Kendi Markanızı Yaratmanın Yolları Nelerdir? Marka Nasıl Yaratılır?

Yayınlama: 04.01.2021
5
A+
A-

Kendi Markanızı Yaratmanın Yolları Nelerdir? Marka Nasıl Yaratılır? “Sen, arkadaşım, bir markasın.” Bu cümle çizimleriyle çeşitli çizgi filmleri, kişisel markaları ve büyük şirketleri karşılaştıran Barry Feldman’a ait.

Genellikle “marka” denince akla çeşitli organizasyonlar tarafından kullanılan stiller, sesler ve kişilikler gelir. Eğer bu doğruysa, o zaman “kişisel marka” da en basit tanımla bu stili, sesi ve kişiliği nasıl yönettiğiniz anlamına gelir.

Kendi Markanızı Yaratmanın Yolları Nelerdir? Marka Nasıl Yaratılır?
Kendi Markanızı Yaratmanın Yolları Nelerdir, Marka Nasıl Yaratılır, Marka Yaratma Yöntemleri, Marka Oluşturmak, Marka Geliştirmek, Marka İçin Hedef Kitle, Marka Yaratmak İçin Etkili Yöntemler, Marka Yönetimi, Marka Yönetiminin Gücü

KENDİ MARKANIZI YARATMANIN YOLLARI , MARKA NASIL YARATILIR

Şirketler her yıl, kendi markalarının kitlelerin hafızasında yer edebilmesi için milyonlarca dolar harcar. McKinsey’e göre, medyadaki küresel harcamalar 2019 yılında 2.1 trilyon dolara ulaşacak. Bu rakam 2014’te 1.6 trilyon dolardı.

Neyse ki kişisel bir marka kurmak çok daha kolay ve ucuz. Aşağıdaki maddelerde en düşük bütçe ile kendi markanızı kolaylıkla nasıl kurabileceğinizin yollarını göreceksiniz.

1. Bir uzmanlık alanınız olsun

Herhangi bir şeyi yaratmaya başlamadan önce, neyi yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Bu soruyu cevaplayın: “Hangi konuyla ilgili tanınan bir kişi olmak istiyorum?”

Pazarlama, girişimcilik ya da benzeri konularda büyümeye çalışan sayısız insan var. Bu karmaşanın içinde ayakta kalmakta zorlanacaksınız. Dolayısıyla uzmanlaşmak için yalnızca 2 ya da 3 alan seçin.

Bu alanlar üzerinde uzmanlaşırken, konuyla ilgili bilgilerinizin arttığını daha çok gösterme şansınız olacak. Hedef kitleniz büyük şirketlerin hedef kitlelerine oranla daha küçük olduğu için de akılda kalma şansınız daha yüksek olacak.

2. Kişisel markanızı denetleyin

Birisi internette isminizi aratırsa karşısına ne çıkacak? Kısa yoldan kişisel marka denetlemek, isminizi birkaç farklı arama motoruna yazıp önceden kendinizi araştırmanızla başarılı olur.

3. Kişisel bir web sayfası kurun

Çok gösterişli bir sayfa yaratmanıza gerek yok. Sadece kim olduğunuzu anlatan, hangi konuyla ilgili olduğunuzu söyleyen ve neden insanların sizle ilgilenmesi gerektiğini açıklayan bir sayfa olmalı.

Bu sayfa aynı zamanda sizin blogunuzun evi. Yani, siz markanızı yaratırken içeriğinizin çoğu burada barınacak.

Herhangi bir başlangıç sayfası kurmak ucuzdur. Bir profil yaratmak size aylık aşağı yukarı 5 dolara mal olacak. Bir ismi satın almanız da aşağı yukarı yıllık 13 dolar. WordPress ücretsiz, iyi ve kaliteli bir WordPress teması satın almak ise 60 dolar.

Eğer bir logo veya basit bir dizayn istiyorsanız da size bir freelancer bulabilmeniz için “Fiverr” ya da “Upwork” kullanmanızı öneririm.

Kristi Hines tanınmış ve saygı duyulan bir içerik pazarlamacı ve freelancer. Onun web sayfası dizayn açısından en basit ve en iyi örnek. Bu sayfa onun yeteneklerini, içeriğini ve kullandığı metodları görmeniz için çok iyi bir yol.

4. Markanızda otorite oluşturun

Eğer konunuzda uzman olmak istiyorsanız, bu uzmanlığınızı insanlara göstermek zorundasınız. Bunu yapmanın en kolay yolu içerik. Başlangıçtan itibaren yarattığınız içerikler kendi blogunuzda yaşayacak. Buradan da içeriğinizi insanlara ulaştırabilirsiniz.

  Konuşanlar 115.Bölüm 3.Sezon 5.Bölüm Full izle

İçeriğinizi sayfalarında paylaşacak otoriter ve insanları kolay etkileyen siteler bulun. Bu sayfalar sizin hedef kitlenize kolayca ulaşmanızı sağlayacak. Siz içerik yazmaya devam ettikçe ve bu sayfalar içeriklerinizi paylaştıkça başka sitelerden de teklif alabilirsiniz ve “network”ünüzü fazlasıyla geliştirme şansı bulursunuz.

Neil Patel günlük yayınlanan zengin içerik yaratıcısı. Sitesinde konuk olarak paylaştığı sayısız örnek var: HubSpot, Search Engine Journal, Buffer, Moz, Huffington Post, Content Marketing Institute gibi… Bu da son derece güçlü bir marka tanıtımı yapıyor ve yerinizi dijital pazarda uzman konumuna ulaştırmaya yardımcı oluyor.

Eğer ben “Sujan Patel” yazarsam karşıma:

  • Kendi web sayfam,
  • Twitter ve LinkedIn gibi sosyal medya profillerim ve
  • “Search Engine Journal” sayfasındaki yazılarım gibi sonuçlar çıkacak.

Bu işe yeni başlarken arama yaptığınızda daha çeşitli sonuçlarla karşılaşırsınız. Benim durumumda ise, arama yaptığınızda karşınıza çıkan ilk sayfada sadece bana ait yazılar ve ürünler vardır. Dolayısıyla arama sonucu size benim hakkımda fırsat ve ürünler sunacaktır.

5. İlgili konularda aktif olun

Sosyal medya platformlarında sizin konunuza yakın alanlarda yapılan tartışmaları araştırın. Nerede olursanız olun, bu tartışmalara katılın. Twitter herkesin kolayca katılabileceği tartışmalar yapabilmek için çok iyi bir örnek. Tabii Facebook ve LinkedIn gruplarına da bakabilirsiniz.

“Quora” da bunun için mükemmel bir örnek. Hedef kitleniz sizden cevap almak istiyor. Tartışmalara atlayın ve sorulara yapabildiğiniz kadar detaylı yorumlar, cevaplar yazın. Ayrıca bir blog da yazabilir ve popüler soruları cevaplayıp linkini paylaşabilirsiniz.

Sadece hangi kanal, sosyal medya platformu veya blog yorumu olursa olsun cevap verin ama herhangi bir satış yapmaya çalışmayın.

Bilgi ve cevap sağlayın, içeriğinizin linkini koyun ve konunuzda uzman olduğunuzu gösterin.

6. Paylaş ve düzenli olarak kontrol et

Twitter’da yapılan bir çalışma, kişisel marka yaratmada en önemli faktörün sayfada düzenli paylaşım yapmak olduğunu gösteriyor. Kişisel markanızı büyütmek için yalnızca 2 ya da 3 mecra seçin ve günde birkaç kez olmak üzere her gün düzenli paylaşımlar yapın.

“Buffer” veya “Quuu” gibi mecralar kullanırken eş zamanlı paylaşımlar yapmaya özen gösterin. Böylece takipçileriniz programınızı takip edebilsinler. “Business Insider” bile markasını büyütebilmek için “Buffer” gibi mecralardan faydalanıyor.

“Kendinizi kolay ulaşılabilir yapmak iyi bir marka yaratmaktaki ilk basamaktır.” diyor “Buffer”dan Kevan Lee. “Diğer basamak ise: coşkunuzu ve diğerleriyle olan iletişiminizi herkese göstermek.”

Sosyal mecralarda profilinizi yaratırken her seferinde aynı ismi, aynı fotoğrafı ve aynı dizaynı kullanın. Böylece markanız akılda kalıcı olur.

Döngüyü devam ettirin

Kişisel bir marka yaratmak asla sonu gelmeyecek bir iş. Her gün çalışmalısınız, her gün paylaşımlarda bulunmalı, yazmalı, içerik üretmelisiniz. İçeriğinizi takipçilerinizle paylaşmalı, sosyal medyada aktif kalmalısınız. Eğer bunlara bağlı kalırsanız, hızla büyüyeceksiniz, insanlar size güvenecek ve uzmanlaşacaksınız.

  Yılbaşında damsız alan mekanlar, barlar, gece kulüpleri hangileri?

 Peki bu süreci doğru yöneterek başarılı bir marka yaratmak için neler yapılabilir?

Başarılı marka hikâyelerine bakacak olursak uygulanacak pek çok strateji ve öne çıkmaya değer detayları görürüz. Marka yaratmak ve bir “marka olma” sürecinde genellikle bu hikayelerden ilham alma yolu tercih edilse de her markanın kendine özgü bir yolu olduğu ve buna uygun planların yapılması gerektiği akıllarda yer edilmeli. Marka yaratmak, uzun bir yolu adım adım yürümekle ve marka olma bilincine sahip olmakla ilişkilidir.

Etkili Yollarla Marka Yaratmak Mümkün

Marka yaratmak, marka fikrinin aklınızda yer edinmesiyle başlar ve marka olma bilinci ile gelişir. Genellikle bir işletme ya da şirketin işlerini büyütmek ve farklı bir ürün ile hizmet dahilinde fikir ortaya çıkarmasıyla, marka yaratma yolu açılır. Şu bir gerçek ki belirli bir hedef ile istek olmadan marka yaratmak mümkün değil. Tabii ki bu aşamada tanıtım ve strateji uygulamaları için yeterli kaynağın da olması gerek. Marka yaratma hedefi ve yeterli istek sağlandıktan sonra detaylı bir marka planlaması uygulamalarına geçilmesi lazım.

Hedefiniz ve karınız doğrultusunda harekete geçeceğiniz bu uygulamalar, marka yaratma sürecinin bir ön izlemesi olacaktır. Neyi, nasıl ve hangi yöntemlerle yapacağınız bu planlara uygun olarak uygulanır ve süreç yönetimine geçilir. Etkili ve kalıcı olabilecek adımlar ile planlar neticesinde başarılı bir marka yaratabilirsiniz. Öncelikle verimli bir iş gücüne sahip ekip oluşturmalı ve görev dağılımını da profesyonelce yapabilmelisiniz. Daha sonra ise dahil marka yaratma sürecinde kullanmakta yarar göreceğiniz etkili adımları uygulayabilirsiniz.

Marka Fikri ve Beklentisi

Hedef kitlenizden önce marka oluşturacağınız marka fikri ve beklentisi, marka yaratma yolunda önemli mihenk taşlarından biridir. Belli bir hedef yaratma, marka olma yolunda planları hangi yöntemlerle uygulayacağızı belirleyerek adımlarınızı hızlandırır. Neden bir marka yaratmak istediğinizi ve bu markadan işletmenin kâr dışındaki beklentisinin ne olacağını belirlemek, ileride hedef kitlenin de beklentisine dönüşecektir. Kurumsal bir marka yaratmak için bu aşamayı es geçmeden kurumsallık göstergesi olan misyon ve vizyonu iyi düşünmelisiniz.

Hedef Kitle Analizi Ve Pazar Araştırması

Fikir, kurumsal kimlik ve diğer adımlar bir yana eğer rekabet edeceğiniz pazarı ve müşteri yaratacağınız hedef kitleyi analiz etmeden marka yaratmaya geçerseniz başarısızlığa giden kısa yolu bulursunuz. Pazar yarışında kendi alanınızda kimlerle yarışacağınız, potansiyel yeni rakiplerin kimler olacağı ve en önemlisi siz kimin için marka yarattınız sorusunu cevaplamalısınız. Bunun için ayrı bir stratejik yönlü ekip oluşturmalı ve detaylı bir analizin yolunu açmalısınız. Geleneksel analiz yöntemleri dışında dijtalliğe uygun yöntemleri deneyerek hızlı ve doğru sonuçları elde edebilirsiniz.

Kendi Markanızı Yaratmanın Yolları Nelerdir, Marka Nasıl Yaratılır, Marka Yaratma Yöntemleri, Marka Oluşturmak, Marka Geliştirmek, Marka İçin Hedef Kitle, Marka Yaratmak İçin Etkili Yöntemler, Marka Yönetimi, Marka Yönetiminin Gücü

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat