meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Fal Nasıl Bakılır? Fal Baktırmak Günah Mıdır? Fal Sözlüğü

Yayınlama: 30.12.2020
41
A+
A-

Kahve Falı Bakmak İstiyorum, Nasıl Fal Bakılır?

Fal Nasıl Bakılır? Fal Baktırmak Günah Mıdır? Fal Sözlüğü. Kahve falı ve kahve kültürü çok eski zamanlardan günümüze kadar devam eden bir kültürdür. Keyifli sohbetlere eşlik eden kahveler, afiyetle içilir “Hadi fincanını kapat da bir fal bakalım.” dedikten sonra derin detaylara gidilir. Türk toplumunda yaygın olan kahve telvesinden mesajlar çıkarma durumu, kahve falı olarak bilinmektedir.

8. yüzyılda Yemen’de keşfedilen kahve, zamanla her toplumu etkisi altına almayı başarmıştır. Kahve çekirdeklerinin öğütülüp sıcak su ile hazırlanması farklı türlerdeki kahveyi meydana getirmiştir. Kahve falı ise Eski Çin Uygarlığı’ndan gelen bir kültür olarak kayıtlarda yer almaktadır. Demir aletlerde oluşan pas lekelerini şekillere benzetmek, kahvenin keşfinden sonra kahve telvesi üzerinde devam etmiştir.

Osmanlı Dönemi’nde sarayda kahve saatlerinde kadınlar sohbet etmek amacı ile kahve içerlermiş. Bu kahve saatlerinde ise fincan dibinde kalan telvenin benzediği cisim veya canlıları hayatlarına göre yorumlarmış. Sarayda konuşulmayan konular, kahve fincanında ortaya çıkarmış. Bir çeşit dert dökme ve rahatlama olarak zaman zaman kahve falları bakılırmış. Osmanlı’dan kalan çizimlerde kadınların kahve falı bakarken resmedildiği de bilinmektedir. Bu çizimlerden bazılarının müzelerde yer aldığı ifade edilir.

Kahve falı şimdilerde hoş sohbetlere daha da neşe katmak için bakılmaya devam ediyor. Atın murat olduğu, güvercinin haber olduğu kahve falları sizin de neşenize neşe katsın diye bu yazımızı hazırladık. Kahve falınızda gördüklerinizin ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, işte tüm merak ettikleriniz.

Ne demişler? Fala inanma, falsız da kalma!

Kahve Falı Nasıl Bakılır?

1) Telve Önemli!

Kahve falının verimli şekilde gözlemlenip yorumlanması için öncelikle kahvenin güzelce pişmesi gereklidir. Telvesinin az olması oluşacak şekilleri de etkileyecektir. Bu nedenle fal için bakılan kahvelere bir miktar daha kahve eklenmelidir.

2) Kıvam Şart

Afiyetle içilen kahve, çok az miktarda sulu bırakılır. Eğer çok akışkan veya katı olursa fincan içinde şekiller oluşmaz.

3) Fincan Kapansın

Kahve falı bakanların en çok dikkat ettiği detay ise fincanın kapanma şeklidir. Fincanı kapatırken kendinize doğru kapatıp bu sırada dilek tutmanız gerekecektir.

4) Fincan Soğusun

Fincanı bir müddet soğuduktan sonra açmalısınız. Soğumasını hızlandırmak için fincanın tabanına yüzük veya bozuk para koyabilirsiniz.

5) Fincan Açılsın

Şimdi sıra soğuyan fincanı açıp yorumlamaya geldi. Eğer ilk alışınızda fincan ve tabak zor ayrılıyorsa falınız padişah falı olmuştur ve tutulan dileğin gerçekleşmesi daha yakındır.

6) Yön Önemli

Fincanı tutma yerinden tutun ve aydınlık bir ortamda incelemeye başlayın. Fincandaki görselleri saat yönünde takip etmeyi unutmayın.

7) Odaklanın

Fincan içine odaklanırken tüm stresinizi ve aklınızdakileri unutun. Çünkü fal bakanların rahat bir zihin ile bakması daha kabul edilir. Fala bakan kişinin duyguları yorumlarına yansıyabilir.

8) Gözlemleyin

Kahve falında bilinen iyi ve kötü yorumlar şöyle fark edilir: Fincanı sapından dik tutun. Yani fincan sapı altta kalmalıdır. Sağda kalan şekiller iyi düşünceler, solda kalan şekiller ise olumsuz yorumlar olacaktır. Eğer fincan dibinde bolca telve kaldıysa, kahveyi içen kişinin birtakım stresler içinde olduğu söylenir. Fincan dibi temiz ise fal sahibinin gayet huzurlu olduğu ifade edilir.

Kahve falına bakan kişinin gördüğü şekiller, fincanın ağız kısmına yakınsa bu şekillerin hayata yansıması daha kolay olacaktır. Fincanın dibi uzak zamanı, ağız kısmı ise çok yakın zamanı anlatır.

Ayrıca kadınların 6. hisleri hormonlardan dolayı daha baskın olduğu için genellikle fal bakan kişiler kadın olur. Şekilleri yorumlamakta kadınların daha etkili olduğu söylenir. Annelik duyguları ve 6. his ile bakılan kahve falları, şekillerin daha iyi yorumlanmasını sağlar.

Kahve Falı Sözlüğü

Türk kahveleri içildi, stresler atıldı şimdi kahve falında oluşan şekiller yorumlanacak. Sizler için hazırlanan kahve falı sözlüğünden yola çıkarak kahvenizin size anlatmak istediklerini kolayca yorumlayabilirsiniz:

Fil

Kahve falında fil yorumlanması çalışanların işinde yükseleceğini ifade eder. Fil yenilik ve ilerleme anlamını taşır.

  Gönül Dağı oyuncusu Ömer Batu Dağlı Kimdir?

Deve

Kahve falında deve görenlerin çok yakın zamanda maddi durumunun çok daha iyi olacağı bilinmektedir. Devenin boyutuna göre maddiyatın da düzeldiği ifade edilir. Deve, maddi açıdan yenilenmeyi ve toparlanmayı anlatır.

Tavşan

Çok duygusal kişilerin kahve falında tavşan görülür. Tavşan ise bir süre stresli zamanların yaşanacağını haber eder. Duygusal geçişlerin yoğun olduğu bir dönemde, kişinin çevresine dikkat etmesi tavsiye edilir.

Geyik

Kahve falında geyik varsa, o kişinin hayatının düzeleceği ve çok huzurlu günler geçireceği söylenmelidir. Aile içinde neşeli günlerin başladığına işarettir. Geyik güzel gelişmeleri temsil eder.

Kaplumbağa

Kahve falında kaplumbağa şeklini gördüyseniz hayatınızdaki eksik parçalar tamamlanıyor demektir. Maddi ve manevi çöküşleri kısa süre içinde toplayacağınızı ifade eder. Güzel günlerin ve haberlerin işaretidir.

Ördek

Kahve falında ördek olan bir kişinin bu aralar şanslı dönemde olduğu belirtilmelidir. Planlarının gerçek olacağını söylenebilir. Ördek şansı ve parayı temsil eder. Sabırlı bir bekleyişin sonunda kişinin istediklerini yapmasını anlatır.

Horoz

Kahve falında horoz görmek, müjdeli bir haber alacağınıza işarettir. Belki bir torun haberi belki de bir kısmet haberi gelebilir. Horoz sizi yeni güne uyandırır. Yeni bir gün ise yeni bir başlangıç demektir. Horoz çıkan fallarda güzel haberler çok yakındır.

Baykuş

Kahve falında baykuş olması olumsuz bir habere işaret olmaktadır. Kişinin çevresine ve adımlarına dikkat etmesi gerekecektir. Fal bakan kişinin bu durumu açıklaması endişe edici olmamalıdır. İyi şekilde yorumlanmayan baykuş, kötü günlerin geleceğini ve tedbir alınması gerektiğini ifade eder.

Denizkızı

Kahve falı deniz kızı olan kişinin bu sıralar çevresine dikkat etmesi gerektiğini söylenmelidir. Çünkü denizkızı, çift karakteri temsil eder. Kişinin çevresinde iyi görünüp fesatlığı sürdüren biri olabilir. Bu nedenle çok güven vermeyen kişilerle samimi olunması tavsiye edilmez.

Zürafa

Kahve falında zürafa görmek, tıpkı zürafa gibi dik başlı olmayı temsil eder. Kahve sahibinin biraz inat ve kibirli olduğu anlaşılır. Çünkü kahveye duygular da yansır.

Kedi

Halk arasında kediler nankör olarak bilinir. Uysal bir hayvan olan kedinin nankör olması fala da yansımaktadır. Kahve falında kedi şeklinin oluşması ise iki şekilde yorumlanır. Ya kişiye yapılacak bir haksızlık olacaktır ya da kişi için bir iyilik yapılacaktır.

At

Kahve falında at görmek, yakın zamanda hayırlı işlerin gerçekleşeceği ve tutulan dileklerin kabul olacağını ifade eder. Eğer fincanda ufak bir at varsa, içinizi rahatlatabilirsiniz. Çünkü kısa zamanda çok iyi haberler alabilirsiniz. At, murat demektir. Murat ise insanın hayatında oluşan güzel başlangıçlara işarettir.

Göz

Kahve falında göz görmek çok kolaydır. en kolay oluşan şekildir. Göz genellikle kıskançlık ve hırs duygusunu ifade eder. Eğer bu göz ağlayan göz şeklinde ise kişinin bir süre üzüleceği haber verilir.

KAHVE FALI BAKMA SIRALAMASI

Kahve falının nasıl bakılması gerektiğini ve yapılan hataları daha iyi anlatmak adına yapılması gereken adımları maddeler halinde sıraladık:

– İyi bir kahve falı için dikkat edilmesi gereken ilk husus pişirmedir. Eğer kahvenin telvesini az ya da fazla koyarsanız hem tadı kötü olur hem de falı iyi olmaz. Öncelikle ilk dikkat edilmesi gereken konu kahvenin nasıl pişirileceğidir.

– Kahve bittikten sonra sıra kapatma faslına geliyor. Fincanın üzerini kapatıp, baş parmağımız altlıkta, diğer parmaklarımız fincanda olacak şekilde kendimize doğru hamle yaparak ters çeviriyoruz. Bunu yaparken dileğimizi tutuyoruz ve fincanı başımızın etrafında döndürüp soğumaya bırakıyoruz.

– Fincanın hızlı soğuması, fal için önemlidir. Çünkü sıcakken kahve daha çabuk akar ve bakacak bir fal kalmayabilir. Bu yüzden bozuk parayüzük, vs metal bir cisim ile daha hızlı soğumasını sağlıyoruz.

– Beş-on dakika arasında soğuyan fincan artık bakmak için hazır. Neyse halim çıksın falim sözyle fincanı tabaktan ayırıyoruz. Eğer fincan yapışmışsa ve zor ayrılıyorsa buna padişah falı denir. Kimi yorumculara göre fincanın yapışması dileğin gerçek olacağına işarettir.

– Fincanı çevirdiğimiz zaman aldığı ışık önemlidir. Işığın ya tepenizden dik olarak vurması ya da arkanızdan geliyor olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü diğer açıdan gelen ışıklar yansımaları ve gölgeleri değiştireceği için falcılar buna dikkat ederler.

  Kral, dondurucu bir kış mevsiminde nöbet tutan muhafıza sordu

– Fincanın sapını tam on iki yönünde olacak şekilde düşünerek yorumlamaya başlıyoruz. Fincanın sapı başlangıç noktası demektir. Saptan başlayıp saat yönünde yorumlamanız gerekir. Ayrıca sapı dik tuttuğunuz zaman sağ tarafta kalanlar genelde hayra, sol tarafta kalanlar ise kötüye yorumlanır.

– Fincan açılınca ilk bakılacak yer dibidir. Dipte yürek olduğu tabir edilir. Telvenin dipte kalmış olması yüreğin kabarması ile yorumlanır. Çoğu fal bu şekilde çıkacaktır. Bunu için falcı kimseler hayat zordur, derdi tasası bitmez derler. Eğer fincanın dibinde telve yoksa yüreğin ferehlamış denir. Eğer telve tam dipte değil fakat tam olarak da akmamışsa o zaman yüreğine ay doğmuş, rahatlayacaksın denir.

– Yorumlamaya başlarken de fincanın dibine yakın yerde beliren şekiller daha uzun zaman içinde gerçekleşecek, ağız kısma yakın yerde görülen şekiller ise yakın zamanda gerçekleşecek şekilde yorumlanır. Ayrıca fal bakılırken hem bakanın hem de baktıranın odaklanması ve gönlünden geçirmesi önemlidir.

Fal Bakmanın İslamdaki Yeri

Fal bakmak, çok eski çağlarda, insanların geleceği merak etmesi sonucu ortaya çıkmış bir eylemdir. Bu eylem ilkel insanların zamanından beri de günümüz modern çağda dahi devam etmektedir. Sebebi ise basittir; insanoğlu için bilemediği şey gelecektir. Bu yüzden merak eder. Gelecekte başına ne geleceğini bilmek ister. 

İslamiyet’ ten önce falcılık, büyücülük, kahinlik gibi konular insanlar tarafından ilgi görüyordu. Hatta çoğu kralın yanında görev alan ve ona fikir danıştığı bir kahini vardı. Kahin mevcut duruma göre belirli işaretlere bakıyor ya da meydana gelen olaylardan yorumlar yaparak krallara fikir veriyordu. Krallar, savaşlara bile girmeden önce kahinlere danışılıyordu çünkü kahinlerin geleceği görebildiklerine inanılıyordu.

Eski çağlarda insanların cahiliyetini kullanan kimseler, gelecekten haber verdiğini söyleyerek onları kolayca kandırıyor ve paralarını alıyordu. Bu kimseler kimi zaman kahin kimi zaman falcı kimi zaman da büyücü ya da cadı olarak adlandırılıyorlardı. Bu insanların doğa üstü güçleri olduğu düşünülüyordur lakin büyü dışındaki hepsi tamamen hurafeden ve kandırmacadan ibaretti.

İslamiyet’te Fal Bakmanın Günahı

İslamiyet, tabiri caizse insanların zıvanadan çıktığı, batıl inançların asıl inanç yerini aldığı zamanlarda gönderilmiştir. Bilindiği gibi insanlar kendi yaptıkları nesnelere tapmakta ve onlardan medet ummaktaydı. Hz. Muhammed elçiliğinde insanlığa indirilen Kuran-ı Kerim ile kafalardaki soru işaretleri gitti çünkü Kuran-ı Kerimde: ʺEy inananlar! Putlar, kumar, şarap, fal, şans okları şeytan işidir. Bunlardan uzak durun ki felaha erişiniz.ʺ yazıyordu. Bunu gören ve İslamiyet’ i kabul edenler ayetteki kötü alışkanlıklardan uzaklaştılar.

Hz. Muhammed, İslamiyet’ i yaydığı zamanlarda yeni müslüman olanlar O’na fal hakkında soru sordukları zaman; ʺBir kuşun ötmesini yahut uçmasını uğursuz kabul etmek, küçük taşlarla fal açmak, kum üzerine şekiller çizerek bunlardan gelecek üzerine hükümler çıkarmak sihir ve kehanettir.ʺ ve ʺKahinler bir şey değildirler.ʺ demiştir. Fal bakmak hakkında bu kısa ve öz hadis ile görülüyor ki İslamiyet’e göre fal bakmak/baktırmak haramdır çünkü geleceği sadece Allah bilir.

ʺEğlence olsun diye fal bakmakʺ tabirine sığınan kimseler için de din alimleri bu hareketin doğru olmadığını söylemişlerdir çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi insanoğlu meraklıdır. Ne olacağını bilmek ister. Gelecek hakkındaki belirsizlik onu rahatsız eder. Bu yüzden eğlence olsun diyerek bakılan faldan etkilenebilir ve kendinizi farkında olmadan söylenenlere inanıyor vaziyette bulabilirsiniz.  

ʺBenim dediklerim çıkıyorʺ gibi açıklamalar ile reklamını yapanlar da düşünmelidir ki falcının bir ya da birkaç dediği çıkıyor diye bu geleceği bilecekleri manasına gelmez. Geçmişi bilmek mümkündür lakin geleceği bilmek mümkün değildir. Yapılan eylem basittir. Geçmişte yaşananlar üzerinden tahminde bulunmak ve bir tanesi bile çıksa bildi, söyledikleri çıkıyor demek…

Fal Nasıl Bakılır? Fal Baktırmak Günah Mıdır? Fal Sözlüğü
Fal Nasıl Bakılır, Fal Baktırmak Günah Mıdır, İslamiyette Fal Baktırmanın Günahı, Fal Bakmanın İslamdaki Yeri, Kahve Falı Sözlüğü, Kahve Falı Nasıl Bakılır, Nasıl Fal Bakılır

Kısacası ben Müslümanım diyen kişinin faldan uzak durması gerekmektedir. Fal bakan kimse insanları kandırdığı ve yalan attığı için büyük günah işlemiş olur. Fal baktıran kimse de haram işlemiş olur. Buna dikkat etmekte fayda vardır.

Fal Nasıl Bakılır, Fal Baktırmak Günah Mıdır, İslamiyette Fal Baktırmanın Günahı, Fal Bakmanın İslamdaki Yeri, Kahve Falı Sözlüğü, Kahve Falı Nasıl Bakılır, Nasıl Fal Bakılır

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat