İnstagram’da Reels Videoları Daha Çok İzlenmesi Nasıl Arttırılır?

Instagram reels videoları daha çok nasıl izlenir yazımızda bahsettik. İnstagram’da Reels Videoları Daha Çok İzlenmesi Nasıl Arttırılır?

Yayınlama: 02.01.2022
79
A+
A-

Reels İnstagram denilince akla 15 saniyelik kısa videolar gelmektedir. Peki reels videoları daha çok nasıl izlenir. Instagram reels izlenmesi nasıl artırılır. bu kapsamda her hesap türü tarafından, yoğun şekillde kullanılır. İzlenmenin daha fazla artması, keşfete düşmeyi, dolayısıyla geniş bir kitleye görünür olmayı getirir. Eğer bu maddelere dikkat ederseniz, izlenmelerinizi kısa sürede arttırarak, sonuçlarınızı iyileştirebilirsiniz.

reels videoları daha çok nasıl izlenir

1. Videolarınızı HD Kaliteli Çekin

Eğer gönderilerinizden verim almak istiyorsanız, izleyen gözünden bakmanız gerekir. Dolayısıyla onların ne istediği, her zaman önce gelmelidir. Bu bakımdan her videonuz, en üst düzey kalitede olmalıdır. Zira düşük kalitede izlemek isteyen kullanıcılar, ayarlar kısmından değiştirme sonucunda her videonun kalitesini azaltabilir.

Ancak bu durum, sizin düşük kaliteli çekmeniz gerektiğini göstermez. Kullanıcılar bir videoyu izlerken HD olmasını talep eder. Dolayısıyla öncelikle buna uyum sağlamanız şarttır. İnstagram video görüntüleme sayısı arttırma için ilk şart, dolayısıyla videolarınızın kalitesiyle ilgilenmektir.

2. Özgünlük Önemli

İnstagram üzerinde her gün milyonlarca video paylaşılır. Bu durum, öncelikle pek çok rakip olduğunu, rekabetin de imkânsız olduğunu düşündürebilir. Aslında olay tam tersidir. Zira gönderilerin önemli kısmı, başka kullanıcıdan alıntı veya taklit şeklindedir.

Bu durum, her kullanıcı tarafından fark edilir. Bilmeniz gereken, bu tür videoları taklit eden veya çalanların, aslında karşı tarafın reklamını yaptığıdır. Zira böylece kullanıcılar, çeken kişinin diğer videolarını da tabii olarak merak eder.

Ancak yaratıcı düşüncenizi kullanarak farklı bir yorum getirebilir, böylece tüm dikkatleri de kolaylıkla üzerinize toplayabilirsiniz.

Instagram reels izlenmesi nasıl artırılır

3. Sürekli ve Düzenli Paylaşım Yapın

İnstagram üzerinde düzenli paylaşım yapmak, en önemli meseleler arasındadır. Tüm kullanıcılar, akışlarına girdiğinde güncel konular görmek ister. Zira eski videolarınız ne kadar kaliteli olursa olsun, 2-3 izleme ardından etkisini kaybeder.

Dolayısıyla paylaşımlarınız, belirli bir düzende olmalıdır. Ancak burada uzun aralıklı paylaşımlar yapmanın, ilgiyi arttırmadığı da bilinmelidir. Eğer uzun süre paylaşımda bulunmazsanız kişilerin yeni videoları daha fazla beğeneceğini düşünüyorsanız, bu oldukça yanlıştır. Zira paylaşım bir süre olmazsa, takipçi sayınız da azalır. Bu izlenmenin düşmesi demektir. Çünkü takipten çıkanlar, sizi aslında aktif olarak kontrol edenlerdir.

Reels İnstagram videoları çekmek oldukça zordur. Zira konuya farklı bir yorum getirmek, kaliteli ve özgün olmak büyük bir emek ister. Dolayısıyla bunları belirli gün aralıklarla yapmanız gerekir. Örneğin haftada 3 reels videosunu çok kaliteli şekilde paylaşabiliyorsanız, bu başlamak için oldukça iyidir. Eğer haftada 10 tane çekebileceğinizi düşnüyorsanız, bunun etki vermeyeceğini bilmeniz gerekir.

Zira videolar arttıkça özgünlük ve yaratıcılık ta azalacaktır. Kalite düştüğü için, takipçiler ve beğeniler doğru orantılı etkilenir. Dolayısıyla kısa sürede çok sayıda video çekmek de önerilmez.

  Emilia Montana Rosalita Kimdir? Sevgilisi Türk Ahmet Freezy

Bunun için kullanıcılar, ikisinin arasında, ancak kendisini zorlamayacak çözümler bulmalıdır.

4. Yorum Yapanlara Dönüş Yapın

Reels izlenme arttırma istiyorsanız, yorumlara dönüş yapmanız da tavsiye edilir. Zira bu sadece dönüş alan kişiyi mutlu etmez. Aynı zamanda bunu gören diğer kullanıcılar üzerinde, hakkınızda olumlu duygular bırakır.

Bu da videolarınızın, daha fazla izlenmesi anlamına gelir. Çok yorum alıyorsanız, hepsine dönüş yapmanız doğal olarak mümkün değildir; Ancak elinizden geldiği kadar çok sayıda kişiye yazılmalıdır.

5. Beğeniler Bırakın

İnstagram üzerinde fazla takipçisi olan birçok kullanıcı, sevdiği gönderilere beğeni bırakmaz. Bunun pek çok nedeni olsa da büyük bir hatadır.

Zira bir hesabı takip edenler, onun beğendiği içeriklere denk gelirse, sizin beğendiğinizi de görür. Zira beğeniler kısmında “Y ve x kullanıcı bunu beğendi” şeklinde bir ifade geçer. Bura “y” olarak bahsettimiz kişi, videolarına beğeni almak isteyen kişilerdir. Böylece takipçilerinizin aklında sürekli canlı kalmanız, videolarınıza devamlı izlenme almanız da mümkün hale gelir.

6. Etiketleri Doğru Kullanın

İnstagram hashtag kullanımı, her ne kadar önemsense de yanlış kullanılır. Burada bir hata, güncel olmayan etiketlerdir.

Zira platform, oldukça dinamik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kullandığınız etiket, artık eskide kalmış olabilir. Bu, daha az takipçi tarafından bakılmasına, dolayısıyla daha az izlenmeye nedendir. Dolayısıyla yapılması gereken, sık sık kontrol sağlamadır.

7. Anahtar Kelime Bulun

İnstagram SEO çalışması konusunda olan anahtar kelime kullanımı, videolarınızı daha yukarıda gösterir. Zira bu kelimeler, platformun robotlarına sinyal göndererek, video sıralamanızı yükseltmede yardımcı olur. Bu da rakipleriniz arasından sıyrılma demektir.

Bunun için öncelikle anahtar kelime tespiti yapılır. Örneğin edebiyat ile ilgili bir sayfaysanız, İnstagram’a “edebiyat” yazarak sonuçları okumak, o kelimeye yakın hangi kelimelerin sıklıkla aratıldığını gösterir. Bunları kullanmak, İnstagram robotlarının sizi sıralamasında yardımcı olur.

Kullanım şekli hem açıklamalarda, hem de etiketlerde olur.

8. Anahtar Kelimeleri Açıklamada Kullanma

İnstagram SEO için anahtar kelime bulunca yapmanız gereken ilk şey nasıl kullanacağınızı bilmedir. Bunlardan biri açıklamadır.

Günümüzde birçok kullanıcı, kaliteli videolar çektiğini, ancak gerekli Reels izlenme sayısına ulaşmadığını dile getirir. Bunun en büyük nedeni, paylaşım ve düzenleme esnasında fark etmeden yanlış yapılmasıdır. Her ne kadar pek çok kullanıcı kalitesiz paylaşım yapsa da, bunun anlamı herkesin böyle olduğu değildir.

Rakiplerinizin önüne geçmek için, ilk yapmanız gereken yukarıda bahsettiğimiz şekilde anahtar kelime bulunca, bunu yeni videolarınıza eklemedir. Açıklamalar, çoğu kişi tarafından yanlış kullanılır. Zira anahtar kelimeler çoğu kişi tarafından burada kullanılmaz.

  Gece çamaşır makinesi çalıştırılır mı?

Ancak belirlediğiniz anahtar kelimeyi, açıklama kısmında ayrı bir şekilde yazarsanız, videonuzun görünürlüğü yükselir. Zira robotlar bunu tanıyacağı için sizi daha üstte sıralar. Böylece sıralamanız, büyük ölçüde artar.

9. Anahtar Kelimeleri Etiketlerde Kullanma

Anahtar kelimeleri hashtag olarak kullanma, ilk olarak popüler olmadığı için olumsuz düşüncelerle karşılanabilir. Ancak anahtar kelimeler kullanıcıların görmesi için değil, robotların tanıması içindir.

Dolayısıyla seçtiğiniz anahtar kelimeler, mutlaka etiketlere eklenmelidir. Böylece keşfet bölümünde videonuzun görünürlüğü de yükselir.

10. Anahtar Kelimeyi Biyografide Kullanma

İnstagram SEO çalışması, sadece video görüntülemeyle ilgili değildir. Aynı zamanda hesaba ulaşılırlığı da etkiler.

Kullanıcıların hesabınızı daha kolay bulması, elde ettiğiniz takipçi ve beğeni sayısını, dolayısıyla izlenmenizi arttırır. Bunun için biyografi kısmınızı düzenlemek, yeterlidir. Ancak burada küçük cümleler yazmak daha önemlidir.

İnstagram üzerinde bulunan markaların çoğu incelendiğinde küçük cümleler kullandığı görülür. Bilinmeyen ise bu kelimelerin, aslında birer anahtar kelime olduğudur. Eğer biyografinizi tekrar düzenler ve buraya anahtar kelimeleri eklerseniz, alacağınız sonuçlar da yükselir.

İnstagram’da reels izlenmesi nasıl arttırılır, görüleceği üzere pek çok yönteme sahiptir. Her kullanıcı, bu yöntemlerin hepsini bir arada kullanabilir. Böylece izlenme sayısı da artar.

Instagram Reels videosu nasıl hazırlanır?

Öncelikle reels videosu hazırlamak için telefonunuzdan Instagram mobil uygulamasına giriş yapın. Ardından açılan Instagram ana sayfasında Instagram yazısının sağında bulunan artı sembolü veya fotoğraf sembolüne tıklayın. Açılan bölümde aşağıda bulunan canlı, hikaye ve reels seçeneklerinden reels olana tıklayın.

Instagram Reels akışta paylaş ne demek?

Bu paylaşım seçeneği ile paylaştığınızda, kullanıcıların akış ekranlarında gözükür, kendi profilinizde ızgarada gözükmek, Reels ızgarasında gözükür ve keşfete düşme imkanı vardır. “Akışta da Paylaş Seçeneği” aktif ise: Yukarıdaki paylaşımlara ek olarak kendi profilinizdeki ızgarada da ulaşılabilir olacak Reels.

Instagram Reels Hizala ne demek?

Instagram Reels’in içinde bulundurduğu düzenleme araçları nelerdir? Hız: Çektiğiniz videoların istediğiniz kısımlarının istediğiniz şekilde daha hızlı veya daha yavaş şekilde ilerlemesini sağlıyor. Zamanlayıcı ve geri sayım: Bu özellik eller serbest video çekilmesini sağlıyor.

Instagram Reels zamanlayıcı nedir?

Instagram Reels, Instagram’da 15 ve 30 saniyelik kısa video oluşturabildiğimiz bir format. Bu videolara Instagram Müzik aracılığıyla şarkı ekleyebiliyor, efektler koyabiliyor ve kendi sesimizle de kullanabiliyoruz. Aynı zamanda çeşitli filtreler ve düzenleme araçlarıyla videoyu düzenleyebiliyoruz.

Reels profil ızgarası ne demek?

Instagram tıpkı profilinizde paylaştığınız fotoğrafların bulunduğu bir profil ızgarasının yan tarafında yalnızca reels ve ıgtv videoların eklenebildiği bir Instagram reels profil ızgarası oluşturmuştur. Bu sayede paylaşımlarınızı sınıflandırarak, ayrı ayrı keşfedilmeleri sağlanacaktır.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat