meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Koronavirüs Mitlerinin Çürütüldüğü 17 Efsane

Koronavirus mitleri, efsaneleri, gerçekleri ve sosyal medyadaki koronavirüs yalanları hakkında makalemiz sizlerle… Koronavirüsün tüm dünyayı …

Yayınlama: 28.11.2020
1
A+
A-

Koronavirus mitleri, efsaneleri, gerçekleri ve sosyal medyadaki koronavirüs yalanları hakkında makalemiz sizlerle… Koronavirüsün tüm dünyayı kasıp kavurmasıyla, insanların ciddi şekilde paniğe kapılması şaşırtıcı değil. Koronavirüs semptomları ateş, öksürük, burun akıntısı ve nefes darlığını içerir.

Yazı İçeriği

  • Koronavirüs Mitlerinin Çürütüldüğü 17 Efsane
    • 1 MİT: Koronavirüs mevsimsel gripten daha tehlikeli değildir.
    • 2 MİT: Koronavirüs yalnızca yaşlıları öldürür, bu nedenle gençlerin ve çocukların endişelenmesine gerek yoktur.
    • 3 MİT: Yüz maskesi takmanız gerekiyor.
    • 4 MİT: Enfekte olmak için 10 dakika boyunca enfekte bir kişinin yanında olmalısın.
    • 5 MİT: Aşı birkaç ay içinde hazır olur.
    • 6 MİT: Ev ilaçları koronavirüsü tedavi edebilir / önleyebilir.
    • 7 MİT: Koronavirüs bulaşan insanlar ölecek.
    • 8 MİT: Sıcak iklim koronavirüsü öldürebilir.
    • 9 MİT: Zatürre aşıları sizi koronavirüsten koruyabilir.
    • 10 MİT: Burnunuzu düzenli olarak salin solüsyonu durulamak koronavirüs enfeksiyonunu önleyebilir.
    • 11 MİT: Antibiyotikler koronavirüs / COVID-19’u önleyebilir ve tedavi edebilir.
    • 12 MİT: Koronavirüs insan yapımıdır.
    • 13 MİT: El kurutma makineleri yeni koronavirüsü öldürebilir.
    • 14 MİT: Ultraviyole dezenfeksiyon lambası koronavirüsü öldürebilir.
    • 15 MİT: Termal tarayıcılar, koronavirüs bulaşmış kişileri tespit edebilir.
  • 17 MİT: Evcil hayvanlar koronavirüsü yayabilir.

Koronavirüs Mitlerinin Çürütüldüğü 17 Efsane

Koronavirüs hakkında bilimsel olarak doğru olmayan bilgiler ve bunun sosyal medyada ve bazı haber ajanslarında dolaşmasını nasıl önleyeceği / iyileştirebileceği, işleri daha da kötüleştiriyor. Büyük miktarda yanlış bilgiyi ortadan kaldırmanıza yardımcı olmak için, bu makalede koronavirüs hakkındaki popüler mitlerin birkaçını çürütmüş bulunuyoruz.

1 MİT: Koronavirüs mevsimsel gripten daha tehlikeli değildir.

koronavirüs mitleri

Koronavirüs semptomlarının mevsimsel gripten daha kötü olmadığı doğru olsa da ölüm oranı daha yüksek. Mevsimsel grip, enfekte olanların % 1’inden daha azını öldürürken, WHO (Dünya Sağlık Örgütü), rapor edilen COVID-19 hastalarının % 3.4’ünün küresel olarak öldüğünü doğruladı (4 Mart 2020 itibariyle). Yani, evet, bu noktada yaşadığınız grip benzeri semptomların biraz daha ciddiye alınması gerekiyor.

2 MİT: Koronavirüs yalnızca yaşlıları öldürür, bu nedenle gençlerin ve çocukların endişelenmesine gerek yoktur.

koronavirüs mitleri

COVID-19’un ölüm oranı yaşla birlikte artar. 0 ile 49 yaşları arasında % 0.2-0.4 arasında değişmekte ve giderek artmaktadır. 80 yaş üstü kişilerde % 14,8 ile zirve yapar. Yaşlıların ve önceden sağlık sorunları olan kişilerin bu hastalığa karşı daha savunmasız olduğu doğru olsa da, her yaştan herkes enfekte olabilir. Üstelik yaşınız veya sağlık durumunuz ne olursa olsun bazı ciddi solunum problemlerine neden olabilir.

Akılda tutulması gereken bir diğer nokta da, sağlık çalışanları ve yakın çevrede enfekte insanlarla ilgilenen yakın aile üyeleri, bakıcılar gibi koronavirüse daha duyarlı olan belirli insan grupları olduğudur. Bu nedenle, toplumun daha savunmasız üyelerini korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek için genç ve sağlıklı kişilerin semptomları bildirmesi ve karantina talimatlarını dikkatlice uygulaması gerekmektedir.

3 MİT: Yüz maskesi takmanız gerekiyor.

koronavirüs gerçekleri

Bu kısmen doğrudur. Gözlerinizden vücudunuza bir virüs girebilir ve aerosoller (küçük virüs parçacıkları) yüz maskelerine nüfuz edebilir. Bununla birlikte, yakınınızda öksüren veya hapşıran birinin damlacıklarını engelleyebilirler. Damlacıklar aslında koronavirüsün bulaşmasının önemli bir yoludur.

  Sağ elin kaşınması ne anlama gelir?

Bununla birlikte, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yüz maskesi takmaları önerilen yalnızca iki grup insan olduğunu belirtir:

  1. Hastalar: Koronavirüsü olan veya semptomlar gösteren kişiler, başkalarına yayılmasını önlemek için bunları giymelidir.
  2. Bakıcılar: COVID-19 hastalarına bakan veya hastanede uzun süre kalan sağlık ve sosyal hizmet uzmanları, kendilerini enfeksiyondan korumak için maske takmalıdır. Hastalara bakan aile üyeleri ve bakıcılar da bu kategoriye girer.

Bu kategorilere girmediğinizde yüz maskesi satın almak, kıtlığı artırır ve fiyat artışlarına neden olur. Bu, sağlık çalışanlarını, onlara gerçekten ihtiyaç duyan hastaları ve çevrelerindeki tüm insanları riske atar. Evde koronavirüs maskesi tarifine göz atabilirsiniz.

ABD’li Baş Cerrah Dr. Jerome Adams, sağlık hizmetin de çalışmayan ve yüz maskelerini nasıl takacaklarını bilmeyen kişilerin yüzlerine daha fazla dokunma eğiliminde olduklarını ve bunun aslında koronavirüsün yayılmasını artırabileceğini söyledi.

4 MİT: Enfekte olmak için 10 dakika boyunca enfekte bir kişinin yanında olmalısın.

koronavirüs yalanları

Grip için tıbbi yönergeler, enfekte olmuş bir kişinin (hapşıran ve / veya öksüren) en az 10 dakika içinde 2 mere yakınında olmanız gerektiğini belirtmesine rağmen, daha kısa etkileşimler yoluyla koronavirüs bulaşabilir. Virüsü kontamine yüzeylerden de alabilirsiniz. Bu nedenle ellerinizi mümkün olduğunca sık yıkadığınızdan ve sterilize ettiğinizden emin olun.

5 MİT: Aşı birkaç ay içinde hazır olur.

koronavirüs aşısı

Bir koronavirüs aşısı geliştirilip hayvan modelleri üzerinde deneniyor olsa da, tüm yan etkileri tespit etmek için insanlar üzerinde test etmek ve ticari olarak kullanılabilir hale getirmek çok daha uzun sürecektir. Aslında, bir yıl içinde alırsak çabuk olur. Şu anda yapılacak en iyi şey, yayılmasını önlemektir.

6 MİT: Ev ilaçları koronavirüsü tedavi edebilir / önleyebilir.

koronavirüs gerçekleri

Sarımsak, su ve C vitamini sağlığınız için harika olsa da, bunları tüketmek sizi iyileştirmez veya koronavirüsten korumaz. Sosyal medyada dolaşan diğer doğal çareler, vücudunuzu susam yağı, klor veya alkolle örtmenin virüsü öldürebilmesidir ki bu doğru değildir.

Diğer yüzeylerdeki virüsü öldürmek için kloroform, ağartıcı, perasetik asit, eter çözücüler ve % 75 etanol gibi kimyasal dezenfektanlar kullanabilirsiniz. Ancak, hiçbir koşulda bunları vücudunuza uygulamayın. Sadece vücudunuzun içinde bulunan virüsü öldürmekle kalmaz, aynı zamanda son derece tehlikeli de olabilir.

Enfekte hastalardan uzak durun ve kendinizi virüsten korumak için ellerinizi sık sık yıkayın, sterilize edin.

7 MİT: Koronavirüs bulaşan insanlar ölecek.

koronavirüs mitleri

Daha önce de belirtildiği gibi, koronavirüs ölüm oranı% 3,4’tür ve zaman geçtikçe azalması beklenmektedir. Bu virüsün neden olduğu ölüm raporları daha nadirdir. Ancak yaşlılarda, küçük çocuklarda ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum sorunlarına neden olabilir. Binlerce vaka bildirildiğinden ve virüs yayılmaya devam ettiğinden,% 3’lük bir ölüm oranı bile endişe kaynağıdır.

8 MİT: Sıcak iklim koronavirüsü öldürebilir.

covid 19

Sosyal medyada koronavirüsün daha sıcak havalarda hayatta kalamayacağını ve muhtemelen Nisan ayına kadar ortadan kalkacağını öne sürdü. Ancak halk sağlığı uzmanları, bu yeni virüs hakkında yeterli bilgi olmadığını ve ısının onu öldürebileceğini bilmenin bir yolu olmadığını söylüyor.

  Antibiyogram testi neden yapılır?

9 MİT: Zatürre aşıları sizi koronavirüsten koruyabilir.

covid 19 zatürre

Hayır, zatürre aşısı ve Haemophilus influenza tip B (Hib) aşısı gibi pnömoni aşıları koronavirüs üzerinde işe yaramaz. Bu son derece yeni virüs için bir aşı şu anda geliştirilmektedir.

10 MİT: Burnunuzu düzenli olarak salin solüsyonu durulamak koronavirüs enfeksiyonunu önleyebilir.

Hayır, burnunuzu salinle yıkamanın koronavirüs enfeksiyonunu önleyebileceğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ayrıca burnunuza dokunmadan veya temizlemeden önce daima ellerinizi yıkayın.

11 MİT: Antibiyotikler koronavirüs / COVID-19’u önleyebilir ve tedavi edebilir.

Antibiyotikler virüslere değil, yalnızca bakterilere karşı etkilidir. Bununla birlikte, COVID-19 için tedavi edilen kişilere, bakteriyel bir ko-enfeksiyonu varsa antibiyotik verilebilir.

12 MİT: Koronavirüs insan yapımıdır.

koronavirüs yalanları

Lütfen Facebook ve WhatsApp’ta okuduğunuz her şeye inanmayın. Koronavirüsün kökenleri hakkındaki komplo teorileri çok fazla. Çin dışındaki pek çok insan bunun bir Çin laboratuvarında geliştirilip sızdırılan bir biyolojik silah olduğuna inanırken, Çin sosyal medyasındaki karşı argüman ABD tarafından piyasaya sürülmesidir. Her iki taraftaki bilim adamları teorileri reddetti.

Koronavirüsün tam kaynağı hala bilinmemekle birlikte, uzmanlar bunun muhtemelen yarasalardan kaynaklandığına ve insanlara geçmeden önce, tıpkı 2003’teki SARS gibi başka bir konağa atladığına inanıyor.

13 MİT: El kurutma makineleri yeni koronavirüsü öldürebilir.

Hayır, el kurutma makineleri yeni koronavirüsü öldüremez. Sadece ılık hava üflerler ve herhangi bir tür mikroorganizmayı öldürmek için tasarlanmamıştır. Aslında, mikropları emip odanın içinde dolaştırdıklarında ters etki yapabilirler. Bu nedenle, koronavirüs bulaşmış biri banyoda öksürür veya hapşırırsa, el kurutma makinesi dışarı attığı mukus ve tükürük damlalarını emer ve odaya dağıtır. Bu, virüsü daha da yayabilir.

Bu nedenle, en iyi eylem yolu, kendinizi bu virüsten korumak için ellerinizi sabun ve suyla yıkamak veya sık sık bir dezenfektanla temizlemektir. Ardından kurutmak için bir kağıt havlu kullanın. Dilerseniz Aloe Vera Jeli İle El Dezenfektanı Yapımı makalemize göz atabilirsiniz.

14 MİT: Ultraviyole dezenfeksiyon lambası koronavirüsü öldürebilir.

Bu teknik olarak doğru olsa da, cilt tahrişine neden olabileceğinden ellerinizde veya vücudunuzun diğer kısımlarında asla UV lambası kullanmamalısınız.

15 MİT: Termal tarayıcılar, koronavirüs bulaşmış kişileri tespit edebilir.

Termal tarayıcılar, koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle kimin ateşi olduğunu tespit edebilir ( 8 ). Ancak kişinin ateşi henüz çıkmamışsa enfeksiyonu tespit edemezler. Enfekte bir kişinin hastalanması ve ateşlenmesi 2-10 gün sürer.

16 MİT: Çin’den bir mektup / paket yoluyla koronavirüs bulaşabilir.

Hayır. Koronavirüs, mektuplar ve paketler dahil hiçbir nesne üzerinde uzun süre hayatta kalamaz.

17 MİT: Evcil hayvanlar koronavirüsü yayabilir.

koronavirüs hayvanlar

Şu anda, köpek ve kedi gibi hayvanların koronavirüs ile enfekte olabileceğine dair hiçbir bilimsel kanıt yok. Her şeye rağmen, önlem olarak evcil hayvanlarınıza dokunduktan sonra ellerinizi sabun ve suyla yıkayın.

Bu koronavirüs salgını ciddi olsa da kendinizi eğitmeniz ve sakin olmanız önemlidir. Panik yapmak sadece sizi değil, çevrenizdeki herkesi de endişelendirecektir. Güvenilir tıbbi kurumlar tarafından konulan önleyici tedbirleri izleyin ve enfeksiyonu önlemek için ellerinizi olabildiğince sık yıkayın.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat