Ekonomi

Erdoğan kararlıyız demişti! Ataklar işe yaradı: Türkiye doruğa gerçek ilerliyor

Abone Ol

Türkiye’nin sıhhat sisteminde son 15 yılda gösterdiği muvaffakiyet, yabancı hasta sayısında da dikkat çeken oranda artışa neden oldu. Türk tabiplerinin bilhassa kanser tedavisi ve organ nakli üzere uzmanlık gerektiren alanlardaki başarısı, yabancı hasta sayısındaki önemli artışın nedeni olarak gösteriliyor. Biri Rus oburu Kosova vatandaşı iki hasta, Türkiye’yi gelişmiş sıhhat sistemi ve hekimlere duydukları inanç nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.
 

 

RUSYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞI İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİLER Rusya'da yanlış tedavi uygulandığı için mevtten dönen 4 yaşındaki Tolmachev Arteom, ambulans uçakla getirildiği Türkiye'de hayata tutundu. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler’de 'Embriyonik yumuşak doku rabdomyosarkom' teşhisi konulan ve tedavisine başlanılan minik Tolmachev Arteom'un annesi Tolmacheva Olesya, “Rusya’da bize yardımcı olamadılar. Zira bu çeşit tedaviler gelişmiş bir teknoloji istiyor. Oğluma yanlış teşhis koymuşlar ve yanlış tedavi uygulamışlar. Oğlumun yaşayamayacağını söylediklerinde çok üzüldük ve farklı bir ülkede tedavi için araştırmalara başladık" diye konuştu.
 

 

İSRAİL'İ REDDETTİLER İspanya, İsrail, Türkiye ve Almanya’ya müracaat yaptıklarını Türkiye ve İsrail'den kendilerine dönüş olduğunu söyleyen anne Tolmacheva Olesya, "İki ülke ortasında seçim yapmak zorunda kaldık. Biz İsrail'i değil Türkiye’yi tercih ettik. Türkiye’den bize dönüş daha süratli oldu. Türkiye bizim için daha mantıklı geldi zira Türkiye Rusya’da kalitesi ve fiyatlarından ötürü çok tercih edilen bir ülke. Türkiye’ye oğlum çok ağır durumda gelmişti. Şu an çok hoş ve verimli bir tedavi alıyoruz" formunda konuştu. ŞİFAYI TÜRKİYE'DE BULDU Kosova'da iki yıl evvel lösemi teşhisi konulan ve kemik iliği nakli için Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Lorena Veseli de başarılı bir operasyon sonrası düzgünleşme sürecine geçti. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavisi devam eden minik Lorena'nın annesi Fitore Veseli, kızının Kosova’daki hekiminin tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Kızının iki yıldır bu rahatsızlığı yaşadığını söyleyen anne Veseli, "Şu an kızımın durumu çok daha uygun, yalnızca ufak tefek tedavilerimiz kaldı. Hem Kosova’daki hekimimizin önerisi hem de kendi araştırmalarımız sonucu kızımın tedavisinin Türkiye'de yapılmasının daha uygun sonuçlar vereceğine karar kıldık. Türkiye’deki hekimlerden ve hastanelerde çok şad kaldık. Türkiye’ye geldiğimizden beri kızımıza çok uygun bakıyorlar. Hem tabipler hem de hemşireler çok ilgili” dedi.
Minik Lorena ise Türk tabiplerinin ülkesindeki hekimlerden çok daha düzgün olduğunu ve kendisini güzelleştirdikleri için onları çok sevdiğini lisana getirdi. HEKİMLERİMİZİN KALİTESİ AVANTAJ SAĞLADI

Türkiye’nin dünya sıhhat turizmi arenasında önemli avantajlara sahip olduğunu söyleyen Medical Park ve Liv Hospital Hastanelerini bünyesinde barındıran MLP Deva Milletlerarası Hasta Merkezi Yöneticisi Murat Ercan, “2000’li yılların başında yabancı hastalar Türkiye’yi çok fazla tanımıyorlardı lakin geliştirdiğimiz stratejik paydaşlıklar ve hekimlerimizin kalitesi büyük avantajlar sağladı. Yabancı hastalar, ülkemize hastalıklarının son evrelerinde tedavi olmak üzere geliyorlardı. Lakin şu an geldiğimiz durum değişti. Türkiye’nin sıhhat turizmi, sokakta görmüş olduğunuz saç ekiminden ibaret değil. Körfez ülkeleri artık hastalarını Avrupa’ya ya da Amerika’ya göndermek yerine Türkiye’ye sevk etmeyi tercih ediyor. Bu durum Türkiye’nin muvaffakiyetini gösteren en büyük kriterdir” diye konuştu.