ASAYİŞ

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı - Kefen ve bez çıkmadı

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı, DNA testleriyle intihar iddiaları araştırılıyor. Karabulut ailesinin şüphelerini gidermek için ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Açılan mezarda kefen bezine rastalanmadı.

Abone Ol

2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşice katleden ve tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği öne sürülen Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. İstanbul Bahçeşehir’de bulunan mezarlıkta yapılan kazı işleminin ardından ceset, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Garipoğlu’nun intihar edip etmediği tartışmaları, yeniden yapılacak incelemelerle aydınlatılmaya çalışılacak.

Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı

Mezar açılmadan önce polis ekipleri mezarlık çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Bariyerlerle çevrilen alanda kazı işlemi dikkatle gerçekleştirildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, basına yaptığı açıklamada, DNA testleri için cesedin tamamının mezardan çıkarılacağını belirtti.

DNA Örnekleri Alınacak

Avukat Epözdemir, cesedin diş, saç ve sırt kemiklerinden DNA örnekleri alınacağını açıkladı. Bu kapsamlı incelemelerin ardından cesedin tekrar mezarına defnedileceği bildirildi. Epözdemir, bu sürecin kamu vicdanındaki soru işaretlerini gidermek açısından önemli olduğunu vurguladı.

Şüpheler Üzerine Yoğunlaşıldı

Epözdemir, özellikle Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin şüphelerin giderilmesi gerektiğini ifade ederek, DNA sonuçlarının net ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Ayrıca Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinden güncel DNA örnekleri alınmasının da talep edildiği açıklandı.

Kefen ve Bez Bulunmadı

Mezar açıldıktan sonra yapılan incelemelerde kefen ya da bez bulunmadığı, sadece toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası olduğu tespit edildi. Bu durumun da tutanaklara geçirildiği açıklandı.

Cem Garipoğlu’nun gerçekten intihar edip etmediği sorusunun yanıt bulması için Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemeler titizlikle yürütülüyor. DNA analizlerinin sonuçları ise sürecin seyrini belirleyecek.

-