Ekonomi

Dev proje ile yük ve yolcu nakliyatı müddetleri yarı yarıya azalacak

Abone Ol

AK Parti Edirne Vilayet Başkanlığından yapılan açıklamaya nazaran, Vilayet Lideri İba ve beraberindeki vilayet idare heyeti üyeleri devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İba, Türkiye demir yolu ağını Avrupa demir yolu ağına bağlayan projenin imalinin süratli formda devam ettiğini belirtti.

Proje sayesinde yük ve yolcu taşıma kapasitelerinin artacağını aktaran İba, "Saatte 200 kilometre sürate ulaşacak süratli tren ile Halkalı-Kapıkule ortasındaki yük taşıma müddeti sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu nakliyeciliği ise üç buçuk saatten bir buçuk saate inecek. Yük kapasitesinin 7 kata, yolcu sayısının ise yıllık ortalama 600 binden 3,4 milyona çıkarılması hedefleniyor." tabirlerini kullandı.

 

 

İstihdamın 4 bine ulaşması planlanıyor

İba, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı’nın hizmete girmesi ile Trans-Avrupa Ulaştırma Ağları'na yüksek kalitede bağlanmanın son kademesinin tamamlanmış olacağını kaydetti.

Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu irtibatını sağlayacak proje ile yaklaşık 2 bin 500 bireye istihdam sağlandığını aktaran İba,

"İlerleyen günlerde istihdam sayısının 4 bine ulaşması planlanıyor. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve hoş kentimiz Edirne’mize güzel olsun." değerlendirmesini yaptı.

İba, Edirne - Kırklareli ortasındaki bölünmüş yol çalışmalarını da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

KAYNAK: AA