meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

FEMARA ilaç nedir? FEMARA ne için kullanılır?

Yayınlama: 23.04.2021
Düzenleme: 21.12.2021 15:45
246
A+
A-

FEMARA ilaç nedir ne için kullanılır, ne işe yarar, yan etkileri nelerdir? Koloidal susuz silika, mikrokristalize selüloz, laktoz monohidrat,magnezyum stearat, mısır nişastası, sodyum karboksimetil nişastası, hidroksipropilmetilselüloz, polietilen glikol 8000, talk, titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit(E172), etanol*, saf su*. FEMARA kullanma talimatı

FEMARA ilaç nedir? FEMARA ne için kullanılır?
FEMARA ilaç nedir? FEMARA ne için kullanılır?

FEMARA ilaç nedir? FEMARA ne için kullanılır?

Femara tabletler, koyu sarı renkli, yuvarlak, hafif bombeli, kenarları eğimli, bir yüzünde ”FV”, diğer yüzünde ”CG” basılı film tabletlerdir. FEMARA kullanma talimatı
FEMARA, 30 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir. Her bir FEMARA film kaplı tablet 2.5 mg letrozol içerir.
Letrozol, aromataz inhibitörleri olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. FEMARA ile yapılan tedavi hormonal (ya da endokrin) bir meme kanseri tedavisidir.
Meme kanserinin gelişimi sıklıkla, dişi cinsiyet hormonları olan östrojenler tarafından uyarılır. FEMARA östrojen üretiminde rol oynayan bir enzimi (aromataz) bloke etmeksuretiyle östrojen miktarını azaltır ve böylece büyüyebilmek için östrojene ihtiyaç duyanmeme kanserlerinin büyümesini önleyebilir.
Sonuç olarak da, tümör hücrelerinin büyümesi yavaşlar veya durur ve vücudun diğer kısımlarına yayılması yavaşlar veya durur. Ayrıca FEMARA, hem meme cerrahisinden öncetümör boyutunun küçültülmesinde kullanılabilir, hem de meme cerrahisinden sonra tümörüntekrar oluşmasını önlemede yardımcı olur.
Femara menopozdaki yani menstrüasyonları kesilen kadınlarda meme kanserinin tedavisi için kullanılır. Kanserin yeniden ortaya çıkmasını önlemede kullanılır. Meme kanseriameliyatından sonra veya tamiksofen ile beş yıllık tedaviyi takiben birinci tedavi olarakkullanılabilir. Femara aynı zamanda meme tümörünün ileri evre meme kanseri olan hastalardavücudun diğer kısımlarına yayılmasını önlemede kullanılır.
FEMARA tedavisinin izlenmesi
FEMARA yalnızca sıkı tıbbi denetim altında alınmalıdır.
Doktorunuz tedavinin istenen etkiyi sağlayıp sağlamadığını kontrol etmek için durumunuzu düzenli olarak kontrol edecektir.
Doktorunuz ayrıca kemik sağlığınızı izlemeye de karar verebilir çünkü bu ilaç kemiklerde incelmeye ya da hasara yol açabilir (osteoporoz, kemik erimesi). FEMARA ilaç nedir
FEMARA’nın nasıl etkili olduğu ya da bu ilacın size neden reçete edildiği hakkında sorularınız varsa doktorunuza sorun.

Antioksidan nedir? Antioksidanların yararları ve faydaları nelerdir?

Femara ilaç ne işe yarar?

FEMARA östrojen üretiminde rol oynayan bir enzimi (“aromataz”) bloke etmek suretiyle östrojen miktarını azaltır ve böylece büyüyebilmek için östrojene ihtiyaç duyan meme kanserlerinin büyümesini önleyebilir. Sonuç olarak da, tümör hücreleri ilerlemeyi ve/veya vücudun diğer kısımlarına yayılmayı yavaşlatır veya keser.

Femara kaç ay kullanılır?

Günde 1 doz ile başlanır eğer yanıt alınamazsa bir sonraki adette doz arttırılabilir. Genellikle her iki ilaç içinde önerilen kullanım süresi 6 aydır.

FEMARA’yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler FEMARA’yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ:

Eğer:
• Letrozole ya da FEMARA’nın içerdiği yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik)iseniz (eğer alerjik olabileceğinizi düşünüyorsanız doktorunuza danışınız)
• Hala adet görüyorsanız (henüz menopoza girmediyseniz)
• Hamileyseniz
• Emziriyorsanız

FEMARA ne için kullanılır FEMARA kullanma talimatı

FEMARA’yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:

Eğer:
• Şiddetli bir böbrek hastalığınız varsa
• Şiddetli bir karaciğer hastalığınız varsa
• Eğer osteoporoz ya da kemik kırıkları öykünüz varsa.
Menopoza girdiğinizden (adetlerin kesilmesi) emin olmak için FEMARA almadan önce doktorunuz hormon düzeylerinizi kontrol etmek isteyebilir.

BU UYARıLAR GEÇMIŞTEKI HERHANGI BIR DÖNEMDE DAHI OLSA SIZIN IÇIN GEÇERLIYSE LÜTFEN DOKTORUNUZA DANıŞıNıZ.FEMARA’nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

FEMARA, yiyeceklerle birlikte veya tek başına alınabilir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamileyseniz FEMARA kullanmayınız çünkü bu doğmamış bebeğinize zarar verebilir.
FEMARA, yalnızca menopoz sonrası durumundaki kadınlarda önerildiği için, hamilelikle ilgili kısıtlamalar büyük olasılıkla sizin için geçerli olmayacaktır. Bununla birlikte, yakın birzamanda menopoz sonrası duruma geçtiyseniz ya da menopoz öncesi durumdaysanız, hamilekalma potansiyeliniz olabileceği için, etkili bir doğum kontrolü uygulama ihtiyacınızıdoktorunuzla konuşmalısınız.
Eğer yakın zamana kadar adetleriniz devam etmişse, hamile kalma potansiyeliniz olabileceği için, doğum kontrolü uygulama ihtiyacınızı doktorunuzla konuşmalısınız. FEMARA ne için kullanılır

  Augmentin eriterek içilir mi?

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

FEMARA kullanıyorsanız bebeğinizi emzirmeyiniz. Emziriyorsanız bunu doktorunuza bildiriniz.

Araç ve makine kullanımı

FEMARA kullanımıyla birlikte, baş dönmesi ya da sersemlik hissediyorsanız ya da görüş bozuklukları yaşıyorsanız, kendinizi yeniden normal hissedene kadar araç ya da makinekullanmayınız.

FEMARA’nın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

FEMARA film kaplı tabletler süt şekeri (laktoz) adı verilen bir madde içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı duyarlılığınız olduğu söylenmişse butıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez” olarak kabul edilebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Özellikle aşağıdaki ilaçları şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bilgi veriniz. FEMARA ilaç nedir
• Tamoksifen.
• Diğer anti-östrojenler ya da östrojen içeren tedavilerBu maddeler FEMARA’nın etkisini azaltabilir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. FEMARA nasıl kullanılır?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:

• FEMARA’nın genellikle kullanılan dozu, günde 1 defa 1 tablettir.
• FEMARA’yı her gün aynı saatte almanız ilacınızı ne zaman alacağınızı hatırlamanızayardımcı olacaktır.
• FEMARA’yı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer nasılkullanacağınızdan emin değilseniz, doktorunuza ya da eczacınıza danışınız. kanser ilacı FEMARA
• Doktorunuz belirttiği sürece FEMARA kullanmaya devam ediniz. FEMARA’yı aylarya da yıllar boyunca kullanmanız gerekebilir. FEMARA kullanma talimatı
• FEMARA’yı ne kadar süre kullanmaya devam edeceğiniz konusunda sorunuz varsa,doktorunuzla konuşunuz.

Uygulama yolu ve metodu:

• FEMARA sadece ağızdan kullanım içindir.
• Tableti aç ya da tok karnına alabilirsiniz.
• Tabletleri tercihen her gün aynı saatte bir bardak su ile yutunuz.
• Tableti çiğnemeyiniz, bölmeyiniz ya da ezmeyiniz.

Değişik yaş grupları:

Çocuklarda kullanım:

FEMARA, çocuklarda ya da ergenlik dönemindeki gençlerde (18 yaş altı) kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanım:

65 yaş ve üzerindeki hastalar için özel bir doz önerisi yoktur.

Özel kullanım durumları:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafif karaciğer yetmezliği veya böbrek yetmezliği olan hastalar için doz ayarlaması gerekli değildir. Ancak, şiddetli karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği olan hastalar yakıngözetim altında tutulmalıdır.
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça bu talimatları takip ediniz.
İlacınızı zamanında almayı unutmayınız. FEMARA ne için kullanılır
Doktorunuz FEMARA ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz, çünkü istenen sonucu alamazsınız. Tedavi boyunca sıkı bir tıbbi denetim altındaolmanız gerekmektedir. FEMARA ilaç nedir

Eğer FEMARA ‘nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla FEMARA kullandıysanız:

FEMARA’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Tıbbi tedavi görmeniz gerekebilir. Tablet kutusunu yanınızda götürünüz ve doktorunuza gösteriniz. FEMARA kullanma talimatı

FEMARA’yı kullanmayı unutursanız:

İlacınızı almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alınız ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız.
Eğer, ilacınızı almayı unuttuğunuzu bir sonraki dozun alınma saatine çok yakın bir saatte (örneğin; 2 ya da 3 saat) anımsarsanız, atladığınız dozdan vazgeçin ve bir sonraki dozu, herzamanki saatinde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.FEMARA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

FEMARA tedavisini sonlandırmak hastalığınızın daha kötüye gitmesine neden olabilir. Doktorunuz tarafından belirtilmedikçe, FEMARA kullanmayı bırakmayınız. FEMARA’nınkullanımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuz veya eczacınıza danışınız. FEMARA ilaç nedir kanser ilacı FEMARA

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, FEMARA’nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Çoğu yan etki hafıf-orta şiddette görülür ve genellikle tedavi başladıktan birkaç gün-birkaç hafta sonra ortadan kalkar.
Sıcak basması, saç dökülmesi veya vajinada kanama gibi bazı yan etkiler, vücudunuzdaki östrojen yokluğuna bağlı olabilir.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın Yaygın
Yaygın olmayan SeyrekÇok seyrekSıklığı bilinmeyen

  Arava 20 mg Reçetesiz Satılır mı?

10 hastanın en az l’inde görülebilir.
10 hastada birden az, fakat 100 hastada birden fazla görülebilir.
100 hastanda birden az, fakat 1.000 hastada birden fazla görülebilir.
1.000 hastada birden az görülebilir.
10.000 hastada birden az görülebilir.
Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Aşağıdaki yan etkiler sizi korkutmasın. Onlardan herhangi biri sizde görülmeyebilir. Aşağıdakilerden biri olursa, FEMARA’yı kullanmayı durdurunuz ve DERHALdoktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Kol ya da bacak (ekstremiteler) ya da yüzde zayıflık veya felç (paralizi), konuşmagüçlüğü (inme belirtileri),
• Sıkışma hissi veren göğüs ağrısı ya da ani kol veya bacak (ayak) ağrısı (kalp krizi gibibir kalp hastalığının belirtileri),
• Bir damarda son derece hassas ve dokunulduğunda ağrı veren şişkinlik ve kızarıklık[toplardamarların iltihabına bağlı kan pıhtısı oluşumu (tromboflebit) belirtileri], FEMARA ne için kullanılır
• Nefes alma güçlüğü, göğüs ağrısı, bayılma, hızlı kalp atışı, deride mavimsi renkdeğişimi [akciğerlerdeki damarların bir kan pıhtısıyla tıkanması (pulmoner embolizm)gibi kan pıhtısı oluşumu belirtileri],
• Kollar, eller, ayaklar, bilekler ya da vücudun diğer kısımlarında şişkinlik (ödembelirtileri),
• Çoğunlukla yüz ve boğazda şişkinlik [alerjik reaksiyon belirtileri],
• Enfeksiyondan (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) kaynaklanan şiddetli ateş,ürperme ya da ağız ülserleri (ağızda yaralar) [düşük beyaz kan hücreleri seviyesininbelirtileri],
• Bulanık görme (katarakt belirtileri),
• Cilt ve gözlerde sararma, bulantı, iştah kaybı, koyu renkli idrar (sarılık belirtileri),
• Döküntü, deride kızarıklık, dudakların, gözlerin ya da ağzın su toplayarak şişmesi, ciltsoyulması, ateş (cilt hastalığı belirtileri). FEMARA ilaç nedir
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. FEMARA kullanma talimatı
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. kanser ilacı FEMARA

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:Çok yaygın yan etkiler

• Kolesterol seviyelerinin yükselmesi (hiperkolesterolemi)
• Sıcak basması
• Terlemede artış
• Yorgunluk, güçsüzlük ve huzursuzluk (genellikle kendini kötü hissetme)
• Kemik ve eklemlerde ağrı (artralji)

Yaygın yan etkiler

• Baş ağrısı
• Döküntü
• Baş dönmesi
• Bulantı, kusma, hazımsızlık, kabızlık, diyare gibi mide-barsak hastalıkları
• İştah artışı ya da kaybı
• Kaslarda ağrı
• Bazı durumlarda kemik kırıklarına yol açan kemik incelmesi ya da hasarı (osteoporoz)
• Depresyon
• Kilo artışı
• Saç dökülmesi
• Vaginal kanama
• Cilt kuruluğu
• Kan basıncı artışı (hipertansiyon)
• Karın ağrısı kanser ilacı FEMARA

Yaygın olmayan yan etkiler

• Kaygı, endişe (anksiyete), sinirlilik, uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu(iritabilite), sersemlik, hafıza problemleri, uykusuzluk gibi sinir sistemi bozuklukları
• Ellerde ya da el bileğinde ağrı ya da yanma hissi (karpal tünel sendromu)
• Özellikle dokunma duyusunda bozukluk.
• Gözde tahriş, bulanık görme gibi göz bozuklulukları
• Çarpıntı, hızlı kalp atışı
• Kaşıntılı döküntü (ürtiker)
• Akıntı ya da kuruluk gibi vajina hastalıkları
• Eklemlerde sertlik (artrit)
• Meme ağrısı
• Ateş FEMARA ilaç nedir
• Susuzluk, tat bozukluğu, ağızda kuruluk
• Müköz membranlarda kuruluk
Kilo kaybı
• İdrar yolları enfeksiyonu, sık idrara çıkma
• Öksürük
• Anormal karaciğer fonksiyon test sonuçları (kan testi bozuklukları)

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler

• Tetik parmak (parmağınızın ya da başparmağınızın bükülü pozisyonda kaldığı bir tıbbidurum).

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. FEMARA’nın saklanması

FEMARA’yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

FEMARA ne için kullanılır kanser ilacı FEMARA

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat