bu, pinlerinizi hem yerel hem de dünyadaki insanlar için görünür hale getirecektir.

Aynı zamanda, hafta boyunca günde 20 pin yapmalısınız.

Pinleri sabitlemek için en iyi zamanı belirlemek önemlidir.

Pinterest analizlerini kullanarak günün hangi saatinde pinleriniz üzerinden maksimum verim aldığınızı tespit edebilirsiniz.

Günün en iyi saatinde sabitleyerek performansı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Blogunuza trafik çekmek için pinterest’i kullanın

Aşağıdaki adımlarda ustalaştıktan sonra artık Pinterest ile para kazanmak için hazırsınız:

  • Bir blog sitesi açmak
  • Nişinizle ilgili 5-10 ilham verici blog makalesi yazmak
  • Pinterest işletme hesabı oluşturmak
  • Profilde, pin açıklamasında ve panolarda etkili anahtar kelimeleri kullanmak
  • Sabitleme görevini tutarlı bir şekilde yapmak
  Konuşanlar 108. Bölüm Reşit Yıldırım Kimdir?

Şimdi, Pinterest’i kullanarak para kazanmak için sonraki üç adımı izleyin:

Blogunuza trafik çekin

Pinterest trafiği, yeni bir blog sahibinin en iyi arkadaşıdır.

Blog dünyasında yeni biri olduğunuz için çabalarınızı Pinterest’e verin.

Yeni blog sitenize trafik çekmenin en hızlı ve en kolay yollarından biridir.

Doğru ve tutarlı kullanılırsa, trafikte kesinlikle bir artış göreceksiniz.

Görüntülü reklamcılık ile para kazanın

Blogunuza gelen Pinterest trafiğinin arttığını gördüğünüzde, görüntülü reklamcılık ile para kazanabilirsiniz.

Reklam göstererek, internetten pasif bir gelir elde edebilirsiniz.

Zamanla, reklam kazançlarında kesinlikle büyük bir artış göreceksiniz.

Affiliate marketing ile pinterest’te para kazanın

Birçok şirket, ürünlerini ve hizmetlerini bir komisyon karşılığında tanıtabilecek satış ortakları arar.

Satış ortaklığı, Pinterest’ten para kazanmak için harika bir yoldur, fakat çoğu zaman yanlış uygulanıyor.

Pinterest tabanlı satış ortaklığı hakkında bilinmesi gerekenleri zaten yukarıda açıklamıştım.

Burada Pinterest, web sitenize odaklı trafik çekmek için kullanılacak, satış ortaklığını web siteniz üzerinden yapacaksınız.

Pinterest ile para kazanmak ilginizi çekiyorsa, satış ortaklığı pazarlaması harika kabul edilir.

Ortaklık geliri, blog gelirinin büyük bir bölümünü oluşturur.

5. Kendi ürünlerinizi satarak Pinterest’ten para kazanmak

Pinterest, kendi ürünlerinizi satma ve e-ticaret sitenize trafik çekme seçeneğine sahip olduğunuz devasa bir satış kanalıdır.

Bir e-ticaret siteniz varsa, Pinterest ile nasıl para kazanılır sorusunun cevabı çok basittir? Doğrudan Pinterest üzerinden para kazanmayacaksınız; ancak, Pinterest’in güçlü arama motorundan yararlanacaksınız.

Dijital ürünler, fiziksel ürünler veya hizmetler gibi ürünlerinizi sergileyen pinler oluşturabilir ve bunları doğrudan e-Ticaret mağazanıza bağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki noktalar, Pinterest’in e-ticaret mağazanız için neden önemli bir araç olduğunu size söyleyecektir:

  • Kullanıcıların %90’ı, Pinterest’in satın alma kararları vermelerine yardımcı olduğunu düşünüyor.
  • Kullanıcıların %79’u, Pinterest’teki içeriğin çok bilgilendirici olduğunu söylüyor.
  • Kullanıcıların %67’si ürünü yalnızca Pinterest’te gördükten sonra satın alıyor.
  • Pinterest, alışveriş için diğer sitelere göre %34 daha fazla trafik çekme eğilimindedir.

Dolayısıyla, bir online mağaza sahibiyseniz ve sosyal medya platformlarında tanıtım yapmak istiyorsanız, Pinterest onlardan biridir. Yeni ürünleri tanıtmak için pinler oluşturun, farklı stiller veya temalar için farklı panolar oluşturun, anahtar kelime araştırması yapın vb.

Pinterest ücretli reklamları, e-ticaret promosyonu için en uygun olanıdır.

Ücretli reklamlar normal bir pin gibi görünüyorlar ama gerçekte bir reklam.

Hedef kitleye ulaşmak için tanıtılan pinlerinizi optimize edebilirsiniz.

Ayrıca, reklamları göz atma modunda veya arama modunda yerleştirme seçeneğiniz de vardır.

Arama modunda, kullanıcının reklamlarınızı görmek için kullanacağı anahtar kelimeleri seçmeniz gerekir.

Reklamlarınız özellikle ürününüzü arayan insanların önünde gösterileceği için bu çok önemli bir adımdır. Eğer cezbedici bir teklifse, kesinlikle “Beğeneceklerdir”.

2022’de Pinterest’te para kazanmak için temel ipuçları

  • Göze çarpan pinler oluşturun – Pinterest görsel bir araçtır ve görselleriniz dünyanın geri kalanından sıyrılmalıdır. Neyse ki, günümüzde pinler için yüksek kaliteli görseller oluşturmak daha kolay.
  • Pinlerinizi tanımlayın – Tıpkı Google gibi, Pinterest de bir arama motorudur. Pinlerin açıklamasında anahtar kelimeler kullanın. Aramada hayati bir rol oynadıkları için hashtag’leri de eklemeyi unutmayın.
  • Diğer kullanıcılar ile temasa geçin – Pinterest sadece bir arama motoru değil aynı zamanda bir sosyal medya platformudur. Pinterest’te izlenecek en iyi genel uygulama, diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunmaktır.
  • İşletme hesabı gereklidir – Yukarıdaki ilk adımda belirtildiği gibi, Pinterest’te bir işletme hesabına sahip olmak çok gereklidir. Para kazanmanıza, danışmanlık hizmetleri sunmanıza, satış ortaklığı yapmanıza yardımcı olur ve analitik veriler size bir fikir verir.
  • Tailwind ile Pin Planlayın – Tailwind, Pinterest için özel olarak oluşturulmuş bir pazarlama uygulamasıdır. Pinlerin planlanmasına, analiz yapılmasına yardımcı olur ve temel işlevi, bir sabitleme programı oluşturmanıza yardımcı olmasıdır.
  • Basın kiti oluşturun – Hesabınızda bir basın kiti olması, diğer işletmelere onlar için hangi hizmetleri sunduğunuzu bildirir. Potansiyel ortaklara işletmeniz, blogunuz ve Pinterest hesabınızla ilgili temel bilgileri ve istatistikleri bildirir.
  • Ortaklıklar hakkında şeffaf olun – Satış ortaklığı yapıyorsanız veya sanal asistan olarak çalışıyorsanız, izleyicilerinize bunu bildirmelisiniz. Satış ortaklığı amaçlı gönderdiğiniz her pin içinde mutlaka #affiliate etiketini kullanın.
  • Pinterest’in yönergelerini izleyin – Pinterest’ten para kazanmaya çalışırken platforma saygı gösterin ve söz konusu yönergeleri izleyin. Bunu yapmak sizi zor bir duruma düşmekten kurtarır veya hesabınızın bloke edilmesini engeller.
  • Platformdaki değişiklikleri takip edin – Pinterest, 2010’dan beri birçok değişiklik yaptı. Bu değişiklikler, para kazanma şeklinizi birçok yönden etkileyebilir. Kendileri tarafından gönderilen e-postaları okuyun.

2022’de Pinterest’te nasıl para kazanılacağına ilişkin sonuç

Pinterest’ten para kazanmak için yukarıda belirtilen ayrıntılı adımları uygulayabilirsiniz.

Dürüst olmak gerekirse, Pinterest hem bir arama motoru hem de görsel bir platform olan türünün tek örneği bir platformdur. Girişimcilere para kazanmak için birçok farklı fırsat sunar.

Günümüzde gelirinizi çeşitlendirmek, hayatınızı sürdürmenin en iyi yoludur.

Platform zaten çok geniş bir erişime sahip ve dijital pazarlamada patlama yapmaya devam edecek.

Şu anda 400 milyon kullanıcısı var, şüphesiz önümüzdeki yıllarda en iyi sosyal medya platformları arasında hüküm sürmeye devam edecek.

Fırsatların da sonu olmayacak; onlar da büyümeye devam edecek. İlk adımı atması gereken sizsiniz. Özverili ve özenli bir şekilde çalışırsanız, Pinterest’ten para kazanmak kaçınılmaz.

Bugüne kadar Pinterest’te 200 milyardan fazla pin kaydedildi ve daha yüksek yatırım getirisi elde etmek için en iyi platform haline geldi. Ama buradaki yatırım nedir? Buradaki yatırım, zaman, enerji, yaratıcılık, içerik oluşturma ve anahtar kelime araştırmasıdır.

Pinterest için zaman ayırın. Oluşturun, planlayın, pin yayınlayın ve yeni bir gösterge panosu oluşturun, aynı anda birden fazla panoya sabitleyin, sanal asistan olarak çalışın, satış ortaklığı yapın ve Pinterest’ten para kazanmay başlayın.

Sıkça sorulan sorular

1. Blog olmadan Pinterest’te nasıl para kazanılır?
Satış ortaklığı yoluyla bir blog olmadan Pinterest’te çok para kazanabilirsiniz.

2. Pinterest’te AdSense ile nasıl para kazanılır?
Blog gönderinizi Pinterest’te paylaşırsanız, AdSense ile para kazanbilirsiniz. İnsanlar Pinlerinizi tıkladığında, AdSense tarafından sunulan reklamları tıklayabilecekleri blog yayınınıza ulaşırlar. Bu şekilde, AdSense’i kullanarak Pinterest ile para kazanabilirsiniz.

3. Para kazanmak için Pinterest’te kaç takipçiye ihtiyacınız var?
Pinterest’te para kazanmak için takipçi sınırı yoktur. Benzersiz ve yüksek kaliteli içerik yayınlamaya devam edin.

4. Pinterest’te ne kadar para kazanabilirsiniz?
Potansiyel oldukça yüksek ve bir üst limit yok. Bu tam olarak sizin dijital pazarlama yeteneklerinize bağlıdır.

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat