ESKİŞEHİR

Eskişehir'in sefirleri halk ile yürüdü

Eskişehir’in sefirleri Ayşe Ünlüce ve diğer belediye başkanları, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında halk ile yürüyerek etkinlikleri başlattı.

Abone Ol

Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında, Eskişehir’de bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinliklerin açılışı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın farklı bölgelerden yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önünde buluşmalarıyla gerçekleşti. Yürüyüşe vatandaşlar, kadınlar, emekliler ve çocuklar da yoğun katılım gösterdi.

Eskişehirlilere Hareketliliğe Katılım Çağrısı

Büyükşehir Belediyesi önünde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası’na farklı bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Ataç, “Üç belediye başkanı farklı bölgelerden yürüyerek vatandaşlarımızla buluştuk. Eskişehirlileri hareket etmeye davet ediyoruz. Hekim olarak tavsiyem, hareketli olun, paslanmayın” dedi.

“Daha Fazla Yürüyelim, Daha Fazla Spor Yapalım”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise haftanın önemine değinerek, “Bu hafta boyunca daha fazla yürümek, spor yapmak ve toplu taşıma kullanmak en önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sağlıklı bir yaşam için spor şart” dedi.

“İşleyen Demir Işıldar”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, etkinliklerin 21 yıldır Avrupa’da düzenlendiğini hatırlatarak, bu yıl Türkiye genelinde daha aktif bir şekilde kutlandığını vurguladı. Ünlüce, “Bu hafta daha çok yürüyelim, bisiklete binelim, toplu taşıma kullanalım ve bireysel araç kullanımını azaltalım. Unutmayalım, işleyen demir ışıldar” diyerek hareketliliğin önemine dikkat çekti.