meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Çorum Kamp Alanları – Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Yayınlama: 01.08.2021
Düzenleme: 20.10.2023 22:30
54
A+
A-

Çorum Kamp Alanları yazımıza hoşgeldiniz. Ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan Çorum’un bir bölümü Karadeniz bir bölümü ise Anadolu bölgesinde kalıyor. ÇankırıAmasyaSamsunKastamonu ve Sinop’un etrafını çevrelediği Çorum kamp yapmak isteyenler, doğa meraklıları ve kültür gezginleri tarafından mutlaka ziyaret edilen bir şehir. Özellikle eski yerleşim yerlerinden biri olması Çorum’u tarihi kalıntılar açısından da zenginleştiriyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Gezilip görülecek birçok tarihi zenginlik ve doğal güzellik barındıran Çorum’da doğanın canlandığı ilkbahar aylarından havanın soğumaya başladığı kış aylarına kadar birçok ziyaretçi ağırlanıyor. Çorum’un tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen gezginler burada mutlaka en az iki gün geçiriyorlar.

Çorum’da gezilip görülmesi gereken yerlerden bahsedecek olursak önce kültürel zenginliğinden bahsetmek gerekir. Hattuşaş Antik Kenti, Çorum Kalesi, Saat Kulesi, Ali Paşa Hamamı ve daha birçok tarihi ve kültürel zenginlik Çorum’da ziyaretçilerini bekliyor.

Doğal güzellikler bakımından da özellikle kampçıların ilgisini çeken Çorum’da İncesu Kanyonu, Kargı Yaylası, Karaca Yaylası, Çatak Tabiat Parkı, Obruk Barajı ve Karayanık Şelalesi gibi alanlar hem kampçıların hem de gezginlerin uğradığı noktalardan birkaçı.

Yöresel lezzetleriyle de ünlü olan Çorum’da mutlaka her çeşidi yapılan Çorum leblebisi alınmadan dönülmüyor. Bununla birlikte İskilip’e özel İskilip dolması da Çorum’un ilgi gören lezzetlerindendir.

Yazımıza geçmeden Kamp malzemeleri listesi – Kampa Giderken Neleri Yanımıza Almalıyız yazımıza göz atabilirsiniz.

1. Başköy Kamp Alanı

Çorum Kamp Alanları – Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler
Çorum Kamp Alanları – Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Çorum Kamp Alanları listemizde ilk sırada, Çorum şehir merkezine 135 km mesafede Kastamonu il sınırında bulunan Başköy, Kargı ilçesinde bulunuyor. Başköy kamp alanına ulaşım Kargı ilçesinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. İlçe merkezine uzaklığı ise 30 km.

Başköy kamp alanı Çorum’da kampçıların en çok ilgi gösterdiği noktalardan biridir. Doğal güzelliğinin yanında kampçılara birçok imkân da sunulması bölgeyi cazip kılıyor. Çevre illerden de yıl boyu ziyaretçi alan bölge günübirlik piknikçiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Başköy kamp alanında hem ücretli hem de ücretsiz çadır ve karavan kampı yapılacak alanlar mevcut.

Oldukça dikkat çeken Başköy kamp alanı açık havada kamp yapmak isteyenlerin, tertemiz oksijen depolamak isteyenlerin ve çayırlarda vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası. Bununla birlikte çevredeki güzellikleri keşfetmek ve daha keyifli vakit geçirmek için oldukça tercih ediliyor.

Başköy kamp alanında kampçılar için birçok hizmet noktası bulunuyor. Kampçıların WC, duş, yiyecek gibi temel ihtiyaçları kamp bölgesinden ücreti karşılığında karşılanabiliyor. Bölgede bulunan alabalık tesisleri ve restoranlar da kampçılar için gayet uygun. Bölgede çadır ve karavan kiralama hizmetleri de veriliyor. Hatta kampın haricinde konaklamak isteyenler için bölgeye yakın otel bile bulunuyor.

Kamp Olanakları: Başköy köy merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz lokanta, bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerler bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp yerleri bulunmaktadır.

2. Kargı Yaylası Kamp Alanı

Yöre insanı tarafından Eğinönü olarak da bilinen Kargı yaylası bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden ve kamp alanlarından biridir. Çorum şehir merkezine 135 km mesafede Kargı ilçesinde bulunan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.

Kargı ilçesinde dağlık yüksek bir noktada yer alan yayla tam bir oksijen deposu. Yöre insanının yazları sıklıkla kullandığı yaylada yöresel mimariye uygun yapılar, farklı ağaç çeşitleri ve küçük göletler görülmeye değer. Her yıl farklı şenliklere de ev sahipliği yapan yaylada kampçılık için de oldukça uygun alanlar bulunuyor.

Kargı yaylasında şehrin stresinden uzak, ağaçların altında ve küçük göllerin kenarında doğanın tam ortasında keyifli vakitler geçirerek kamp yapılabiliyor. Bölge hem çadır kampı hem de karavan kampı yapmak isteyenler için oldukça fazla imkân barındırıyor.

Kargı yaylasında WC, duş, elektrik ve market ihtiyaçlarının karşılanacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Suya ulaşma konusunda sıkıntı yaşanmayan yaylaya kamp için gidilmeden önce bütün ihtiyaçların temin edilerek gidilmesi gerekiyor. Ayrıca elektrik ve aydınlatma ihtiyacı için de hazırlıklı olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: Su kaynağı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar, çadır ve karavan kamp yerleri. WC, elektrik ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

3. İncesu Kanyonu Kamp Alanı

Çorum’un Ortaköy ilçesinde şehir merkezine 65 km mesafede bulunan İncesu kanyonu bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden ve su kaynaklarından biridir. Kampçıların da uğrak noktası olan kanyona ulaşım belirli bir bölgeye kadar özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaklaşık 12 km uzunlukta olan kanyonu keşfetmek için yaya olarak bölgeyi gezmek gerekiyor.

Ortaköy ilçesine bağlı İncesu köyünden ismini alan kanyonun etrafı yüksek kayalıklarla çevrili ve oldukça heybetli bir görüntüsü bulunuyor. Kanyon boyunca antik çağlardan kalma kalıntılar, farklı doğal güzellikler keşfedilerek yürüyüş yapmak mümkün. Yürüyüş esnasında uygun bir yere çadır kurularak kamp yapmak da oldukça keyifli oluyor.

Hem tarihi zenginlikleri hem de doğal güzellikleri bir arada barındıran İncesu kanyonuna dağcılar ve doğa seveler oldukça ilgi gösteriyor. Ayrıca yöre insanı tarafından günübirlik piknikler için de kullanılan kanyonda çeşitli doğa sporları, tırmanma, trekking, fotoğrafçılık ve kampçılık gibi aktiviteler bolca yapılıyor.

İncesu kanyonunda kamp yapanlar için WC ihtiyaçlarını giderme imkânı bulunuyor. Ayrıca bunun haricinde diğer ihtiyaçlar için de herhangi bir tesis ne yazık ki yok. Kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları en yakın nokta ilçe merkezi. Ayrıca bölgeye gelmeden önce de hazırlıklı olmakta fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

4. Abdullah Yaylası Kamp Alanı

Abdullah yaylası Çorum’un Kargı ilçesinde şehir merkezine 110 km mesafede bulunuyor. Bölgedeki Köse Dağı’nda bulunan yayla buranın en yüksek noktalarındandır. Bu sebeple bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Kargı ilçe merkezine uzaklığı ise 25 km.

Abdullah yaylası el değmemiş ve bozulmamış doğası, temiz ve bol su kaynakları ile bölgenin önemli turizm mekânlarından biri. Yayla etrafında sarıçam ve karaçam ormanları bulunuyor. Bu güzel ortamda istenilen noktada çadır kurularak kamp yapılabiliyor. Kampçıların yanı sıra doğa fotoğrafçıları da yayladaki güzellikleri fotoğraflamak için yaylaya oldukça ilgi gösteriyorlar.

Abdullah yaylasında karavan kampı için de uygun alanlar mevcut. Yer yer görülen göletlerin etrafında veya ormanların içerisinde ağaçların altında, kuş cıvıltıları arasında yapılan kampın tadı bir başka oluyor. Ayrıca bazı kamp severler bölgenin güzelliklerine iyice doymak için günlerce bölgede kalıp kamp yapabiliyor.

Abdullah yaylasında kamp için gerekli malzemelerin temin edileceği ve temel ihtiyaçların giderileceği bir restoran yeri bulunmaktadır. Bununla birlikte WC, piknik ve mangal yakılabilir alanlar bulunmaktadır. Ancak piknik malzemelerinin karşılanması noktasında bölgeye kamp için gelmeden önce bütün ihtiyaçları temin etmek gerekiyor. Çorum Kamp Alanları

Kamp Olanakları: WC, piknik alanı ve piknik masaları, mangal yakılabilir alanlar, yürüyüş parkurları, çadır kamp yerleri, konaklama yeri, restoran ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

5. İskilip Yaylaları Kamp Alanı

Çorum Kamp Alanları
Çorum Kamp Alanları

Çorum şehir merkezine 55 km mesafede bulunan İskilip yaylaları adını Çorum’un en bilinen ilçelerinden olan İskilip’ten alıyor. İlçe merkezine de 15 km mesafede bulunan yaylalara birkaç farklı noktadan ulaşım sağlanabiliyor. İster Çorum merkezden İskilip minibüsleriyle isterseniz de özel aracınızla Çorum-İskilip güzergâhından ulaşım sağlayabilirsiniz. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

İskilip ilçesinde özellikle köknar, çam ve sarıçam gibi ağaçların sıklıkla bulunduğu ormanlarla kaplı birçok yayla bulunuyor. Bu yaylalar arasında hem doğa turizmine hem de kampçılığa oldukça uygun olan yaylalar mevcut. Bölge Ankara’ya da yakın olması sebebiyle özellikle hafta sonları birçok ziyaretçi çekiyor. Şehrin gürültüsünden kurtulup doğada kafa dinlemek isteyenler soluğu İskilip’in yaylalarında alıyor. Günübirlik piknik yapmak isteyenlerin de oldukça fazla tercih ettiği yaylalarda çadır kampı ve karavan kampı yapılabiliyor. Açık havada ve eşsiz doğada yapılan kamplarla birlikte trekking rotalarını takip ederek çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Çorum kamp yerleri

İskilip yaylalarında kamp için bulunanların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden en yakın ilçe merkezinden veya kamp bölgesine gelmeden ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor. Çorum Kamp Alanları

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

6. Bayat Kunduzlu Yaylası Kamp Alanı

Çorum Kamp Alanları – Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler
Çorum Kamp Alanları – Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Çorum’un Bayat ilçesinde yer alan Kunduzlu yaylası Çorum şehir merkezine 100 km ilçe, merkezine ise 25 km mesafede bulunuyor. Yaylaya ulaşım ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Yöre halkının da özellikle yaz aylarında kullandığı yayla doğaseverlerin de akınına uğruyor.

Kunduzlu yaylasında yöre halkının yaz aylarında kurdukları kamp çadırlarını görmek mümkün. Türklerin yaz ayları geldiğinde yaylaya çıkma geleneğini sürdüren yöre halkı kampçılara da ihtiyaçlarında oldukça yardımcı oluyorlar. Çeşitli bitki örtüsü ve ormanlarla kaplı olan yaylanın etrafı kamp kurmak ve doğa yürüyüşleri ve aktiviteleri için oldukça uygun. Çorum’daki diğer yaylalar gibi bol su kaynaklarına da sahip olan yayla her yıl kamp için binlerce kişiyi ağırlıyor. Çorum Kamp Alanları

Kunduzlu yaylasına kamp için gelenler genellikle hafta içlerini tercih ediyorlar. Hafta sonları günübirlik ziyaretçiler sebebiyle oldukça kalabalık olan yaylada hafta sonları kafa dinlemek ve kamp yapmak için daha sessiz mekânlar tercih edilmeli. Çorum kamp yerleri

Kunduzlu yaylasında yöre halkının da mesire alanı olarak kullanması sebebiyle çeşme ve WC gibi ihtiyaçların giderileceği düzenlemeler yapılmış. Ancak kampçıların diğer elektrik, aydınlatma ve market gibi ihtiyaçlarını önceden temin ederek bölgeye gelmesi gerekiyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanları ve yürüyüş parkurları. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

7. Kuşçaçimeni Yaylası Kamp Alanı

Kuşçaçimeni yaylası Kunduzlu yaylasının devamı niteliğinde olan bir yayla. Çorum şehir merkezine yine 100 km mesafede olan yaylaya ulaşım aynı şekilde ve özellikle hafta sonları ilçe merkezinden toplu taşıma ile ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaylanın ilçe merkezine uzaklığı ise 25 km.

Kuşçaçimeni yaylası Kunduzlu yaylasının devamında yer alan doğa harikası bir yer. Gerek havası gerek ortamı doğaseverlerin oldukça ilgisini çekiyor. Yöre halkının da sıcakkanlılığı buna eklenince bölgede kamp yapmak adeta bir keyfe dönüşüyor. Kunduzlu yaylasından sonra Kuşçaçimeni yaylası bölgesini de görerek en az bir gece bu bölgede çadır kurup kamp yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bol su kaynakları ve etraftaki gür bitki örtüsüyle dünyadan apayrı bir mekân gibi içinizi huzurla dolduracak.

Kamp aktivitesinin yanı sıra yine bölgedeki yürüyüş rotalarını takip ederek diğer doğal güzellikleri keşfetmek mümkündür. Doğa fotoğrafçılarının da ilgi gösterdiği yayla çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun. Bölgede yer yer köylülerle karşılaşacak sıcak muhabbetlerine şahit olacaksınız.

Kuşçaçimeni yaylasında Kunduzlu yaylasından geçildiği için WC ve içme suyu ihtiyaçları bu bölgeden karşılanabiliyor. Ancak diğer elektrik, aydınlatma ve market gibi ihtiyaçlar için bölgeye tedarikli gelinmesi gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanları ve yürüyüş parkurları. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

8. Gölünyazı Sulak Alanı Kamp Alanı

Gölünyazı sulak alanı Çorum-Osmancık güzergâhında Laçin ilçesi sınırlarında yer alıyor. Şehir merkezine 27 km mesafede bulunan alana ulaşım şehir merkezinden ve ilçe merkezinden toplu taşımayla sağlanabiliyor. Ayrıca özel araçlarla da ulaşmak oldukça kolaydır. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Gölünyazı sulak alanı tam bir kuş cenneti. Bölgede bulunan bitki örtüsü ve göletlerin çevresinde birden çok kuş türüne rastlayıp onları gözlemlemek mümkündür. Bu sebeple kuş gözlemcilerinin oldukça ilgi gösterdiği bir noktadır. Kuş gözlemi için bir kule de alanda yer alıyor. Çorum kamp yerleri

Gölünyazı sulak alanı ayrıca yöre halkının günübirlik piknik yapması için mesire alanı olarak düzenlenmiş. Alanda kamelyalar ve ateş yakılacak özel noktalar bulunuyor. Kampçıların da oldukça ilgi gösterdiği Gölünyazı sulak alanında hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun yerler bulunuyor. Bununla birlikte hem bölgenin güzel doğasını hem de kuş çeşitlerini fotoğraflamak üzere fotoğraf meraklıları da bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. Kamp esnasında hem kuş gözlemciliği yapabilir hem de doğa yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarabilirsiniz.

Gölünyazı sulak alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple bölgeye gelmeden ya şehir merkezinden veya ilçe merkezinden bütün ihtiyaçları temin ederek bölgeye kamp için gelmek gerekiyor. Çorum Kamp Alanları

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve ateş yakılabilir yerler. WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

9. İbikçam Barajı Kamp Alanı

İbikçam Barajı Çorum şehir merkezine 90 km mesafede Boğazkale bölgesinde yer alıyor. Özellikle bölge halkının mesire alanı olarak kullandığı bölge hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.

İbikçam Barajı bir Japon bahçesi olarak da biliniyor. Doğası ve yakın yerlerde yer alan tarihi kalıntıları ile bölge sit alanı olarak ilan edilmiş durumda. Bununla birlikte çevredeki doğal güzellikler oldukça görülmeye değer. Bölgede kamp için gayet uygun ve güzel yerler bulunuyor. Çadır kampı ve karavan kampı yapılan İbikçam Barajı bölgesine özellikle Boğazkale’deki tarihi kalıntıları görmek isteyenler ilgi gösteriyor.

Bölgenin oldukça popüler olması ve oldukça fazla ziyaretçi almasına rağmen bakımsız olması en önemli eksik tarafıdır. Manzara ve doğası bakımından oldukça harika bir mekân olan İbikçam Barajı özellikle ilkbahar aylarında ve sonbahar aylarında tam bir görsel şölen sunuyor.

İbikçam Barajı’nda kamp yapanlar için içme suyu ve WC gibi ihtiyaçlar karşılanırken diğer market vb. ihtiyaçlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Bunun için bölgeye hazırlıklı gidilmesi gerekiyor. Ayrıca araçlar için bölgede otopark mevcut. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, içme suyu, çadır kamp yerleri, yürüyüş parkurları ve otopark alanı. Elektrik ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

10. Seydim Göleti Kamp Alanı

Seydim göleti Çorum merkeze oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Şehir merkezine 20 km mesafede bulunan Seydim göletine ulaşım merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor.

Şehir merkezine yakın olması ve karayolu güzergâhında olması sebebiyle geçici dinlenmeler için oldukça uygun bir alan. Ayrıca bölgede kamp kurmak için de oldukça ideal. Şehir merkezine yakın olsa da genellikle sakin bir yer olan Seydim göleti çevresinde ağaçların altında ve gölün kıyısında sessiz sakin bir ortamda kamp yapmak oldukça keyifli oluyor. Çorum kamp yerleri

Sakin bir noktada bulunan Seydim göleti çevresini de keşfe çıkarak kamp vakitleri farklı aktivitelerle zenginleşebiliyor. Ayrıca şehir merkezine yakın olması sebebiyle de ihtiyaçlar bakımından çok sıkıntı yaşanmıyor. Günübirlik piknikler için de sıklıkla tercih edilen bölge el değmemiş ve keşfedilmemiş doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Seydim göletinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgeye kamp için gelenlerin ihtiyaçlarını tedarik ederek bölgeye gelmesi gerekiyor. Ayrıca Çorum şehir merkezinden de ihtiyaçlar karşılanabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

11. Ortaköy/Asar Köyü Kamp Alanı

Ortaköy/Asar köyü Çorum şehir merkezine 75 km mesafede yer alıyor. Ortaköy ilçesinde yer alan bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. Oldukça bakir ve tahrip edilmemiş bir bölge olan Asar köyünde kamp yapılacak birçok müsait alan bulunuyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Temiz doğası ve şehirden uzak bir noktada bulunması bölgeyi oldukça sessiz ve sakin bir yer yapıyor. Bununla birlikte Asar köyü kamp alanında çadır kampı ve karavan kampı yapılacak uygun yerler bulunuyor. Etraftaki ağaçlıklar bölgeye ayrı bir hava katıyor. Ayrıca insan popülasyonunun oldukça az olması bölgede yabani hayvan çeşitliliğini artırmış durumda. Kamp esnasında ve yürüyüş rotalarında buna dikkat etmek gerekiyor. Çorum Kamp Alanları

Asar köyüne kamp için gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgenin oldukça bakir olması ve yerleşim yerlerine uzak olması sebebiyle sadece temiz hava ve araç park yeri bulunuyor. Bu yüzden bölgede kamp planı yapanların ihtiyaçlarını mutlaka en yakın köy merkezinden tedarik ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Asar Köyü merkezindeki bakkal, fırın, manav ve mescit türü yerlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

12. Karaca Yaylası Kamp Alanı

Çorum’un Osmancık ilçesinde şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Karaca yaylası bölgenin eşsiz yaylalarından birisidir. Kamp için bölge sıklıkla tercih edilirken bölgeye ulaşım toprak yoldan özel araçlarla sağlanıyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Çam ormanlarının oldukça yoğun olduğu bir bölge olan Karaca yaylası temiz havası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Bölgeye ulaşımın sıkıntılı olması ve toprak yoldan sağlanması yaylanın doğallığının korunmasına katkı sağlamış. Karaca yaylasında çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar mevcut.

Turizm açısından henüz keşfedilmeyen bir yer olan karaca yaylası yöre halkı tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor ve günübirlik piknikler için sıklıkla kullanılıyor. Karaca yaylasında kampçılığın yanı sıra trekking rotalarında doğa yürüyüşü ve doğa fotoğrafçılığı gibi aktiviteler yapmak mümkün.

Karaca yaylası bölgesinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bölgede alt yapı çalışmaları devam etse de kamp için burayı tercih edeceklerin bütün ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

13. Gölpınar Hitit Barajı Kamp Alanı

Gölpınar Hitit Barajı Çorum Alacahöyük bölgesinde şehir merkezine 54 km mesafede bulunuyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.

Hitit Barajı ve çevresi kamp için oldukça müsait olsa da henüz baraj alanında çalışmalar devam ediyor. Barajın çevresi doğal güzellikler ve tarihi kalıntılar bakımından oldukça zengin. Özellikle UNESCO mirası sayılan Alacahöyük tarihi kalıntıları sayesinde her yıl bölgeye binlerce ziyaretçi akın ediyor. Bölgenin hem doğal güzelliklerini hem de kültürel zenginliğini keşfederek ayrıca kamp yapmak isteyenler de bölgede çadır ve karavan kampı kurarak konaklama ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Çorum kamp yerleri

Çevre düzenlemesi yeni yeni belediye imkânlarıyla tamamlanmaya çalışan Gölpınar Hitit Barajı’nda çalışmalar tamamlandıktan sonra yöre halkı tarafından günübirlik piknikler için kullanılabilecek. Ayrıca balıkçılık gibi faaliyetler de bölgede yapılabilecek.

Gölpınar Hitit Barajı henüz yeni yeni çevre düzenlenmesinin ve tesislerin kurulduğu bir alan. O yüzden bölgede kamp yapmak isteyenler ihtiyaçlarını buradan karşılayamıyor. Kamp için bölgeye gitmeden önce bütün ihtiyaçları tamamlamak ve buraya öyle gelmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

14. Laçin Yeşil Göl Kamp Alanı

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil göl bölgenin doğa harikası mesire alanlarından biri. Şehir merkezine 31 km mesafede bulunan Yeşil göle ulaşım toprak yollardan özel araçlarla sağlanıyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Tamamen yeşil bir alanda bulunan Yeşil göl eşsiz doğal güzelliği ve tertemiz havasıyla doğaseverler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kamp yapmak isteyenler için de oldukça uygun fırsatlar sunan bölgede çadır ve karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için son derece uygun bir mekân.

Bölge el değmemiş ve bozulmamış doğasıyla birçok ağaç ve hayvan çeşidine ev sahipliği yapıyor. Bölgede kamp yaparken ve trekking rotalarında yürüyüş yaparken yabani hayvanlara karşı dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında çevre illerden ve yöre insanı tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Çorum Kamp Alanları

Yeşil göl yeni yeni turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Bu sebeple kampçıların ihtiyaçlarını gidereceği herhangi bir tesis bulunmuyor. Kamp için bölgeyi tercih edenlerin ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gelmeleri gerekiyor. Çorum kamp yerleri

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

15. Sıklık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sıklık Tabiat Parkı veya mesire alanı olarak bilinen bölge Çorum şehir merkezine en yakın doğal güzelliklerden biridir. Tabiat parkının şehir merkezine uzaklığı sadece 10 km. Bu sebeple toplu taşıma ile kolayca ulaşım sağlanabilirken özel araçlarla da rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Sıklık Tabiat Parkı yöre halkı tarafından özellikle hafta sonları günübirlik piknikler için fazlaca tercih ediliyor. Bu yüzden bölge hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Tabiat parkı içerisinde kamp yapmak isteyenler için de oldukça güzel alanlar bulunuyor. Hem şehir merkezine yakın olması hem de doğası ve havasıyla kampçıların Çorum’daki ilk tercihlerinden biri Sıklık Tabiat Parkı oluyor. Muhteşem doğasında kafa dinlemek için hafta içini tercih etmekte fayda var. Belirttiğimiz gibi hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Çorum kamp yerleri

Sıklık Tabiat Parkı içerisinde çadır kampı ve karavan kampı için ayrılmış bölümler bulunuyor. Yemyeşil doğanın içinde şehirden kaçanların tercih ettiği bölgede yürüyüş rotalarında yürüyüş yapmak ve doğal güzelliklerini fotoğraflamak mümkündür. Bununla birlikte Çorum’un diğer güzelliklerinin de keşfedilmesi açısından oldukça uygun bir mekân.

Tabiat parkı olduğu için kamp yapmak isteyenler açısından WC, içme suyu ve yemek yeme gibi imkânlar rahatlıkla karşılanabiliyor. Ancak birkaç günlük konaklamalarda duş gibi temel ihtiyaçları ya şehir merkezinden ya da bölgeye gelmeden önce karşılamak gerekiyor. Çorum kamp yerleri

Kamp Olanakları: WC, çeşme, çocuk oyun alanı, etkinlik alanı, mescit, giriş kontrol merkezi, büfe, gölet alanı, kır lokantası, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, piknik alanı ve araç otopark yeri.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL. Çadır yeri (günlük) 61 TL, ve karavan yeri (günlük) 77 TL.

16. Çatak Tabiat Parkı Kamp Alanı

Çatak Tabiat Parkı Çorum’da yaşayanların özellikle hafta sonları günübirlik kaçamak yaptıkları en popüler alanlardan biridir. Şehir merkezine 30 km mesafede bulunan tabiat parkına merkezden toplu taşıma ile ve özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün. Çorum Kamp Alanları

Çatak Tabiat Parkı gerek doğası gerek havası ayrıca zengin bitki örtüsü ve ormanlardaki hayvan çeşitliliği ile doğaseverlerin oldukça ilgi gösterdiği bir alan. Kampçıların da akınına uğrayan bölgede trekking rotaları da bulunuyor. Bu rotalardan herhangi birini takip ederek çevredeki diğer zenginlikleri keşfedebilirsiniz. Çorum kamp yerleri

Çatak Tabiat Parkı’nda çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar mevcut. Bölgenin tabiat parkı olarak tescil edilmesi sebebiyle kamp ateşi yakmak yasaktır. Bununla birlikte bölgede bulunan ağaçların altında sessiz doğanın sesini dinleyip huzur bulmak oldukça keyifli oluyor. Kamp için özellikle kalabalıktan uzak kalmak ve daha sessiz ortamlar için ağaçlık alanları tercih edebilirsiniz. Çorum kamp yerleri

Çatak Tabiat Parkı’nda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacakları bir büfe yeri bulunmaktadır. Ancak daha kapsamlı bir yiyecek ve içecek alışverişi için bölgeye kamp için gitmeden önce gerekli ihtiyaçları temin etmek gerekiyor. Şehir merkezine yakın olması sebebiyle ihtiyaçlar Çorum şehir merkezinden de rahatlıkla temin edilebilir.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, kameriyeler, etkinlik alanı, kır evi, konaklama tesisi, mescit, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, piknik alanı ve otopark alanı.

Giriş ve Kamp Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 8 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 64 TL, otobüs 108 TL. Çadır yeri (günlük) 29 TL, karavan yeri (günlük) 46 TL, 3 yataklı kır evi 185 TL ve 4 yataklı kır evi 220 TL.

17. Aşıkoğlu Kamping

Çorum’un ilgi gören ücretli kamp alanlarından biri olan Aşıkoğlu Kamping şehir merkezine 80 km mesafede Boğazkale bölgesinde yer alıyor. Bölgeye ulaşım sadece özel araçlarla sağlanıyor.

Aşıkoğlu kamping Boğazkale mevkiine gelen turistlerin ve Çorum’un doğasını keşfe çıkanların konaklamak için tercih ettiği önemli mekânlardan. Yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı bölge turist kafilelerinin sıkça uğradığı bir alandır. Hem Ankara’ya olan yakınlığı ve ayrıca Orta Anadolu’daki doğal güzellikler için geçiş güzergâhında olması bölgeyi daha cazip hale getiriyor. Çorum kamp yerleri ve Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Aşıkoğlu kampingde konaklamak için belirli bir ücret ödeniyor. Bu 2020 yılı için 50 TL olarak belirlenmiş. Çadır kampı kurmak isteyenler için ayrı bir nokta karavan kampı tercih edenler için ise farklı noktalar kamp bölgesi olarak ayarlanmış. Ayrıca kamp yapmak istemeyip diğer konaklama yerlerini tercih edenler için bölgede otel de mevcut. Aşıkoğlu kampingde kamp yaparken hem doğanın tadını çıkarabilir hem de çevredeki hem tarihi kalıntıları hem de doğal güzellikleri keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Kamp alanında kampçıların hemen hemen bütün ihtiyaçları karşılanabiliyor. Restoran, duş, WC, elektrik ve otopark gibi ihtiyaçlara cevap verilen alanda başka herhangi bir hizmet bulunmuyor. Çorum’da Kamp Yapılacak Yerler

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, kafe, çadır ve karavan kamp yerleri, bahçe ve dinlenme alanları, Wi-Fi, ortak kullanımlı mutfak alanı ve araç otopark yeri. Çorum Kamp Alanları

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL.

Telefon: 0364 452 20 04

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat