Sağlık

Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan Üstün: Kovid-19’dan korunmak için hacamat tedavisi yapılabilir

Abone Ol

Klasik ve tamamlayıcı tıp yollarından hacamatın tıbbi tedaviye takviye olarak uygulandığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Suzan Üstün, "Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için nizamlı olarak hacamat yaptıran bireyler kronik hastalıklara karşı korundukları üzere bakteri ve virüslere karşı da çok daha güçlü olurlar" dedi. Hacamat birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor Uzmanlar, bilimsel ispatlara dayalı klâsik ve tamamlayıcı tıp yollarından biri olan ve cildin en üst katmanına çizikler uygulanarak yapılan hacamat (kupa) tedavisinin tıbbi tedaviye takviye olarak birçok hastalıkta tedavi edici tesiri olduğunu söylüyor. Son yıllarda hacamat tedavisinin ehemmiyet kazandığını belirten Emsey Hospital Nöroloji uzmanı Dr. Suzan Üstün, "Kovid-19 salgınıyla gayrette nizamlı olarak hacamat yaptıran bireyler kronik hastalıklara karşı korundukları üzere virüse karşı çok daha güçlü bir savunma sistemine sahip oluyor" diye konuştu. "Kovid-19'dan korunmak için uygulanabilir'' Dr. Üstün, "Negatif basınç ile kan, lenf ve hücreler ortası sıvının dolanımı artırılır. Böylelikle detoks yapılarak bedenin savunma sisteminin harekete geçmesi amaçlanır. Rastgele bir hastalığı olmayan sağlıklı şahıslara yılda en az iki sefer hacamat yaptırmaları önerilir. Hacamat, Kovid- 19’dan korunma emelli olarak yapılabilir. Lakin hastalığın geçirildiği sırada hacamat yapılması tedavide tesirli değildir" sözlerini kullandı.



"Birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor'' Kupa tedavisinin migren, romatizma, fibromiyalji, artrit ve sırt ağrısı üzere sıhhat sıkıntılarında da tesirli bir yol olduğunu söyleyen Dr. Üstün, “Modern tıp tarafından da desteklenen kupa tedavisi, günümüzde sertifikalı uzman tabipler tarafından klinik ortamlarda yapıldığında olumlu sonuçlar alınır” dedi.

Dr. Üstün, kelamlarına şöyle devam etti:

"Pıhtılaşma bozukluğu hastalığı olanlar, yeni yapılan cerrahiye bağlı şimdi kapanmamış yarası olanlar, ağır kalp hastalığı olanlar, varisli bölgeler, riskli gebelikler haricinde herkese kupa tedavisi uygulanabilir. Tedavinin uygulanabildiği başka hastalıkları ise, omurgada kireçlenme, kemik erimesi yahut omurga diski fıtık başlangıcına bağlı ağrılar, fibromiyalji, gerilim ve anksiyete, gerilime bağlı baş ağrısı, migren, kas kasılması nedeniyle oluşan sırt ağrısı, tendinopati (Kas kirişlerinde iltihaplanma), spor yaralanmaları, kas iltihaplanması, çene artropatisi (Çene kemiği ekleminde ağrı, şişlik nedeniyle ağız açmada ve çiğnemede zorluk olması), diş gıcırdatma hastalığı, post zoster nevralji, trigeminal nevralji, astım, bronşit, sinüzit, larenjit, bağırsak ve mide ile ilgili sorunlar (Kabızlık, bulantı kusma gibi), dolanım sistemi bozuklukları biçiminde sıralayabiliriz."
KAYNAK: DHA