meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri – Seo Uygulayın

Yayınlama: 19.06.2021
14
A+
A-
Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri -  Seo Uygulayın
Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri – Seo Uygulayın

Googleda ilk sıralara çıkmak istiyorsanız, sayfanın ilk sırasında çıkmak istiyorsanız, web sitenize seo kurallarını uygulamanız gerekecektir. Googlede ilk sırada çıkmak kolay değildir ancak birazdan okuyacaklarınızı yaptığınızda o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Bu yazımda çokça gelen sorulardan biri olan google da üst sıralara çıkma sorunsalına değineceğim.  Google da üst sıralara çıkmak için ne yapmalı ? Bu yazımda 2021 google ilk sıra yöntemleri için birkaç bilgi paylaşacağım. Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri ve Google aramalarında üst sıralarda çıkmak

Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri

Planlama

Verdiğiniz hizmetlere ait websitenizde açacağınız hizmet sayfalarını önceden hazırlayın. Tüm hizmet sayfalarının içerikleri en az 2000 kelime olsun ve müşterinin (ziyaretçinin) aradığı tüm sorulara cevap verecek seviyede olsun. Her hizmet sayfası için en önemli anahtar kelimenizi odak anahtar kelime belirleyin ancak odak anahtar kelime ile ilgili tüm anahtar kelimeleri de hizmet detayları içerisinde kullanmayı ihmal etmeyin.

Mesela bu yazıdaki benim odak anahtar kelimem Google’da üst sıralara çıkmak. Ancak siteyi google da üst sıralara çıkarma gibi yan anahtar kelimeleri de yazı içerisinde bolca kullandım. (Bkz: Bold Metinler ) Bu anahtar kelimeleri Ahrefs, Kwfinder , Keywordtool gibi sitelerden hesap açarak edinebilir veya basitçe google’da arama yaparak size konuyla alakalı sunduğu terimleri + arama sonuçlarının en altında çıkan 10 adet sorguyu kullanarak yapabilirsiniz.

İçerik kraldır, hizmet sayfalarındaki içeriğiniz ne kadar kaliteli olursa web sitesini üst sıralara taşıma işlemleri sizin için o kadar kolay olacaktır. Daha üst sıra, daha çok müşteri ve daha çok kazanç anlamına gelir.

Teknik Altyapı ve Seo Altyapı

Hız : Hız günümüzde en önemli sıralama kriterleri arasında yer alıyor. Websiteniz jet hızında çalışmalı. Eğer yazılımcı değilseniz wordpress sizin için biçilmiş kaftan. İyi bir sunucu , kaliteli bir tema ve gerekli optimizasyonlarla çok hızlı çalışan ve tasarımı da güzel websitesi çıkarabilirsiniz. Site altyapınız wordpress ise hemen hemen tüm projelerimde kullandığım eklentiler şunlar :

  • Yoast Seo ( Seo analizi için yönlendiriyor )
  • Litespeed Cache ( Harika bir cache eklentisi )
  • Wp Smush ( Görsel sıkıştırma yapıyor )
  • Redirection ( url yönlendirme gerçekleştiriyor )

Websitenizin hızını ölçmek ve yavaş sitenizin yapılması gereken işlemlerini bulmak için, Gtmetrix, Pingdom ve Pagespeed Insights kullanabilirsiniz.

İçerik : İçerikleriniz yukarıda yazdığım gibi minimum 2000 kelimeden oluşmalı. Odak anahtar kelimeniz ve yan anahtar kelimeleriniz olmalı. Yoast Seo sizi içeriklerinizi düzenlemede yönlendiriyor. Anahtar kelime spamından kesinlikle kaçınmalısınız, odak anahtar kelimeden farklı siteye link çıkışından kaçınmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: SEO uyumlu makale nasıl yazılır? | Google’da 1. Sıraya Yerleşin

Google aramalarında üst sıralarda çıkmak için SEO uygulanması

Google aramalarında birinci sayfanın ilk sırasında çıkmak için internet sitenize iç seo kurallarını uygulamanız gerekmektedir. Google’da ilk sırada çıkmak kolay olmasa da aşağıda aktardığımız yazıyı dikkatlice okuyup uygulayarak bu amaca ulaşabilirsiniz.

  Uşak’ta otizmli Çağrı Ayva TOGG otomobilin keyfini çıkardı

Web siteniz Google’da istediğiniz sıralarda çıkmıyorsa site içi ve site dışı seo yöntemlerini uygulamanız fayda sağlayacaktır.

İyi SEO uygulaması, hem internet sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda görüntülenmesine hem de reklam harcamalarınızın düşürülmesine yardımcı olacaktır.

Başarılı SEO uygulaması için yapılması gerekenler nelerdir?

Google’da Siteyi Üst Sıralara Çıkarma Yöntemleri için iyi seo çalışması için aşağıda yazılan kuralları sitenize uygulayın;

1. Sayfa Başlık Uzunluğu : Sayfa başlık uzunluğu 60 karakterden az olmalıdır.

2. Açıklama Metni : Meta Description uzunluğu, 160 karakterden az olmalıdır. Fazla olması, spam şüphesi oluşturduğundan seo açısından sakınca oluşturabilmektedir.

3. Heading Etiketi : Bir web sitesinde mutlaka heading (h) etiketleri bulunmalıdır. Sitenizde en fazla 1 adet h1 etiketi, en çok 4 adet h2 ve maksimum 4 adet h3 etiketi olmalıdır.

4. Resimler : Sitelerde yer alan resim sayısı arttıkça sitenin toplam boyutu da artmaktadır. Bu durum kaynak kodunu / içerik boyutunu artırarak sitenin hızını olumsuz yönde etkilemektedir. Sitelerde kullanılan resim sayısı olabildiğince azaltılmalı ve kullanılması gereken resimlerin boyutları küçültülmelidir. Resim sayısını ve dolayısıyla sorgulama sayısını azaltmanın en iyi yolu, resimlerde css sprite tekniğini kullanmaktır.

Sitenizde kullandığınız resimlerde title ve alt tagları bulunmalıdır. Bu taglar anahtar kelimelerinizden oluşması, kullanıcıların görsel aramalarında da sizin sitenizle karşılaşmasını sağlayacaktır.

5. İç Bağlantı Sayısı : Site içi link verme SEO açısından önemli parametrelerden biridir. Site içerisindeki dahili bağlantı sayısı 40 linki geçmemelidir.

6. Dış Bağlantı Sayısı : Harici bağlantı sayısı 20 linki geçmemelidir. Gereksiz sitelere link verilecekse bunlar “nofollow” etiketi ile gösterilmelidir.

7. NoFollow Link Sayısı : Google bir sitenin mutlaka nofollow kullanmasını önermektedir. Kalitesine güvenmediğimiz ve pagerank değerimizi paylaşmak istemediğimiz sitelerin nofollow ile gösterilmesi, pagerank veya site kalitesi yönünden o siteye kefil olmadığımızı belirtmiş oluruz.

8. Favicon Simgesi : Favicon, siteler açısından bir kalite yönergesidir. Özellikle sitelerin, kullanıcıların aklında kalması için sitenin logosu kadar etkili bir özelliktir. Yeni web teknolojilerinde, ortaya çıkan favicon özelliği, web teknolojilerinin seo ya etkisi açısından da kullanılması gerekmektedir.

9. Style Dosyası : Sitelerde yer alan stil dosyaları, tema ve eklenti kaynaklı olabilmektedir. Ancak sorgu sayısının azaltılması ve stil dosyasının hızlı yüklenerek sitenin hızlanması için birden fazla stil dosyası tek bir dosyada birleştirilmelidir.

10. Javascript Dosyası : Javascript dosyaları, sitelerin yavaşlamasındaki en önemli faktörlerden biridir. Sitede barındırılan javascript dosyalarından kullanılmayanlar veya çok az kullanılanlar temizlenmelidir. Aynı zamanda js optimizer siteleri aracılığıyla, javascript dosyaları küçültülerek çalıştırılması kolaylaştırılmalıdır.

11. Robots.txt : Robots.txt dosyası Google a indexlenmesi ve indexlenmemesi istenilen dizinlerin belirtildiği dosyadır. Google botlarının sitemizde hangi sınırlar dahilinde arama yapabildiğini belirttiğimiz dosyadır. Herhangi bir kısıtlama olmasa bile robots.txt dosyasının kullanılması Google açısından bir gerekliliktir.

  Doeda’nın kurucusu Ruşen Karagözler kimdir?

12. Sitemap Haritası : Sitemap.xml dosyası sitelerin içeriğini yansıtan bir yol göstericidir. Dolayısıyla sitedeki tüm sayfaların sayısı ve bu sayfaların güncellenme sıklığı gibi önemli bilgileri, arama motorları tarafından indexlenmede kullanılmasını sağlarız. Sitelerin hızlı ve tam indexlenmesi için kullanılması gereklidir.

13. Domain Yaşı : Sitelerin yaşı seo açısından önemli bir kriterdir. Sitelerin yaşı, Google açısından deneyim olarak algılanmakta ve önemli bir kriterin seoda olumlu bir şekilde yer almasını sağlamaktadır. Google aramalarında üst sıra

14. Height ve width Etiketleri : Sitede gösterilen her resimde mutlaka height ve width ölçüleri belirtilmelidir. Çünkü web tarayıcıları, genişlik ve uzunluk ölçüsü girilmemiş resimleri önce tam ekran açar, sonra resimin kendi ölçülerine getirir, bu durum da zaman kaybına sebep olur. Eğer resimlere genişlik ve yükseklik değerleri ilave edilirse, resimler ilk açılırken orjinal boyutları ile görüntülenir. Bu şekilde daha hızlı yüklenir.

15. W3C CSS ve W3C XHTML Hataları : Sertifikalar bir sitenin Google gözünde belirli bir değere ulaşması için en önemli seo kriterleridir. Sitelerin html ve css yapısının düzgün kodlanmasını onaylatmak, hem bu konuda sertifika almanızı hem de düzgün tasarım sayesinde sitelerin hızlı açılmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla xhtml ve css kodlamaları hatasız olmalıdır. Googlede ilk sırada çıkmak, Google aramalarında üst sıralarda çıkmak

16. Google Pagerank : Googleın sitenize gelen backlink ve içerik özgünlüğü gibi temel kriterlere göre verdiği bir puanlama sistemidir. 10 üzerinden belirtilen bu puanlarda, seo konusunda dürüst ve yasal çalışarak arttırılması oldukça kolaydır. Google aramalarında üst sıra, Google aramalarında üst sıralarda çıkmak

17. Google Backlink : Backlink, sitenize verilen bağlantılara verilen bir isimdir. Arama motorları tarafından index almanızı sağlar. Googlede ilk sırada çıkmak

18. Strong ve Bold Etiketleri : Anahtar kelimeler, sitede kalın ve italik bir şekilde gösterilerek, arama motoru botları tarafından daha dikkat çekici hale getirilmesi sağlanmalıdır. Googlede ilk sırada çıkmak

19. Site Yüklenme Hızı :Site Yüklenme Hızı ne kadar fazla olursa, kullanıcılar ve arama motoru botları sitedeki içeriklere o kadar hızlı ulaşırlar. Sitelerin hızlı indexlenmesi ve ziyaretçilerin daha fazla sitede dolaşmasını sağlamak için sitenin hızlı olması gerekmektedir.

20. Mobil Uyumluluk : Mobil uyumluluk (responsive), web siteleri için vazgeçilmez bir özelliktir. Günümüzde mobil cihazların kullanım oranları artmış ve bu sebeple internette gezinme masaüstü bilgisayarlardan çok mobil cihazlarla yapılmaktadır. Web siteniz akıllı telefon ve tabletlere ne kadar uyumlu olursa Google aramalarında da üst sıralarda çıkma ihtimali artar. Google aramalarında üst sıra,

Googleda ilk sayfada veya ilk sırada çıkmak için yapılması gereken seo teknikleri bunlarla sınırlı değildir. Belirtmiş olduğumuz seo teknikleri en temel tekniklerdir. Bunlar çoğaltılabilir ve arama motorlarına göre değiştirilebilir.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat