Bilinen en eski yöntemlerden biri olarak eski Mısırlılar ve Asurlular söğüt özünü ağrı kesici olarak kullanmışlardır. Aspirin Ne Zaman ve Nasıl icat Edildi? Aspirini kim icat etti? Aspirini kim buldu?
18. yüzyılda ise İngiltere'de Edward Stone isimli din adamı, tanrı'nın bir hastalığın devasını, o hastalığın yaygın görüldüğü yerde bir bitkiye saklandığını düşünerek sıtmanın tedavisini söğüt ağacında aramıştır. stone, söğüt ağacının (bkz: salix alba) kabuğunu ezip suya karıştırır ve hastalara içirir. böylece salisilat tedavisinin temeli atılır. hastalığın hafiflemesiyle ağaç kabuğundan ilaç yapımı yaygınlaşır. bu durumu ticari bir fırsat olarak gören bazı kimyagerler salisilatları doğrudan sentezlemeye başlar. (salisilat kelimesi söğüt familyasının adı olan salicacae'den gelmiştir.)
19. yüzyılın sonuna doğru malburg üniversitesi profesörlerinden herman kolbe salisilik asit sentezini ağaç kabuğunun onda biri fiyatına satmaya başlar. fakat kolbe'in asiti uzun süreli kullanımda sindirim sorunlarına neden olur.
1897 yılına geldiğimizde friedrich bayer & company adlı alman boya şirketinde kimyager olan felix hoffman, babasının ağrılarına çözüm bulmaya çalışırken asetilsalisilik asiti sentezleyerek günümüzdeki aspirin formunu oluşturur. henüz ilaç üreticisi olmasa da bayer şirketi, asetil'in a'sı ile salisilik asitin kaynağı spirea ulmaria (keçi sakalı) bitkisinin ilk dört harfi birleştirilerek türetilen aspirin ticari adıyla 1 şubat 1899'da tescil ettirmiştir.
Aspirin, 1904 yılında ise tablet olarak piyasaya çıkmış ve günümüzde dahi hâlâ en çok tüketilen ilaçlardan biridir. Aspirini kim buldu