En iyi Türk Rapçiler Hangileri? En iyi Türk Rapçilerin Hayatları Nasıl?

Yayınlama: 20.06.2020
Düzenleme: 14.04.2021 01:11
131
A+
A-

En iyi Türk Rapçiler Hangileri? Dinlediğimiz rap müziklerin çoğunun hikayesi vardır aslında. İçinden geçen düşünceleri sözlere kelimelere dökmekle başlar rap müzik. Bir çok gencin hayat bulduğu rap hip hop kültürünün müziğidir aslında. Rap, sözlerin müziğin tempo ve ritmine uyarlanarak söylendiği bir yapıdadır. Rap’in yanı sıra, rap müziğin altyapılarını oluşturan DJ’lik, bu kültürün dansı breakdance ve duvarlara şekiller ile yazı ve görsel çizilerek oluşturulan graffiti gibi Hip hop’un sanat faaliyetleri vardır. Bir çok farklı hikayeleri kelimelere dökmüş muhteşem rap sanatçılarını sizlerle paylaşıyoruz. En iyi Türk Rapçilerin Hayatları Nasıl?

1-Şanışer

Sarp Palaur, sahne adıyla Şanışer (d. 9 Kasım 1987, İstanbul), Türk müzik sanatçısı, söz yazarı. Onuncu GünOtuzuncu GünAçık ve NetLUDOVICO II isimli albümleri vardır. “Susamam” isimli çalışması ile Türkiye gündeminde yer almıştır.

2-Şehinşah

En iyi Türk Rapçiler Hangileri?
En iyi Türk Rapçiler Hangileri?

Şehinşah veya gerçek adıyla Ufuk Yıkılmaz (d. 27 Aralık 1986, Kemah, Erzincan), Türk rap sanatçısı ve söz yazarıdır. Hip-Hop kültürüyle genç yaşlarda tanışan Yıkılmaz, ortaokuldayken ilk sözlerini yazmaya başlamıştır. Rap dışında video editörlüğü ve grafik çizerliği de yapmaktadır. 2017’de çıkardığı, “Karma” adlı single ile Türkiye’de yeni yeni sevilen trap müziğin yükselişte olduğu dönemde yine adından söz ettirmiştir. En iyi Türk Rapçiler Hangileri?

3-Sagopa Kajmer

Sagopa Kajmer, bilinen diğer adlarıyla DJ Mic Check, Silahsız Kuvvet ya da gerçek adıyla Yunus Özyavuz (d. 17 Ağustos 1978, Samsun), Türk rap müzisyeni, müzik yapımcısı ve DJ. Özyavuz, 17 Ağustos 1978’de Samsun’da doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. Samsun’da yerel bir radyoda DJ’lik yaparak işe başladı. Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirerek mezun oldu.

1999’da Kuvvetmira adlı rap grubunu kurdu ve grupta Silahsız Kuvvet adıyla yer aldı. Türk rap sanatçılarının 1999 yılında çıkardığı rap albümü olan Yeraltı Operasyonu‘nda yer aldı. Başta Silahsız Kuvvet mahlasını kullanan sanatçı, sonraları Sagopa Kajmer ismini kullanmaya başladı ve Sagopa Kajmer isimli bir albüm çıkardı. Bu albümden sonra On Kurşun‘u, 2004’te de Bir Pesimistin Gözyaşları‘nı piyasaya sürdü. G.O.R.A. filminin müziklerini yaptı. 2005’te Romantizma albümünü çıkardı. 11 Ağustos 2005’te kendi plak şirketi Melankolia Müzik’i kurdu. 28 Haziran 2006’da Melankolia Müzik etiketiyle Kafile isimli bir derleme albüm yayımladı. 1 Ağustos 2006’da Esen Güler (Kolera) ile evlendi. 2007’de Kolera ile İkimizi Anlatan Bir Şey isimli bir düet albümü yayımladı. 2008’de Kötü İnsanları Tanıma Senesi adlı bir solo albümü, 2009’da Şarkı Koleksiyoncusu, 2010’da Kolera ile 2. düet albümü olan Bendeki Sen‘i, 2011’de Saydam Odalar‘ı, 2013’te Kalp Hastası, 2017’de Ahmak Islatan albümünü, 2019’da Sarkastik EP albümünü yayımladı. 12 Haziran 2020’de ise rapçi Patron ile “Siyah” teklisini yayımladı.

4-Gazapizm

Gazapizm ya da doğum adıyla Anıl Murat Acar (20 Temmuz 1988; Elazığ), Kürt kökenli Türk rapçi. Türkçe rap müziğine 2003 yılında başladı, 2012’de Konak, İzmir’de Argo İzmir’i kurdu. 2014’te Yeraltı Edebiyatı albümünü yayınladı. Sokak ağzı ile bestelediği parçaları ile ilgi gördü. 2016’da Bir Gün Her Şey adlı albümünü yayımladı. İzmir’de “Gece Sabahın” ve “Memleketsiz” adlı şarkılar için klip çekti. Çukur adlı dizide “Heyecanı Yok” adlı şarkısının yer bulmasıyla daha fazla tanınmaya başladı. Şarkı, Türk dizilerinde rapin daha fazla görünür olduğu bir döneme denk geldi ve etkili oldu.Gazapizm daha sonra aynı dizi için Cem Adrian ile “Kalbim Çukurda” adlı şarkıyı seslendirdi.

  Starbucks Alshaya Group Kimin? Hangi Ülkenin?

5-Sansar Salvo

Sansar Salvo, ya da gerçek adıyla Ekincan Arslan (d. 18 Ağustos 1989; Kadıköy, İstanbul, Türkiye), Türk rap sanatçısı ve söz yazarı. 2009 yılında Seremoni Efendisi albümünü yayınlayan sanatçı, 2010 yılında kansere yakalanmıştır. 2013 yılına kadar tedavi gören Sansar Salvo, yine aynı yıl 24. Şarjör albümünü piyasaya sürerek müzik hayatına kaldığı yerden devam etmiştir.2019 yılında Kaan Boşnak ile “Koptu Kayış” isimli bir parça çıkartmıştır. En iyi Türk Rapçiler Hangileri?

6-Ezhel

Ezhel, (d. 1 Temmuz 1991; Çankaya, Ankara, Türkiye), veya doğum adıyla Ömer Sercan İpekçioğlu, Türk rapçi ve söz yazarıdır. 2000’lerin sonunda müzik kariyerine başlasa da asıl çıkışını 2017’de ilk stüdyo albümü Müptezhel ile yaparak geniş kitleler tarafından dinlenmeye başlamıştır.

7- Patron

Patron (10 Ocak 1988; Mersin, Türkiye) veya doğum adıyla Ege Erkurt, Türk rap sanatçısı ve söz yazarı. İlk yasal albümü 2009 yılında yayımlanmıştır. Ege Erkurt, 11 Ocak 1988’de Mersin’de doğdu. 1999’da, Mersin’de kurulan Necropol adlı oluşumda yer aldı. 15-16’lı yaşlardan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. 2005 yılında kaydettiği demo parçalar birçok web siteleri tarafından ilgi gördü. Daha sonra PMC (Professional Music Company) adında kendi müzik şirketini kurdu. TTNet Fibernet’in reklam filminde kullanılan şarkıyı Ceza, Elçin Orçun ve Şamil Oymak ile birlikte seslendirdi.

8- Norm Ender

10 yaşında Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanışan Ender, sürekli olarak kavga içerisinde geçen eğitim hayatı nedeniyle lisede eğitimine son verdi.1999 yılında Erman Altınoğlu ile birlikte Norm grubunu kurdu. 2001 yılında ilk rap şarkısını profesyonel olarak çıkardı atv televizyon kanalında 2004 yılında yayınlanan Akademi Türkiye müzik yarışması programına katıldı. Norm Ender, küfür içeren “Eksik Etek” şarkısıyla sosyal medyada tanınmıştır. Bu şarkısı bir gün içerisinde 2,5 milyon, 1 ayda ise 40 milyon kişi tarafından dinlenmiştir. Bu nedenle Ender, 2006 yılında YouTube’da en çok dinlenenler arasında 17. sırada yer almıştır. Şarkının sözleri kadın düşmanlığı ve cinsiyetçilik içerdiği gerekçesiyle eleştirildi. Rap müziğe bir süre ara veren Ender, 2017’de EMI-Universal Müzik Türkiye etiketi ile bir albüm daha çıkardı. En iyi Türk Rapçiler Hangileri?

9- Burak King

Kadir Canatan ve Emine Canatan’ın oğlu olarak dünya’ya gelen Burak King, Hollanda, Rotterdam doğumlu. İlköğretimini Rotterdam’da tamamladı. 2008’te, henüz 15 yaşında iken, ailesiyle birlikte Hollanda’dan Türkiye’ye kesin donüş yapmıştır. Balıkesirde gençliğinin büyük bir bölümünü geçirmiş ve daha sonra İstanbul’a taşınmıştır. Rap müzik ile küçük yaştan itibaren ilgilenen Burak King, müzisyenliğin yanı sıra Kütahya Dumplupınar üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyor. Babası Prof. Dr. Kadir Canatan, Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde, dekan olarak görev yapmaktadır. Babası Kırşehirli, annesi Kırıkkalelidir. En iyi Türk Rapçilerin Hayatları

10- Ceza

Danyal Özçalkan ve Servet Özçalkan’ın oğlu olarak 31 Aralık 1976 tarihinde Üsküdar’da dünyaya geldi fakat nüfus cüzdanında 1 Ocak 1977 olarak kayıt edilmiştir. Küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Ceza takma adını atışmalarda rakiplerin ve seyircilerin cezamız geldi demelerinden ötürü bu ismi almıştır. Public Enemy grubundan çok etkilendiğini söyleyen Ceza, sert sözlerin raple dışarıya nasıl vurulduğunu görüp kendine takma isim olarak Fatalrhymer da ekleyip Ceza a.k.a Fatalrhymer oldu. Bu arada eğitimini tamamlayıp iş hayatına atıldı. Bir elektrik teknisyeni olarak bir yandan iş hayatına devam eden Ceza bir yandan da rap hayatına hız verdi. Hem işin hem rapin bir arada gitmediğini gören Ceza teknisyenlikten istifa etti ve kendini tamamen rap müziğe adadı. Kendisi gibi rap müzisyeni ve ayrıca beatmaker olan Roka ile evlidir.

  Konuşanlar 115.Bölüm 3.Sezon 5.Bölüm Full izle

Yerleşke 2023 adlı dergiye 2009 yılında verdiği röportajda aslen Çankırılı olduğunu, 3 göbektir İstanbul’da yaşadıklarını ve soyadlarının daha önce Sarımehmetoğlu olarak geçtiğini ve Çanakkale Savaşı’nda ailesinden 7 şehit verdiğini beyan etmiştir. Kardeşi Ayben de rap müzik yapmaktadır. Ceza, annesi Servet Özçalkan’ı 1 Mayıs 2004’te, babası Danyal Özçalkan’ı ise 7 Haziran 2019 tarihinde kaybetti. En iyi Türk Rapçilerin Hayatları

İnsanlar Neden Tırnaklarını Yer? Tırnak Yeme Alışkanlığı Neden Olur?

11- Allâme

Allâme veya doğum adıyla Hamza Gül (d. 27 Temmuz 1987, Trabzon), Türk rap müzisyeni, söz yazarı ve animatördür.27 Temmuz 1987 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Müzikle çok küçük yaşta ağabeylerinin dinlediği yerli ve yabancı rap sanatçılarını dinleyerek tanışmıştır. İlk müzisyenlik denemesi babasının iş amacıyla İsrail’e gidip, dönerken de yanında getirdiği teyp ile olmuştur. Teyp’in kaset çalarıyla oynayarak kendince altyapı yapmaya çalıştığını, bir röportaj sırasında gülerek söylemiştir. Trabzon Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden mezun olup 2005 yılında üniversite dolayısıyla Eskişehir’e gelmiştir. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film (Animasyon) bölümünden 2012 yılında mezun olmuştur. Rap müzisyenliğinin yanı sıra hayatını Resimli Filim Animasyon Stüdyosu’nda animatör olarak kazanmaktadır. Ayrıca TRT Çocuk’taki Maysa ve Bulut adlı çizgi dizide seslendirmen olarak görev almıştır. 19 Eylül 2018 tarihinde iç mimar Gülşah Boncuk ile evlenmiştir. En iyi Türk Rapçiler Hangileri?

Uçaklar Neden Beyaz Renkte Olur? Neden Renkli Uçaklar Yok?

12-Ayben

Ayben, 22 Eylül 1982 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Rap müzik ile hatırlayamadığı kadar küçük yaşta tanışan Ayben, ağabeyi Ceza sayesinde bu müziğin Türkçe yapılabileceğini görerek kendi şarkılarını yazmaya başladı. 1998 yılında ilk profesyonel kaydı olan Yüzyüze isimli şarkıyı Nefret grubunun Meclis-i Alâ İstanbul albümünde seslendirdi ve bandrollü bir albüme ilk kaydını bu şekilde verdi. Bu onun ilk adımlarından biriydi.

Nefret: Meclis-i Ala İstanbul albümü öncesinde de sahne deneyimleri olan Ayben, solo albüm hazırlıklarını 2005’in başlarında tamamladı ve ilk albümünü Sensin O adıyla 15 Mayıs 2005’te müzikseverlerin beğenisine sundu. Ceza, Fuchs, Fuat Ergin ve Killa Hakan, Ayben’e ilk albümünde destek oldu. Toplamda 19 parçanın yer aldığı albümde rapten rocka uzanan farklı müzik türleri yer aldı.

En iyi Türk Rapçilerin Hayatları

En rahat ped markası hangisi? Sağlıklı, Sızdırmaz ve rahat ped markaları

AX MEDYA
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat