Bingöl Kamp Alanları Listesi – Bingöl’de kamp yapılacak 10 yer

Yayınlama: 31.07.2021
117
A+
A-

Bingöl kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Birçok güzel kamp alanına ev sahipliği yapmaktadır. Kamp Pusulası ekibi olarak sizler için bütün alanları bir arada toplamaya çalıştık. Bingöl’de kamp yapılacak 10 yeri sizlerle paylaştık. Bingöl’de kamp yapılacak yerler

Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına linkler bırakıyoruz. Linke tıklayarak gitmek istediğiniz kamp alanı hakkında detaylı bilgiye, kamp alanının özelliklerine, fotoğraf ve drone çekimlerine ve tek tıkla yol tarifi alabileceğiniz konumuna ulaşabilirsiniz.

Bingöl Kamp Alanları

1- Yüzen Adalar

Bingöl Yüzen Adalar Solhan ilçe sınırlarında yer almaktadır. Çevresi dağlık tepelerle çevrelenmiş düzlük bir alana sahiptir. Çadır kampı yapmak isteyenler için uygundur. En hareketli dönemleri yaz aylarıdır, Bingöl’e gezmeye gelenler pek çok kişi Yüzen Adaları ziyaret etmektedir. Günübirlik kullanım ve aileler için gayet uygunudur. Dilerseniz piknik yapmak içinde gelebilirsiniz. Göl çevresinde oturma alanları, masalar bulunmaktadır. Kamp yapmak isteyenler burada gönül rahatlığıyla kamp yapabilirler doğası, çevresi, tertemiz yemyeşil bir arazi. Gündüzleri yürüyüşler yaparak doğayla iç içe olabilirsiniz.  Çevresinde yeme içme ihtiyaçları için işletmeler bulunuyor. Dilerseniz kendiniz de alıp gelebilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay il ve ilçe merkezden toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. Özel araçla gelmek isteyenler için ise alanda otopark mevcuttur. Yol tarifi için navigasyon kullanabilirsiniz.

2- Çır Şelalesi

Bingöl Kamp Alanları
Bingöl Kamp Alanları

Bingöl’ün Ilıca Bucağı Uzundere Köyünde bulunan Çır Şelalesi, 50 metrelik yüksek kayadan dökülen suyu ile oldukça ilgi görmektedir. Özellikle havaların ısındığı dönemlerde çok sayıda ziyaretçi çekmektedir. Harika doğa manzarası görülmeye değer güzelliğe sahip. Fakat heyelan nedeniyle taş düşme riski bulunmaktadır bu sebeple dikkat etmek gerekiyor. Bunun dışında burada kamp yapmak isteyenler, çevresinde mesire alanı veya düz bir arazi mevcut değildir. Bu sebeple kamp için daha profesyonel kişiler için uygudur. Tüm ekipmanlarınızı yanınıza alarak burada keyifli bir kamp etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Aktivite olarak manzara fotoğrafları, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz. Gelirken yanınıza sağlam spor ayakkabı, yedek kıyafetler bulundurmanız fayda sağlayabilir. Dilerseniz günübirlik gelerek keşif yürüyüşleri yapılabilir.

3- Kös Kaplıcaları

Kös Kaplıcaları, Bingöl ilimizin Ilıcalar beldesinde yer almaktadır. Bingöl Erzurum Karayolu üzerinden 20 kilometre devam etiğinizde Karlıova fay hattı üzerinde kaplıcaları görebilirsiniz. Bölgeye ulaştığınızda biraz keşif yaparak kamp atabileceğiniz güzel yerler bulabilirsiniz. Ayrıca burası termal turizm noktasıdır ve yaz kış istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Kaplıcanın suyu ise çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir ve maden suyu olarak da içmeye elverişli. Çevresinde yüzme havuzları, çay bahçeleri, restoran, otopark gibi hizmetleri bulunmaktadır. Dilerseniz günübirlik gelip termal havuzlarından yararlanabilirsiniz. Mide, romatizma, kemik ağrıları gibi bir rahatsızlığınız varsa ziyaret etmenizi öneririm. Ulaşımı da oldukça kolay, toplu taşıma ile gelmek isteyenler il merkezden kalkan minibüsler  ile gelebilirsiniz.

4- Yayladere Mevkii Kamp Alanı

Yayladere mevkii Bingöl şehir merkezine 95 km mesafede yer alıyor. Yayladere ilçesinde bulunan bölgeye ulaşım Yayladere minibüsleriyle ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Kampçılar için oldukça ideal bir nokta olan Yayladere doğası ve havasıyla gezginlerin de uğrak noktası oluyor.

Çetin kış şartlarından sonra havaların ısınmaya başladığı bahar aylarında muazzam bir doğaya kavuşan Yayladere mevkii yemyeşil doğası ve akan dereleriyle kampçıların uğrak noktası oluyor. Çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge doğaseverlerin doğa yürüyüşleri yaptığı ve günü birlik piknikler için de tercih edilen noktalardan.

Yayladere ilçesine yakın olması bununla birlikte Doğu Anadolu turuna çıkanların mutlaka uğradığı noktalardan olan bölge özellikle doğanın yeşillendiği bahar aylarında harika doğa fotoğraflarının çekilebilmesine olanak sağlıyor. Yine yöre halkı da bölgeyi hem piknik hem de hayvanların otlatıldığı mera olarak kullanıyor. Bu çerçevede oldukça doğal bir ortamda kamp yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.

Yayladere mevkiinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak bölgenin ilçe merkezine yakın olması ihtiyaçların kolayca temin edilebilmesini sağlıyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

5- Boğlan Mevkii Kamp Alanı

Bingöl Kamp Alanları Listesi - Bingöl'de kamp yapılacak 10 yer
Bingöl Kamp Alanları Listesi – Bingöl’de kamp yapılacak 10 yer

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer alan Boğlan mevkii şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım Solhan ilçe merkezinden ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Boğlan köyü yakınlarında yer alan Boğlan mevkii Bingöl çevresinde kamp severlerin kamp için tercih ettiği noktalardan biridir.

Boğlan mevkii Yüzen adalara yakın bir konumda yer alıyor. Bölgeyi gezmeye gelenler konaklama amaçlı kamp kurmayı tercih edebiliyorlar. Bu yüzden çadır ve karavan kampı için oldukça uygun noktalar barındıran Boğlan mevkii tercih ediliyor. Geniş bir arazi ve ferah ortamıyla doğa yürüyüşleri için de elverişli olan bölge Bingöl’de doğaseverlerin tercih ettiği noktalardan.

Kış aylarında bembeyaz bir görüntüye bürünen Boğlan bölgesi baharın gelmesiyle birlikte canlanıp hareketleniyor. Ortamın yeşillenmesi, büyük ve küçükbaş hayvanların otlamaya çıkarılmasıyla eşsiz doğal manzaralara sahne oluyor. Bütün bunlara tanık olmak isteyenler ve bölgede konaklama yapmak isteyenler çadır kurarak bu güzel doğanın keyfini çıkarıyorlar.

Boğlan mevkiinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgede çadır kampı kuracakların ihtiyaçlarını temin ederek bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

6- Çevrimpınar Çayı Kamp Alanı

Çevrimpınar çayı merkeze bağılı Çevrimpınar köyü yakınlarında yer alıyor. Bingöl şehir merkezine 18 km mesafede bulunan çaya ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor. Bölgenin en önemli akarsularından sayılan Çevrimpınar çayı aktığı bölge boyunca kampçılar için güzel alternatifler sağlıyor.

Bingöl Ovası’nın büyük bölümünü sulayarak akan Çevrimpınar çayı doğal güzellikleri ve buz gibi suyuyla ilgi çekiyor. Bu çerçevede bölgede kamp kurmak isteyenler gürül gürül akan çayın hemen yanı başında kamp kurarak bu güzel doğanın tadını çıkarabiliyorlar. Çevrimpınar çayı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun alanlar sunuyor.

Bol oksijenli temiz havasıyla ilgi gören Çevrimpınar çayında yer yer balık da avlanabiliyor. Bununla birlikte özellikle yaz mevsiminde sıcaktan bunalanlar için serinleme ve ferahlama fırsatı sunan çay etrafında piknik, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabiliyor. Ayrıca özellikle gün batımı manzaralarını fotoğraflamak oldukça keyifli oluyor.

Tamamen doğa içinde sakin bir kamp imkânı sunan Çevrimpınar çayında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye hazırlıkları tamamlayarak gitmek gerekiyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

7- Korlu Gölü Kamp Alanı

Korlu gölü Elâzığ sınırına yakın bir noktada Yayladere ilçesinde bulunuyor. Şehir merkezine 107 km mesafede yer alan Korlu göle ulaşım Yayladere ilçesinden özel araçlarla sağlanabiliyor. Aynı ismi taşıyan bir köye de yakın olan bölge Bingöl çevresinde kamp severlerin tercih ettiği noktalardan biridir. Bingöl’de kamp yapılacak yerler

Yeşil ve ormanlarla kaplı bir bölgede yer alan göl doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bölgede sulama amaçlı da kullanılan Korlu gölü çadır kampı ve karavan kampı için de güzel fırsatlar sunuyor. Gezginler Bingöl merkezden başlayarak Yayladere güzergâhından Korlu gölü gezerek rotalarını tamamlayabiliyorlar. Yöre halkıyla da tanışma ve sohbet etme imkânı sunan göl çevresi günübirlik piknikler için de tercih ediliyor. Bingöl’de kamp yapılacak yerler

Bingöl’ün henüz yeni yeni keşfedilen güzelliklerinden olan gölde olta balıkçılığı da yapılabiliyor. Hemen göl kenarında sakin doğada kurulan çadırlarla birlikte şehrin sıkıntısından ve gürültüsünden uzak harika vakitler geçirilebiliyor.

Korlu gölü etrafında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Yöre halkı gayet misafirperver olsa da yine de bölgeye bütün ihtiyaçları temin ettikten sonra gitmekte fayda var.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

8- Gayt Barajı Kamp Alanı

Bingöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılamak ve tarım alanlarının sulanmasını sağlamak amacıyla inşa edilen Gayt barajı şehir merkezine 35 km mesafede yer alıyor. Yöre halkının mesire alanı olarak kullanıldığı Gayt barajı ve çevresine özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor.

Gayt barajı harika doğasıyla ön plana çıkıyor. Bingöl’de maviyle yeşilin buluştuğu nadir noktalardan olan baraj ve çevresi kampçılar için oldukça uygun. Hem çadır kampı hem de karavan kampı için tercih edilen bölge barajda balık avlama, doğa yürüyüşü yapma gibi olanaklar da sağlıyor. Özellikle hafta sonları günübirlik piknik yapmak isteyenler baraja akın ediyor.

Gayt barajı özellikle hafta içleri oldukça sessiz ve sakin oluyor. Kamp kurup doğada vakit geçirmek isteyenler yaz mevsiminde hafta içleri bölgeyi tercih edebilir. Bunun yanında bahar aylarından itibaren suların çoğalmasıyla baraj ve çevresi oldukça harika manzaralara bürünüyor. Bu yüzden bu vakitlerde burada olmak ve bu anlara şahit olmak oldukça keyifli olabiliyor.

Gayt barajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye giderken Bingöl şehir merkezinden veya daha önceden hazırlıkları tamamlayarak gütmek gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

9- Cayit Barajı Kamp Alanı

Bingöl Kamp Alanları
Bingöl Kamp Alanları

Bingöl merkeze 35 km mesafede yer alan Cayit barajı bölgeyi sulayan diğer bir baraj. Baraja ulaşım özel araçlarla sağlanırken baraj ve etrafı doğal güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Özellikle kampçıların ilgi gösterdiği Cayit barajı farklı doğal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. Bingöl’de kamp yapılacak yerler

Cayit barajı bölgede mesire alanı olarak kullanılan diğer bir baraj. Günübirlik pikniklerin yanı sıra bölgede hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği bölge doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, balıkçılık gibi aktiviteler için de gayet uygun. Bunun yanında baraj gölünde tekneyle gezinti de yapılabiliyor.

Doğası ve havasıyla çevre illerden de ziyaretçi çeken Cayit barajı masmavi görüntüsüyle doğaya renk katıyor. Özellikle doğanın yemyeşil bir hal aldığı bahar mevsiminde harika doğa fotoğraflarının çekilebildiği bölge fotoğrafçıların da ilgi noktası oluyor. Doğa harikası baraj muhteşem manzaralarla fotoğraflanabiliyor.

Cayit barajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeyi gezmeye gideceklerin veya bölgede kamp yapacakların hazırlıklarını tamamlayarak bölgeye gitmeleri gerekiyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

10- Balpınar Mevkii Kamp Alanı

Balpınar mevkii Bingöl şehir merkezine 21 km mesafede yer alıyor. Bölgeye ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Balpınar mevkii kampçıların yoğun olarak tercih ettiği noktalardan biridir. Geniş arazisi ve temiz havasıyla oldukça ilgi görüyor.

Balpınar mevkii oldukça sert geçen kış mevsiminin ardından bahar aylarının gelmesiyle birlikte harika doğa manzaralarına sahne oluyor. Bu anları kaçırmak istemeyen doğaseverler de gerek piknik gerek kampçılık gerekse doğa gezileri için bölgeyi tercih ediyor. Çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar barındıran bölge yöre halkının da sık sık kullandığı meralardan biri. Havaların ısınmasıyla hayvanlarını otlatmaya çıkan yerel halkta bölgeye akın ediyor.

Balpınar mevkiinde kamp kurup harika doğanın tadını çıkarmak mümkün olduğu gibi yöre halkından yerel lezzetler ve doğal yiyecekler de temin edilebiliyor. Bu sayede tamamen doğa içinde vakit geçirme imkânı sunan Balpınar mevkii çevre illerden de doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin akınına uğruyor. Bingöl Kamp Alanları

Balpınar mevkiinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için hazırlıklı gitmek gerekiyor. Bingöl’de kamp yapılacak yerler

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Ax Medya
sağlık sitesi takipçi satın al |-| nakliyat |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi
evden eve nakliyat |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat |-| IGBT tabanlı kompanzasyon |-| şehirlerarası evden eve nakliyat