Sağlık

İnsan Beyni Olmasaydı Ne Olurdu? Beyin Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Abone Ol

İnsan Beyni Olmasaydı Ne Olurdu? Beyin Hakkında Bilinmeyen Gerçekler. Beyin insan vücudundaki en karmaşık organ ve muhtemelen bu evrende mevcut olan en karmaşık oluşumdur. Dünyadaki en mükemmel insanının yarattığı harikalar insan beyninin bir sonucudur ve bu sonuç insanı şaşırtıcı yapan en önemli özelliktir.

İnsan beyninin karmaşıklığı, kişinin sevdiği anıları güvenle saklayan bir depo görevindedir. Bir insanın karakteri en fazla beyin tarafından etkilenmekle birlikte kişiye; merak, hareket ve duygu veren insan zihni, kişinin karakterini meydana getirir. Merkezi sinir sistemi için bir komuta merkezi olan beyin, insanlara bol miktarda fiziksel ve zihinsel yetenek sunar. Bunlar insan beyninin gerçekleştirdiği birkaç önemli rol, ancak insan beyninin en ilginç yanı; tam işlevli bir beyne sahip olan birçok kişi tarafından az bilinen gerçeklerdir.

1. İnsan beyni, merkezi sinir sisteminin merkez komutası olarak görev yapmasına rağmen, insan vücudunda sinirlerden yoksun tek organdır. Bu basitçe, insan beyninin acı hissetmediği anlamına gelir.

2. İnsan beyni, insan vücudunda üretilen toplam enerjinin en büyük kısmını tüketir. Kesin olmamakla birlikte, beyin toplam vücut ağırlığının yalnızca yüzde 2'sini oluşturmasına rağmen, bu enerjinin yüzde 20’sini tüketir. Enerji, sağlıklı beyin hücrelerini korumak ve sinir sinyallerini beslemek için hayatî bir öneme sahiptir.

3. Beyindeki mevcut nöronların sayısı, dünyadaki toplam insan nüfusunun 15 katıdır, bu da yaklaşık 100 milyar kadardır. Bu fazla sayıdaki nöronlar, beynin işlem yeteneğini arttırır.

SİZİN İÇİN: Depresyon Beyine Nasıl Etki Ediyor? Beynin Beyaz Maddesini Değiştiriyor

4. Beynimizin yalnızca yüzde 10'unu kullandığımız popüler efsane, yanlış yorumlanmıştır. Yapılan beyin taramaları, uyurken bile beynimizin çoğunu kullandığımızı açıkça göstermektedir.

5. Albert Einstein’ın beyni 1.230 gram ağırlığındadır, yani normal bir beynin ağırlığından (1.400 gram) yüzde 10 daha küçüktür. Fakat beyninin nöron yoğunluğu ortalamanın üzerindedir.

6. İnsan beyni geçtiğimiz 10.000-20.000 yıllık süre içerisinde kademeli olarak küçülüyor. Beyninize 5-10 dakika arası yetersiz oksijen gitmesi, kalıcı beyin hasarlarına yol açabilir.

7. Ortalama bir beynin günde yaklaşık 50.000 düşünce ürettiğine inanılıyor. Ancak çoğu insanda bu düşüncelerin yüzde 70’inin negatif olduğu tahmin edilmektedir. Araştırmalar hüzünlü müzik çalınan yerlerde, insanların hissettikleri acıyı hafifletmek için daha fazla alışveriş yaptıklarını ortaya koymuştur.

8. Beyin hücreleri birbirinden farklıdır. Beyinde 10.000 belirli nöron türü vardır. Orgazm sırasında beyin, eroin kullanan birinin beyni kadar dopamin salgılar.

9. Beyniniz yaklaşık 12-25 watt elektrik üretir, bu da bir ampulü aydınlatmaya yetecek güç demektir.

10. İnsan beyni, pek çok durumda insanı kandırdığı ve insanların bazı şeyleri gerçeklerden farklı algılamasına neden olduğu için düşünüldüğü kadar mükemmel değildir.

Sonuç olarak, insan beyni hayatî vücut işlevlerini devam ettirmek için azami özen gerektiren inanılmaz bir organdır.

İnsan Beyni Olmasaydı Ne Olurdu? Beyin Hakkında Bilinmeyen Gerçekler, beyin hakkında ki gerçekler nelerdir, insanlar beyinsiz yaşayabilirler miydi, beyinin özellikleri nelerdir, insan beyninin yapısı nasıldır, insan beyni ve hayvan beyni arasındaki farklılıklar nelerdir, beyin işlevleri nelerdir, beyin nöronları nelerdir, beyin hücreleri neden ölür, beyin fonksiyonları, beynin hayati vücut işlemleri nelerdir, beyin ölümü nedir