meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Akrabalarından Sıkılmış Olanlar İçin 9 Günlük Tatilde İzlemelik 23 Sinema

Dramdan tutun güldürüye, tatilde izleyebileceğiniz birbirinden farklı cinslerden 23 sinema. Sıralamalar IMDb'den, açıklamalar beyazperde …

Yayınlama: 29.12.2020
2
A+
A-

Dramdan tutun güldürüye, tatilde izleyebileceğiniz birbirinden farklı cinslerden 23 sinema. Sıralamalar IMDb'den, açıklamalar beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

23. Tag (2018)

IMDb: 6,6

Russell Adams'ın 2013 yılı imzalı The Wall Street Journal yazısına dayanan sinema, bir çocuk oyununu dozunu arttırarak senelerce oynamaya devam eden bir arkadaş kümesini temel alıyor. Beş yakın arkadaş çocukluklarından beri yılda bir defa “elim sende” oynar. Bu durum artık onlar için bir gelenek haline gelmiştir. Herkes bu yılki oyuna hazırlanmıştır. Ancak bu sene oyun vakti kümeden birinin düğününe denk gelir. Kümenin asla yenilmeyen oyuncusu bu şartlarda kolay bir maksat olarak görülür. Lakin o kendini her şeye karşı hazırlamıştır.

22. Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

  Kızılcık Şerbeti Dilruba (Farah Zeynep Abdullah) kimdir?

IMDb: 6,9

Oskar (Thomas Horn) dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası (Tom Hanks),11 Eylül atağında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi (Sandra Bullock) üzere mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York kentinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde yalnızca dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yine öğrenerek öteki bir boyuta taşır…

21. Another Earth (2011)

IMDb: 7,0

Solar sistem üzerinde öbür bir gezegenin keşfedildiği gece dünya üzerinde öbür diğer hayatlarda, tesadüf dediğimiz ve aslında kıymetli bir karşılığı olan olaylar vuku bulur. Kıssanın kahramanlarındanhırslı ve genç bir öğrenci ile başarılı bir muharrir umulmadık ve trajik bir kaza esnasında karşılaşırlar. Kelamda tesadüf olarak gelişen bu çarpışma aslında birçok mana içermektedir ki yaşayarak ve deneyimleyerek herkes hissesine düşeni alacaktır. Bu sinemanın izleyicisinin hissesine düşenler de uğraşı diyebiliriz.

20. Demolition (2015)

  Konuşanlar 117. Bölüm İzle - Hasan Can Kaya

IMDb: 7,0

Eşini trafik kazasında trajik bir halde kaybeden yatırım uzmanı Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal), duygusal bir çöküntü yaşamaktadır. Davis, tüm hayatını sorguladığı bu devirde giderek denetimini kaybetmektedir. Bir gün parasını kaptırdığıbankamatiği üreten şirkete bir şikayet mektubu müellif. Davis, bu mektup sayesinde şirketin müşteri temsilcisi Karen (Naomi Watts) ile yakınlaşacak ve bu beklenmedik münasebet, hem Karen hem de Davis’in tekrar hayata sıkı sıkıya sarılmasını sağlayacaktır.

19. Spy (2015)

IMDb: 7,0

Susan Cooper CIA'de masa başı çalışan bir analisttir. Cooper tıpkı vakitte en kritik vazifelerin muvaffakiyetle sonlandırılmasını sağlarken ismi bilinmeyen kalan bir kahramandır. Partneri Bradley Fine ile yeterli bir ikili olmuşlardır lakin son vazifelerinde Bradley ile kurumun bir öteki beğenilen casusu olan Rick Ford'un kimliklerinin ifşa olur. Ölümcül silah ticareti yapan tehlikeli bir şebekenin dünyasına sızarak yol açacakları felaketi tedbire vazifesi Susan Cooper'ın olur. Cooper masa başından birinci defa alana adım atacağı bu misyonda, içindeki tüm potansiyeli açığa çıkaracak ve fark etmediği yeteneklerini keşfedecektir.

18. Tully (2018)

IMDb: 7,0

Marlo yeni doğan bebeğiyle birlikte olmak üzere 3 çocuk annesi bir bayandır. 2 çocuğuyla uğraşmasının yanı sıra yeni bebeği de onu bir oldukça yormaktadır. Kız kardeşinin perişan halini gören erkek kardeşi ona yardımcı olması için bir gece dadısı fiyat. Birinci başta durumu savurganlık olarak gören Marlo, genç dadı hakkında emin olmasa da vakitle niyetli, sürprizlerle dolu ve bazen de kuvvetli bir genç bayan olan Tully ile güçlü bir arkadaşlık geliştirir…

17. Game Night (2018)

IMDb: 7,0

Max ve Annie’nin çiftler için oyun gecesi, Max’in kardeşi Brooks geçersiz haydutlar ve federal casusların olduğu gizemli bir cinayet ayarladığında yeterlice karışır. Brooks kaçırılır ve her şey oyunun bir modülü üzere görünür. Lakin bu altı çok rekabetçi oyuncu gizemi çözmeye ve oyunu kazanmaya çalıştıkça bu “oyunun” ve Brooks’un göründüğü üzere olmadığını fark ederler. Bu kaotik gece boyunca, her dönemeç beklenmedik bir olaya yol açtıkça arkadaş kümesi uzunluklarından büyük bir işe kalkıştıklarını fark eder. Kuralların ve puanların olmadığı, oyuncuların kimler olduğu bilinmeyen bu gece ya uzun müddettir yaşadıkları en eğlenceli gece ya da oyunun sonu olacaktır.

16. Aus dem Nichts (2017)

IMDb: 7,1

Katja, eşi Nuri ve 6 yaşındaki oğlunu bir patlamada kaybetmiştir. Yaşadığı acıdan sonra yıkılan Katja’nın tek isteği, terör saldırısının kimler tarafından neden yapıldığını öğrenmektir ve bunun için mahkemeye başvurur. Akın ile ilgili ortaya çıkan kanıtlar Neo-Nazi irtibatlarına işaret eder. Ama mahkeme kanıtları yetersiz bulup zanlılara ceza vermez. Karar karşısında öfkeye kapılan Katja, kendi adaletini sağlamak ismine yollara düşer.

15. My Own Private Idaho (1991)

IMDb: 7,1

Portland’ta geçen öykü sokaklarda yaşayan iki erkek fahişenin hayatlarına ve ortalarındaki ilgiye odaklanıyor. Mike, ailesi tarafından terkedilmiş, hayatı sokaklarda geçmiş, sessiz bir gençtir. Tıpkı vakitte da narkolepsi hastasıdır. Öte yandan Scott, kendini erkeklere ve bayanlara satmasına karşın heteroseksüel olduğu konusunda ısrar eden, varlıklı bir ailenin oğludur. Onun için fahişelik, geçinmek için para kazanmak zorunda olan Mike’ın tersine yalnızca keyfidir. 

Kapalıdan kapalıya Scott’tan hoşlanan Mike, annesini bulmayı başına koymuştur. Onu bulmak için Idaho’ya, oradan da İtalya’ya giden ikilinin bu seyahat sonrası hayatları büsbütün değişecektir.

14. Seven Psychopaths (2012)

IMDb: 7,2

Marty, Yedi Psikopat ismini koyduğu lakin öyküsünü bir türlü tam olarak kurgulayamadığı kitabını zar sıkıntı yazma uğraşı içerisinde olan bir müelliftir. Çılgın tarafları olan, işsiz aktör Billy ise Marty’nin komşusu ve en yakın arkadaşıdır. Bu ortalar geçimini ise güçlü köpek sahiplerinin köpeklerini kaçırarak, fidye isteyerek sürdürür. Marty'yi ise piskopat biçimde 'çok' sevmektedir. Epey befendi bir adam olan ve eşi kanser tedavisi gören Hans ise Marty’nin cürüm ortağıdır. Geçmişte ortalığı birbirine karıştırmış bir adamken, artık kendisini daha sakin bir hayata ve dine adamıştır. Lakin Billy ve Hans son işlerinde baltayı taşa vururlar. Psikopat bir katil olan Charlie'nin çok değerli köpeğini çalarlar. Charlie hayattaki her insanı biricik sevgilisi olan köpeği için öldürebilecek bir mecnundur. Marty tüm bu kovalamacada nihayet kitabını tamamlayabilecek ilhamı bulur; artık problem Charlie'den kaçıp hayatta kalmaktır!

13. The Death of Stalin (2017)

IMDb: 7,2

70'li yaşlarının ortasındaki SSCB başkanı Joseph Stalin'in sıhhati pek yerindedir. Paranoyak yapısı ile düşmanlarına kök söktürmeye, acımasızlığı ile en yakınlarının bile gözünü korkutmaya devam etmektedir. 20 milyon insanın vefatına sebep olmuş bir diktatör olarak hala tüm gücü elinde bulundurmaktadır. Ta ki bir sabah çalışma odasında meyyit bulunana dek… Diktatörün vefatının ardından 30 yıl demir yumrukla yönetilen ülkenin içine düştüğü kaos bazıları için ise bir fırsat manasına gelmektedir. Stalin'in etrafındaki yalakalar bir anda iktidar yarışına girişir…

12. Begin Again (2013)

IMDb: 7,4

Hayallerini New York’ta gerçekleştirmek isteyen sevgilisinden ayrılmasıyla Gretta'nın iniş çıkışlarla dolu hayatı da değişir. Burada bir başına kalan Gretta, baht yapıtı tanıştığı bir üretimci sayesinde mukadderatına meydan okuyacaktır…

11. Equilibrium (2002)

IMDb: 7,5

Dünyada yaşanmış olan en büyük savaş, III. Dünya Savaşı sonlanmıştır ve savaş toplumu güç da olsa savaşın sonuçlarıyla yüzleşmeye koyulmuştur. Savaşın getirdiği faşist ve baskıcı sistem, insanları bu sonuçlara alıştırabilmek ismine insanların hislerini denetim altında tutmaya çabalamaktadır. Beşerler için ilgi uyandırılabilecek ve onlara bir umut bahşedebilecek her şey, yasaklanmıştır. John Preston ise bu davanın baş cellatıdır.

10. Planes, Trains & Automobiles (1987)

IMDb: 7,6

Neal Page (Steve Martin) işten çıkmayı sabırsızlıkla bekliyordur, zira o gün bayramdı ve o uçak biletlerini ayırmış kendi meskenine gidecektir. İşten birazcık geç çıksa da tekrar de hava alanına ulaşması fazla uzun sürmeyecektir. Ve işten çıkan Page çabucak bir taksi aramaya başlar, pek taksi bulunmayan saatlerdi, Neal sonunda bir taksi bulur ancak bir anda bir adam (John Candy) apansız taksiye biner ve sarfiyat. Neal Page geç de olsa oraya ulaşır ve bir anda tıpkı adama yani Del Griffithe havaalanında rastlar. Daha sonra birebir uçakta yan yana oturan ikili bir anda uçakta sorun çıkmasıyla inerler ve artık Neal Delle birlikte türlü araçlar kullanarak meskene ulaşmalıdır. Ama büsbütün uyumsuz olan ikilinin mutabakatı sıkıntı olacaktır, Neal Page çok konuşmayan ve tek isteği konuta gitmek olan birisi, Del ise karısını kaybetmiş ve hiç susmayan bir satıcıdır.

9. Hell or High Water (2016)

IMDb: 7,6

Bankaya borçlanan ve tek varlıkları olan aile çiftliğini ipotekten kurtarmaya çalışan iki erkek kardeşin western kıssasını anlatıyor. Parayı denkleştirmek için banka soyan Tanner ve Toby, kentten kente dolaşarak izlerini kaybettirmeye çalışır ancak peşlerine düşen emektar polis müfettişi o kadar kolay pes etmeyecektir…

8. 50/50 (2011)

IMDb: 7,7

Radyo programları için metin müellifliği yapan 27 yaşındaki Adam, az görülen omurga kanserine yakalanmıştır. En yeterli dostunun, annesinin ve kanserle çaba derneğindeki terapistinin yardımlarıyla, Adam hayattaki en kıymetli şeyleri yine keşfedecektir… 
Gerçek bir öyküden yola çıkılarak çekilen 50/50 isimli üretim dostluk, sevgi ve hayata tutunma üzerine mizahi bir yaklaşım getiriyor. Başrollerini Joseph Gordon-Levitt ve Seth Rogen paylaştığı sinemanın direktörlüğünü ise Jonathan Levine üstlenirken senaryoda hakikaten kansere yakalanan ve bu tedavi sürecini deneyimlemiş olan Will Reiser'ın imzası var…

7. Stardust (2007)

IMDb: 7,7

Sevdiği bayanın aşkını kazanabilmek uğruna bir erkeğin yapabileceklerinin tekraren sınandığı kıssalara yeni bir örnek de, Matthew Vaughn’un son sineması Yıldız Tozu ile geliyor. Trisran, aşkının kalbini kazanabilmek için onun için kayan bir yıldızı yakalayacağına kelam verir. Fakat sevgilisi Yvaine ile çıktıkları bu yolda, korsanlar ve cadılarla dolu büyük tehlikeler onları beklemektedir.

6. Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7,8

17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sıkıntıları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Fakat annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın vakitte kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylelikle iki genç ortasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

5. October Sky (1999)

IMDb: 7,8

Gerçek bir hikayeden sinemaya aktarılan 'October Sky – Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları üzere madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin kıssasını anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi üzere kontrolör olmalarıdır. Lakin Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok öteki hayalleri vardır.

4. In Bruges (2008)

IMDb: 7,9

İki kiralık katil olan Ray ve Ken sıkıntı bir işin akabinde işverenleri Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik kenti Brugge’a tatile yollanırlar. Geldiği birinci günden beri bu kentten nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun yalnızca kolay bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni beşerlerle tanışır ve aşkı ile kendi hayatı ortasında gelgitler yaşamaya başlar.

3. Captain Fantastic (2016)

IMDb: 7,9

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile birlikte bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fizikî hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Ancak karısı Leslie’nin mevti ormandaki “düzeni” de sarsar. Çünkü çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için kente ve medeniyete dönmek isterler. Konut eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha sıkıntı olacaktır…

2. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8,0

Bugün Aslında Dündü, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını bahis ediyor. Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, lakin kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal ömrün karar sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day aktiflikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense debu hayata bir günlüğüne, misyonu için katlanmak zorundadır. Lakin aniden çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, bahtsız yazgısıyla başbaşa kalır. Sonraki sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, vakit döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır!

1. Stand by Me (1986)

IMDb: 8,1

Benimle Kal, kayıp bir cesedin gerisine düşen bir küme çocuğun maceralı seyahatini husus ediyor. Sinema bir müellif olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı seyahati hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin birçoklarını birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere gerçek seyahate çıkan bu dört yakın arkadaş, seyahat sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat