KPSS sınav tarihleri, en çok araştırılan konuların başında geliyor. Devlet kadrolarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyen üniversite mezunları KPSS sınavında şanslarını değerlendiriyor. Lisans mezunlarına yönelik yapılan sınav her yıl düzenlenirken ortaöğretim (lise) ve 2 yıllık ön lisans sınavları iki yılda bir düzenleniyor. KPSS başvuruları 28 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başvuruların bitmesiyle gözler ÖSYM sınav tarihlerine çevrildi. Sınavların düzenlenmesi ile elde edilen sonuçlar ile adaylar açılan memur kontenjanlarına başvuru yapabilecek. Peki 2021 KPSS lisans sınavları ne zaman yapılacak?  KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak? KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavları 1 Ağustos tarihinde yapılacak. Saat de başlayan sınav 130 dakika sürerken sınav 12.25’de sona erecek. KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek sınavlarında toplam 120 soru yöneltilecek. KPSS Eğitim Bilimleri Sınavları 1 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek. Saat 14.45’de başlayacak sınav 100 dakika sürecek. 16.25’de sona erecek sınavda adaylara toplam 80 soru sorulacak. KPSS Alan Bilgisi 1. oturum sınavları 7 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek. 1. Oturum sınavlarına Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunları katılacak. Saat 10.15 ‘de başlayan sınavda 40 soru sorulurken sınav 50 dakika sürecek. 

KPSS Alan Bilgisi 2. oturum sınavları 7 Ağustos Cumartesi öğleden sonra saat 14.45’de başlayacak. Hukuk, İktisat ve Maliye sınavları düzenlenirken adaylara 40 soru yöneltilecek ve 50 dakika sınav süresi verilecek. KPSS Alan Bilgisi 3. oturum sınavları 8 Ağustos Pazar günü yapılacak. İşletme, Muhasebe ve İstatistik alanlarından yapılacak sınav saat 10.15’de başlayacak. İstatistik sınavında sınav süresi 60 dakika olarak belirlendi. İşletme, Muhasebe sınavları 50 dakika sürecek. Adaylara sınavda 40 soru yöneltilecek. ÖABT sınavı 15 Ağustos tarihinde düzenlenecek. Sınav saat 10.15’de başlayacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavında İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Matematik (lise) Fizik, Kimya/Kimya Teknolojisi  sınavlarında Alan Bilgisinden 60 Alan eğitiminden 15 soru olmak üzere toplam 75 soru yöneltilecek. Adaylara bu soruların cevaplanması için 150 dakika süre tanınacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde (ÖABT)  Türkçe, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehberlik, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, İmam-Hatip Meslek Dersleri sınavında 75 soru yöneltilecek. Bu soruların çözümü için 120 dakika süre verilecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği sınavında 75 soru sorulacak. Adaylara bu sınav için 120 dakika süre verilecek.

KPSS Geç Başvuruları Ne Zaman?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Geç başvuruları 22-23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. ÖSYM geç başvuru ücretini yüzde 50 artırımlı olarak alıyor. İşte 2021 yılı KPSS geç başvuru ücretleri;

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür - Eğitim Bilimleri (Her bir oturum için): 135 TL KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her bir oturum için):100 TL ÖABT (Her bir ÖABT alanı için): 135 TL