Doğa Üstü Güçlere Nasıl Sahip Olabilirim? Özel Yeteneklerim Neler?

Yayınlama: 30.12.2020
92
A+
A-

Doğa Üstü Güçlere Nasıl Sahip Olabilirim? Özel Yeteneklerim Neler? İngiltere´de merkezi bulunan Parapsikoloji Araştırma Merkezi (PRG group,) bilim tarafından tam olarak halen anlaşılamamış doğaüstü güçleri olan insanları araştırmak için şu sıralar çok yoğun çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bilindiği üzere bazı insanlar beyin güçleri ile normalde yapamayacağımız bazı olayları öngörebiliyorlar.

Doğa üstü güçlere nasıl sahip olabilirim? Özel yeteneklerim neler
Doğa Üstü Güçlere Nasıl Sahip Olabilirim, Özel Yeteneklerim Neler, Özel Yetenekler Nelerdir, Sihirli Güçler Var mı, Doğa Üstü Güçlerim Neler, Doğa Üstü Güçler Var mı, Yeteneklerim Neler

Telepati, maddeleri hareket ettirebilme, geleceği görme gibi şu anda “Heroes” veya “4400” gibi dizilerde çok işlenen bazı yetenekleri sergileyebilen insanlar var. Siz de bunlardan biri olabilirmisiniz?

ESP nedir?

Extra sensory perception (Doğaüstü algılama) uzun yıllardır araştırılan ve bilinen bir konu. Bazı insanların diğer insanlara oranla öngörüsünün daha önde olduğu bir gerçek. Sadece öngörü değil, bazen vakalar fiziksel etkileşimleri de içeriyor. Yani duru görüsü olan insanlar
eşyaları hareket ettirebiliyor, bükebiliyor, mıknatıs gibi kendine çekiyor. Bazıları beden dışı veya bilinçli deneyimlerle bazı olayları görebiliyor, karşılarındaki insanlarla düşünsel iletişim kurabiliyor. Amerika´da polis teşkilatlarıyla bu şekilde çalışan yüzlerce medyum var. Medyumlar katilleri bulmak için kullanılıyorlar. Bu konuda Discovery Channel´ın yayınladığı “Psychic Experience” adlı program oldukça ilginç bilgiler sunuyor.

Lİverpool Hope üniversitesi, Dr. Matthew Smith eşliğinde parapsikoloji üzerine programlar sunuyor. Anormal tecrübeler üzerine perspektif dersleri veren Smith, bu tarz yetenekleri geliştirmenin insan geleceği adına çok önemli olduğuna değiniyor.

Bu yetenek sizde de olabilir mi?

Doğaüstü algılama becerisi araştırmalara göre her insanda bir dereceye kadar zaten var. Yaşamımızdaki travmatik anlarda bazen açığa çıkıyor. Tıpkı yeni bir dil öğrenirmiş gibi üzerinde çalışıldığı vakit her zaman ve çok kolay olmasa da kullanılabilir hale gelebiliyor.
Elbette ki bu çalışmalar çok zaman ve emek istiyor. İlk aşama bir takım testlerden geçmek. Zener Kartları, yazı kabiliyeti, konsantrasyon testleri ve rüya analiz testleri sonucunda kişi hangi seviyede olduğunu görebiliyor. Yatkınlık varsa çok hızlı bir şekilde yetenekler kullanılabilir hale geliyor. Bilinmeyen.com çok yakında Parapsikoloji üzerine testler ile bu hizmeti sunabilir hale gelecek. İlk aşamadan sonra yani kabiliyet dereceniz ölçüldükten sonra sizi bekleyen uzun egzersiz dönemi yaşam şekli ile doğru orantılı olarak geliştiriliyor. Öngörü akıllı ve planlı bir şekilde kullanıldığı takdirde insan yaşamı üzerinde çok olumlu izler bırakabilir. Bu yüzden kişiliğin güçlü olması da çok önemli çünkü yanlış kullanılan her güç kişinin hem kendisine hem çevresine zarar veriyor. Bu yüzden
bazı kişiler çok yetenekli olsa da bu tarz çalışmalar için müsait olmayabilir.

Geleceği görmek, akıl okumak, yerden havalanmak!..

Bu yetenekler gerçekten var mı? Süper kahramanlar aslında aramızda mı? Mevlana uçabiliyor muydu?

İNSANOĞLU var oluşundan beri bilinen beş duyusuyla yaşıyor. Görmek, işitmek, tatmak, dokunmak ve koklamak. Ya da en azından bizler öyle biliyoruz. Peki acaba bir insanın başka özellikleri de olabilir mi? Kimilerine göre doğaüstü güçler kimilerine göre ise insanın doğuştan yani doğası gereği sahip olduğu yetenekler. Örneğin geleceği görebilmek, akıl okuyabilmek ya da cisimleri uzaktan hareket ettirebilmek ve hatta uçabilmek. Çoğu gişe rekorları kıran bilimkurgu filmlerine konu olan bu yetenekler gerçek olabilir mi? İnsanoğlu doğası gereği bu yeteneklere sahip midir? Bu yazı dizisinde bu soruların yanıtlarını aradık. Bu konularda çalışmalar yapan bilim adamlarına sorduk ve bakın nasıl yanıtlar aldık…

  Bu adam YARATIK

HİSSETMEK İLK İPUCU

Ben bu anı daha önce yaşamıştım’ ya da telefon çaldığında söylediğimiz ‘ben de tam seni düşünüyordum’ sözleri, aslında hepimizin içinde az çok bu yetenekleri barındırdığımızı kanıtlayan en masum deliller. Günlük hayatımızda başımıza gelen ve bazen anlamlandırmakta zorlandığımız birçok böyle an var. Aslında bunlar içimizdeki yeteneklerin kırıntıları. Üzerinde durulur ve doğru yönlendirilirse belki onları geliştirmek de mümkün olabilir.
En azından bu yazı dizisi için konuştuğumuz iki bilim adamının görüşü bu yönde. Özel bir hastanede görev yapan nörolog Doç. Dr. Sultan Tarlacı yaklaşık 20 yıldır bu konu ile ilgileniyor. Doç. Dr. Sinan Canan ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda görevli. Her ikisi de bu tip yeteneklerin olabileceği görüşünde. Peki nasıl? Kimler sahip bu yeteneklere? Nasıl ortaya çıkar?

HERKESTE FARKLI DÜZEYDE VAR

Doç. Dr. Sultan Tarlacı bu tip yeteneklerin gerçek olduğunu ama herkeste farklı düzeylerde bulunduğunu söylüyor. Geleceği görmek mümkün ama dikkat edilmesi gereken noktalar var” diyen Tarlacı, şöyle devam ediyor: ‘Geleceği gördüm’ diyerek aslında görmeyen falcılar, ‘aklımı okuyorlar’ ya da ‘başkasının aklını okuyorum’ diyen aslında ne aklı okunan ne de başkasının aklını okuyan şizofreni hastaları, ‘cisimleri hareket ettiriyorum’ veya ‘uçuyorum’ diyerek gösteriler düzenleyen illüzyonistler bizim konumuz dışındadır. Bunların iyi ayırt edilmesi lazım. Yani yalan söylemeyen bir gelecek görücüsü, hasta olmayan bir akıl okuyucusu ve illüzyon yapmayan biri, bu yetenekleri sergiliyorsa gerçekten yetenek sahibidir

BAZI OLAĞANÜSTÜ ŞEYLER GAYET OLAĞAN OLABİLİR

Doç. Dr. Sinan Canan ise bilim kurgu ve fantezi edebiyatında karşımıza çıkan üstün yetenekli kahramanların özel güçlerinin birçoğunun, aslında insanda ve diğer organizmalarda bulunan bazı özelliklerin abartılmış halleri olduğunu ifade etti. Canan şöyle devam etti: Bu kahramanlarda rutin haller olarak görülebilen uçma, maddeleri uzaktan etkileyebilme, akıl okuma veya geleceği görme gibi davranışlar, günlük hayatımızda çoğumuzun varlığını bilmediği bazı yeteneklerimizin abartılmış yansımalarından ibaret olabilir. Son yıllarda bilim alanında da buna dair kanıtları görmeye başlıyoruz. Özellikle gelecekte olacak olayları sezme, görünmeyen nesneleri yahut olayları bir şekilde haber alma gibi vakalar gittikçe daha fazla oranda bilimsel araştırmalara konu oluyorlar ve bu konuda gerçekten şaşırtıcı bazı ipuçları da elde ediliyor. Fakat bu, hepimizin, hemen isteyip de böyle “olağanüstü” özelliklerimizi açığa çıkarıp kullanabileceğimiz anlamına gelmiyor elbette. Bu özelliklerin ne kadarının gerçek olduğunu ve toplumda ne kadar sıklıkla dağıldığını henüz tam olarak bilemiyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey var ki, bazı olağanüstü şeyler, aslında gayet “olağan” olabilirler..

MEVLANA KİŞİLERİ HAVALANDIRABİLİYORDU

Doç. Dr. Sultan Tarlacı özel yeteneklere sahip tarihte birçok örneğin var olduğunu söyledi: Bizim topraklarımızda da buna benzer örnekler var. Mesela bu sıralanan yetenekler içinden en dikkat çekenine, uçmaya örnek vereyim: Levitasyon dediğimiz bu olay, Mevlana’nın hayatı dikkatle incelendiğinde karşımıza çıkar. Hem kendinin havada defalarca asılı kaldığı, hem de bazı kişileri havalandırdığı ifade edilmiştir. Ama bilim kurgu filmlerinde bu temel fikirlerden yararlanılarak, görsellik öne çıkarılarak bir şov ve şölen havasına sokuluyor. Filmlerde ele alınan normal dışı ya da paranormal olgular, çok basit ve kesin bilgi kaynağı gibi lanse ediliyor. Gerçekte uygulamak o kadar kolay değil ve elde edilen bilgi de o kadar net değildir.

  60 derecede yıkanan her kıyafet 1 beden küçülür!

HER İNSANDA BULUNAN BİR YETENEK

Doç. Dr. Sultan Tarlacı, beş duyumuzun ötesindeki bu algının, aslında her insanda bulunan bir yetenek olduğunu ifade ediyor: Toplumda nasıl kimi konularda yetenekli insanlar var ise  duyular dışı algı konusunda da daha yetenekli bireyler vardır. Bunun en basit örneği, her insanın rüya görmesidir. Bazılarında bunun yanında geleceği önceden yani daha gerçekleşmeden görme de vardır. Herkes, eline kağıt kalem alsa bir şeyler karalayabilir. Güzel veya çirkin… Bir şeyler çizebilme yeteneği herkeste vardır ama bazıları ressam olacak kadar yeteneklidir. Demek ki, diğer yeteneklerde olduğu gibi her insanda olan ama bazılarında yok denecek kadar az, bazılarında normal derecede bazılarında da çok olan bir yetenek duyular dışı algı şeklinde ortaya çıkabilir

KADINLAR BU KONUDA DAHA GÜÇLÜ

Doç. Dr. Tarlacı’nın verdiği bilgiye göre duyular dışı algı içinde birçok yetenek barındırıyor. Bu yeteneklerden herhangi birinde başarılı olan bir insan tüm duyu dışı algılarda başarılı olacak diye bir şey yok. Geleceği gören bir kişi telepati yeteneğinden mahrum olabilir. Bir nesneye dokunup onun yaşanmışlığını anlatabilen birisi, aynı zamanda cisimleri hareket ettirecek diye bir şart yok. Genel olarak duyular dışı algının önemli bir genetik temeli var. Ailesinde ve özellikle anne tarafında olan kişilerde görülme olasılığı yüksek. Kadınlarda erkeklerden daha güçlü ve daha sıklıkla ortaya çıkıyor. Dopamin ve COMT geni ile ilişkisi kısmen tespit edilmiş.
Doç. Dr. Sinan Canan ise bu tip yeteneklerin genellikle istemsiz olarak ve arızi bir biçimde ortaya çıktığı görüşünde. Dr. Sinan Canan, iddia edilen bazı ortak noktalar olsa da salt bilimsel olarak bunları belli bir tasnif altında toplamaktan henüz uzak olunduğunu düşünüyor.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR NASIL EĞİTİLMELİ?

Genetik temeli olan bir çocuğun, küçükken bu yeteneğini daha gözle görünür şekilde geliştirebileceğini ifade eden Sultan Tarlacı, “Yalnız bunu ailelerin yapması gerekiyor. Çocuk nasıl geliştireceğini bilemez… Ailelerin özellikle çocukların sezgilerinin gelişmesine yardımcı olacak egzersizlerde bulunmaları gerek” diyor ve ne yapılması gerektiğini şöyle sıralıyor:

* Çocuklarınıza sıklıkla kitap okuyup sonunu tahmin etmelerini isteyin.
* Müzelere, tarihi yerlere götürüp bu eşyanın geçmişi ne olabilir ya da eskiden burada nasıl bir hayat yaşanmıştır şeklinde sorular sorun.
* Kısacası çocuklara hazır bilgi vermekten çok onların hislerini kuvvetlendirici egzersizler yapılmasını öneriyor.

Doğa Üstü Güçlere Nasıl Sahip Olabilirim, Özel Yeteneklerim Neler, Özel Yetenekler Nelerdir, Sihirli Güçler Var mı, Doğa Üstü Güçlerim Neler, Doğa Üstü Güçler Var mı, Yeteneklerim Neler

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat