meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Darbe Sonucu Tırnak Morarması Nasıl Geçer? Kesin Çözüm!

Yayınlama: 16.10.2021
Düzenleme: 04.05.2023 18:15
385
A+
A-
tırnak morarması nasıl geçer
tırnak morarması nasıl geçer

Darbe sonucu tırnak morarması nasıl geçer? Darbe sonucu tırnak morarmasına ne iyi gelir? Darbeler sonucu oluşan tırnak morarmaları nasıl geçer? Bunlar hakkında bilgi vereceğiz.

Bazı durumlarda parmağınız kapıya çarpar, baş parmağınıza çekiçle vurabilirsiniz, ayak parmağına tuğla düştü. Oluşan morarma yaralanmaları yaygındır ve son derece acı vericidir.

Subungual hematom adı verilen bir tırnak altında kanın gözle görülür şekilde birikmesine neden olabilirler. El tırnakları hassastır ve herhangi bir darbe ile canınız dayanamayacak kadar acıyabilir.

Ayak tırnaklarındaki morarmalar ağrılı ciddi olabilir. Beklemeden bir doktora görünmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Bir subungual hematom, bir yaralanmanın tırnağın altındaki açık kan damarlarını kırarak kanın toplanmasına ve bir noktada sıkışmasına neden olmasıyla oluşur.

Kötü oturan ayakkabılar, özellikle kişi çok aktifse, subungal hematomlara da neden olabilir. Çok sıkı veya dar ayakkabılar ayak tırnağına baskı uygulayarak kan damarlarını kırabilir ve tırnağın altında kan gölüne neden olabilir.

Dik tepelerde koşmak veya yürüyüş yapmak veya futbol veya basketbol oynarken olduğu gibi aniden durup başlamak da bir tür subungual hematom neden olabilir. Buna genellikle koşucu parmağı denir. Tırnak 1 haftada ne kadar uzar

Subungual hematom küçükse ve ağrı hafifse, genellikle tedavi veya komplikasyon olmaksızın düzelir.

Bununla birlikte, tırnak yatağında ciddi hasar varsa veya ağrı kontrol edilemezse, kişi tıbbi tedavi almalıdır.

Semptomlar

Bir kişinin parmağını veya ayak parmağını yaralaması durumunda subungual hematom olabilir ve:

  • tırnak altında kan var gibi görünüyor
  • tırnak ağrılı veya hassas hissediyor
  • tırnak altında basınç varmış gibi hissettiriyor
  • tırnak rengi değişmiş (morarmış)

Takma tırnakları olan kişiler subungual hematomu göremeyebilir. Kişi yoğun ağrı ve baskı hissederse, Takma tırnağı çıkarmalı ve tırnak yatağını incelemelidir.

Küçük bir subungual hematom, ciddi sağlık sorunlarına neden olmaz. Ev ilaçları, yaralanma iyileşirken ağrıyı yönetmeye yardımcı olabilir.

Reçetesiz satılan ağrı kesiciler rahatsızlığı ve şişliği azaltabilir. Ek olarak, RICE yöntemi minör subungual hematomlar için faydalı olabilir.

Darbe Sonucu Tırnak Morarması Nasıl Geçer?

Darbe sonucu Tırnak Morarması yaşarsanız etkilenen el veya ayak parmağının kullanımını sınırlayın. Şişliği ve ağrıyı azaltmak için bir buz torbası kullanın.

Tırnak morarması zamanı toplanabilecek kan miktarını azaltmak için bölgeye hemen sarma gibi bir basınç uygulayın. Hardal yağı ile ağrı azalır ve Geçer.

Daha ciddi yaralanmalar için bu yeterli olmayabilir. Tırnakta önemli bir yaralanma, altındaki kemiğe zarar verebilir veya kırabilir.

Darbe Sonucu Tırnak Morarması Zamanı Ne Zaman Doktora Gitmeli?

  • dayanılmaz acı hissederseniz
  • yaralanma bir bebeğe veya çocuğa olmuşsa
  • kanamanı kontrol edemiyorsanız
  • kesik veya yırtık varsa
  • tırnak tabanı hasar görmüşse
  • yaralanma olmadan, herhangi bir tırnak morarmışsa
  Hızlı sarhoş olma yöntemi! Makattan alkol almak

Bir doktorun ciddi şekilde yaralanmış bir tırnağı çıkarması veya derin kesikler için dikiş kullanması gerekebilir.

Bazen zarar görmüş tırnak çıkarılmaz, ancak iyileşirken tırnak yatağını korumak için örtü kullanılır. Hasarlı tırnağın daha sonraki bir tarihte çıkarılması gerekebilir.

Hasar gören tırnak yatağı iyileştiğinde kanama duracak ve yeni bir tırnak çıkacaktır.

Doktor kemiğin kırıldığından şüphelenirse, röntgen isteyebilir. İyileşmeyi desteklemek ve bölgeyi daha fazla yaralanmadan korumak için birkaç hafta boyunca kırılan parmak uçları sert bir atelle kapatılabilir.

Bir doktor, kanı tırnağın altından boşaltmak için tırnak tedavisi adı verilen bir prosedür uygulayabilir. Bu, ağrıyı ve baskıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Doktor, lazer veya iğne ile tırnağa küçük bir delik açacaktır. Daha sonra bölge bir bandajla sarılabilir ve 3 güne kadar boşalmaya devam edebilir.

Bu prosedür, enfeksiyonlara veya tırnak yatağına daha fazla zarar verebileceğinden evde yapılmamalıdır. Darbe sonucu tırnak morarması nasıl geçer? sorusuna cevap bulduğumuza göre birde enfeksiyon risklerine bakalım.

Morarma genellikle el tırnaklarında görülür.

Darbe Sonucu Tırnak Morarması Enfeksiyon Belirtileri Neler?

  • tırnak altından akan sıvı veya irin
  • artan şişme veya ağrı
  • ciltte kırmızı çizgiler
  • ateş
  • parmak veya ayak parmağında ısı veya zonklama hissi
  • yaralanma bölgesi çevresinde aşırı kızarıklık

Bu semptomlardan herhangi biri ortaya çıkarsa, hemen bir doktora görünün.

Subungual Hematomlara Karşı Melanom

Nadiren de olsa melanom (Cilt kanseri), el veya ayak tırnağı altında ortaya çıkabilir. Melanom, cilt kanserinin en tehlikeli şeklidir.

Bir tümör, subungual hematom gibi görünebilir. Melanom, tırnak altında koyu bir iz oluşmasına neden olabilir. Bununla birlikte, genellikle ağrıya neden olmaz ve bir yaralanmayla bağlantılı değildir.

Tırnak üzerinde herhangi bir yaralanma olmadan görünen olağandışı izler veya renkler hakkında bir doktorla konuşun.

Küçük bir subungual hematom genellikle tedavi olmaksızın zamanla iyileşir. Sıkışan kan eninde sonunda yeniden emilecek ve koyu leke kaybolacaktır.

Bu, bir tırnak için 2-3 ay ve bir ayak tırnağı için 9 aya kadar sürebilir.

Tırnak yatağında ciddi hasar varsa, tırnak tekrar büyüdüğünde hatalı biçimlendirilebilir veya çatlayabilir veya yeniden büyümede başarısız olabilir. Tırnak morarmasına ne iyi gelir Ancak bu nadirdir ve bir yaralanma meydana geldiğinde tedavi için doktora görünerek önlenebilir.

El ve Ayak Tırnaklarınızı Korumanın Bazı Yolları

Darbe sonucu tırnak morarması nasıl geçer? yazımızdaki ipucları bitmiyor.

Tırnaklarınızı hafife almak kolaydır, özellikle manikür ve pedikür yapmıyorsanız. Onlarla ilgilenmezseniz tırnaklarınız kontrolden çıkabilir. Başlamadan önce tırnak problemlerini durdurmak için bunları aklınızda tutun.

1. Tırnaklarınızı Temiz Tutun

Tırnaklarınızı sadece suya tutuyorsanız, ellerinizi nasıl yıkayacağınızı yeniden düşünmenin zamanı geldi.

Tırnaklarınızın altında mikroplar birikebilir. Ellerini her yıkadığında onları sabunla ovalamalısın. Tırnak fırçası kullanırak kendinize bir bonus sunabilirsiniz.

2. Isırmayın

Tırnaklarınızı ısırmak, soğuk algınlığına neden olan virüslere ağzınıza hızlı bir bilet vererek sizi hasta edebilir ve eğer deriyi deliyorsanız veya yırtıyorsanız, bu sizi tırnak batması veya enfeksiyon için hazırlar.

  Covid aşısı olanlar ölüyor!

3. Kuru Tutun

Bakteriler ve mantarlar nemli ortamlarda gelişir, ayrıca suyla tıkanmış tırnakların çatlama olasılığı daha yüksektir. Lavaboda veya duşta işiniz bittiğinde ellerinizi ve ayaklarınızı iyice kurulayın.

Bulaşıkları temizlerken veya yıkarken bir çift eldiven giyin. Nefes alabilen malzemeden yapılmış çorap ve ayakkabılar giyin ve özellikle iç kısımları nemli ve terliyse sık sık değiştirin.

4. Doğru Şekilde Kırpın

En sağlıklı tırnaklar kısa ve düz kesilir. Uzun tırnakların kırılma ve yırtılma olasılığı daha yüksektir ve bunların altında bakteriler yaşayabilir.

Ayak tırnaklarınızı kestiğinizde, kenarlarını çok derin kesmeyin, aksi takdirde ayak tırnaklarınız batabilir. Tırnaklar çok kalın ve kesilmesi zor mu? Tuzlu suya batırın, ardından üre veya laktik asit içeren bir krema ile yumuşatın.

5. Uymayan Ayakkabılar Giymeyin

Ayakabıların çok büyük ya da çok dar ve sıkı olmaları, batık tırnaklar gibi sorunlara neden olabilir. Sürtünen ayakkabılar, enfeksiyon kapabilecek kabarcıklara veya yaralara neden olabilir.

6. Tırnak Salonunuza Göz Atmayı Unutmayın

Darbe sonucu tırnak morarması nasıl geçer? sorusunun cevabı aslında güzellik salonlarıda olabilir.

Salonun lisansı var mı? Temiz ve sağlıklı görünüyor mu? İşçiler aletlerini her manikür veya pedikürden önce mi sterilize ediyorlar yoksa her kullanımdan sonra mı fırlatıyorlar? Ellerini müşteriler arasında yıkıyorlar mı?

Cevapların tümü “evet” olmalıdır. tırnak morarmasına ne iyi gelir

Zaten mantar belirtileri görüyor musunuz? O zaman manikür pedikür yapmayı durdurabilirsiniz. Bir enfeksiyonu bir kat cilanın altına hapsederseniz, daha da kötüleşebilir.

7. Kendi Tırnak Aletlerinizi ve Cilalarınızı Getirin

Tırnak salonlarına sık sık giderseniz, kendi aletlerinizi getirip cilalamanızı ve evde dezenfekte etmenin karşılığını alırsınız. Bu makasların, tamponların ve fırçaların temiz olduğundan ve yalnızca kendi ellerinize ve ayaklarınıza dokunduklarından emin olacaksınız.

8. Tırnak Etlerinizi Klipsleyin veya Geri Çekmeyin

Tırnaklarınızın etrafındaki deri, mikropların içeri girmesini ve enfeksiyona neden olmasını önleyen doğal bir savunma sistemi görevi görür.

Öyleyse tırnak etlerinizi rahat bırakın. Bir salonu ziyaret ederseniz, tırnak teknisyeninizin de ziyaret ettiğinden emin olun.

9. Halka Açık Yerlerde Adımınızı İzleyin

Mantar, spor salonu soyunma odaları, umumi duşlar, tırnak morarmasına ne iyi gelir havuzlar ve buhar odalarının zeminlerine kolayca yayılabilir. Pek çok insanın ayakkabılarını koyduğu bir bölgedeyken asla çıplak ayakla gitmeyin.

Darbe sonrası ortaya çıkan bölgedeki morarma izleri kalmaz ve tırnak büyüdükçe morarma izleri kaybolur.

Tırnaklarınız Doğru Görünmüyorsa Bir Doktor Görün

Tırnaklarınızın rengi değişmişse, dermatoloğunuza danışmanız iyi bir fikirdir. Melanom, bir tür cilt kanseri, tırnakların altına büyüyebilir ve karanlık noktalar veya çizgiler bir uyarı işareti olabilir.

Tırnaklarınızda veya etrafındaki deride ağrılı, iltihaplı, akıntılı iltihaplıysa veya tırnaklarınız kalınlaşırsa veya şekil değiştirirse de bir doktora danışmalısınız.

Diyabetiniz, dolaşımınızı veya bağışıklık sisteminizi etkileyen diğer rahatsızlıklarınız varsa, enfekte olmuş veya batık tırnakları tedavi etmek özellikle önemlidir.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat