meritking meritking giriş kingroyal madridbet madridbet giriş

Açık Kapı Başvurusu Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Açık Kapı Başvurusu Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır? Açık kapı başvurusu, son günlerde birçok kişi tarafından merak edilen konulardan birisidir.

Yayınlama: 06.05.2022
165
A+
A-

Açık Kapı Başvurusu Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır? Açık kapı başvurusu, son günlerde birçok kişi tarafından merak edilen konulardan birisidir. Özellikle son dönemde yaşanan pandemi süresinde açık kapı başvuruları ön plana çıkmış; birçok kişi “Açık kapı başvurusu nedir? Nasıl yapılır?” gibi konuları araştırmaya başlamıştır.

Açık Kapı Başvurusu Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?
Açık Kapı Başvurusu Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bunun yanında açık kapı üzerinden maddi destek sağlandığı haberleri de bu ilginin artmasına yol açmıştır. Bu noktada ekonomik sıkıntı yaşayan kişiler açık kapı uygulaması üzerinden başvuru oluşturmayı ve açık kapı yardımlarından faydalanmayı amaçlamaktadır. Yoğun talep gören ve birçok kişinin ilgisini çeken “Açık kapı başvurusu nedir? Nasıl yapılır?” sorusu cevaplarına gelin birlikte göz atalım.

Açık Kapı Başvurusu Nedir?

Adını sıklıkla duyduğumuz açık kapı başvurusu, devletin 2017 yılında geliştirdiği, vatandaşların sorunlarına hızlı çözümler getirmeyi amaçlayan bir projedir. Bu proje, vatandaşların yetkili kurumlarla hızlı ve daha kolay şekilde iletişime geçmesini sağlamaktadır. Bu sayede talep ve istekler etkin şekilde alınarak kısa sürede sonuçlandırılması amaçlanmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan proje, kaymakamlık veya valiliklerde yapılan işlemlerin benzeri şekilde bir uygulama sistemine sahiptir.

Elektronik ortamda sunulan uygulama, 17 farklı alanda 322 konuyu ele almaktadır. Vatandaşın bu konular kapsamındaki talepleri, uygulama üzerinden kayıt, takip ve sonuçlandırma aşamalarıyla işleme alınmaktadır. Sunulan bu talepler, doğrudan valilik bünyesinde oluşturulan Açık kapı birimlerine iletilmektedir. 7 iş günü içerisinde tüm talepler sonuçlandırılarak, çözüme ulaştırılmaktadır. Oldukça aktif bir kullanım sağlayan açık kapı, birçok konuda vatandaşa hizmet vermektedir. Bugüne kadar oldukça başarılı olan proje, %99 oranında vatandaşa geri dönüş sağlanmasıyla da bilinirliğini arttırmıştır.

Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Açık kapı başvurusu, daha önce de söylediğimiz 17 farklı alan ve 322 konu ile ilgili olarak oluşturulabilmektedir. Vatandaşların kamusal hizmet taleplerini ilettiği açık kapı başvuruları, farklı yöntemlerle gerçekleşebilmektedir. Açık kapı projesi kapsamında her ilin valiliği, açık kapı birimleri oluşturmuştur. Bu birimlere bizzat istek ve talepler iletilebilmekte, bu noktalardan başvurular oluşturulabilmektedir.

Bir diğer alternatif ise, E-devlet kapısı üzerinden yapılan başvuru yöntemidir. E-devlet şifresi ile giriş yapan her vatandaş, sistem üzerinden kolaylıkla ilgili konuda başvuru oluşturabilmektedir. Ayrıca mobil uygulaması da bulunan açık kapı, web site üzerinden veya mobil olarak da başvuru kabul etmektedir. Bu açıdan farklı başvuru şekilleri ile Açık Kapı başvurusu oluşturmak mümkündür.

Açık Kapı Başvuru Şartları Nelerdir

Açık kapı başvuru şartları nelerdir sorusuna cevap vermek gerekirse dar gelirli ihtiyaç sahiplerine yardım başvurusu değerlendirme birimlerinden biridir. Başvuruların hızlıca sonuçlanmasını sağlayan açık kapı 17 farklı alanda 322 konu ile vatandaşa hizmet vermektedir.

Birçok başvuru seçeneği olan projenin  başvuru için tek şartı bulunmaktadır. Açık kapı başvuru şartı ihtiyaç sahibi olmanızdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar açık kapı başvurusu adı altında istek ve talepleri için başvuruda bulunabilirler.

E-devlet Üzerinden Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Açık kapı başvuru oluşturma yöntemlerinden birisi E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet üzerinden açık kapı başvuru işlemleri şu aşamalarla gerçekleştirilmektedir:

  • E-devlet üzerinden açık kapı başvurusu oluşturmak için öncelikle şifre sahibi olmanız gerekir. Şifresi bulunmayan vatandaşlar PTT’den bir şifre almalı, sistemine giriş yapmalıdır.
  • Açık kapı başvuruları ve duyuruları https://www.acikkapi.gov.tr/ adresi üzerinden yapılmaktadır. İlk olarak bu siteye girilmelidir.
  • Site ana sayfasından karşımıza başvuru yapabileceğimiz alternatif seçenekler çıkacaktır. Çıkan seçeneklerden ilk sırada olan e-devlet seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Tıklamanın ardından sayfa otomatik şekilde sizi E-devlet giriş sayfasına yönlendirir. Bu kısımda kimliğimi şimdi doğrula diyerek sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
  • T.C Kimlik numaranız ve şifrenizi girdikten sonra sayfada Açık Kapı Başvurusu ve Başvuru Takip menüsü açılmaktadır.
  • Bu noktada yeni başvuru seçeneğine tıklayarak başvuru oluşturulmaya başlanır.
  iPhone 16 Review

Aşama aşama karşınıza aşağıda belirtiğimiz sayfalar çıkacak, sizden talepleriniz doğrultusunda gerekli yerlerin doldurulması istenecektir:

  • Adres ve İletişim Bilgileri
  • Hizmet Bilgileri
  • Başvuru Bilgileri
  • Ön İzleme
  • İşlem Sonucu
  • Tüm bilgilerin doldurulması ve bu işlemlerin sonucunda başvurunuz E-devlet üzerinden kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır.

Açık Kapı Başvurusu Sorgulama Nasıl Yapılır

Açık Kapı Başvurusu Formu

acikkapi.gov.tr Üzerinden Açık Kapı Başvurusu Nasıl Yapılır

Açık kapı projesinin resmi sitesi olan https://www.acikkapi.gov.tr/ üzerinden de yine başvurular alınmaktadır. Site üzerinden başvuru yapmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • İlk olarak siteye gidilmeli, ana sayfasında karşınıza çıkan ‘Başvuru Yap’ bölümü seçilmelidir.
  • Ardından gerekli alanlar doldurulmalıdır. Bu işlemlerin sonrasında telefonunuza sistem tarafından bir onay kodu gönderilmektedir.
  • Onay kodunun doğrulanması ardından yine talebiniz doğrultusunda bilgiler doldurulmalıdır. Gerekli tüm alanların doldurulduktan sonra başvuru tamamlanmaktadır.

Açık Kapı Başvuru Sonuçları Nasıl Kontrol Edilir?

Farklı yöntemlerle oluşturulan başvurular, 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Özellikle bu noktada hassas davranan bakanlık, uygulamanın temel amacı olan hızlı çözüm prensibi konusunda oldukça etkin çalışmaktadır. Açık kapı başvuru sonuçları, e-devlet veya https://www.acikkapi.gov.tr/ üzerinde kontrol edilmektedir.

E-devlet üzerinden giriş yapmanız halinde başvuru numaranız ile sorgulama gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca yine site üzerinde ana sayfada bulunan başvuru sorgulama kısmından yapılan tüm başvuruların durumu kontrol edilebilmektedir.

Açık Kapı Projesi Kapsamında Bayram Harçlığı

Son günlerde internette sıkça karşılaşılan haberlerden biri devletin 500₺ bayram harçlığı vereceğidir. Açık kapı projesi kapsamın bayram harçlığı verileceği haberleri doğru mudur? Bu harçlık kimlere, ne zaman verilecektir? Başvuruları nereden yapabiliriz? Gibi soruların cevaplarına beraber bakalım.

Pandemi döneminde artan vakalardan dolayı alınan tedbirler kapsamında, tam kapanma yaşanıyor. Ramazan ayına ve bayram öncesine denk gelen tam kapanma ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdi. Birçok işyerinin kapanması, birçok insanın maaşlarının düşmesi ya da kesilmesi nedeniyle insanlar bu harçlık haberini sevinç ve merakla karşıladılar.

Peki gerçekten 500₺ bayram harçlığı verilecek mi? Geçen sene Kurban Bayramı’nda da bu tür haberler çıkmıştı ve hemen ardından İçişleri Bakanlığı bir yazı yayınlamıştı. Yazı da haberlerin asılsız olduğunu ve Açık Kapı projesinin sosyal yardım yapmak gibi bir görevinin olmadığını belirtmişti. Son zamanlarda çıkan haberlerde aynı şekilde asılsızdır ve itibar edilmemelidir.

  Steam Bekleyen Bakiye (Sorunu) Ne Zaman Gelir?

Açık Kapı Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır

Tüm başvuruları titizlikle değerlendirmeye alan açık kapı biri başvuruları en geç 7 gün içerisinde sonuçlandırmaktadır. Özel olarak değerlendirilen tüm başvuruların elektronik ortama kaydedilmesi sonrası başvuru sürecinizi anlık olarak takip etme imlanınız bulunmaktadır.

Açık Kapı Başvurusu Ara Cevap Verildi Ne Demek

Açık kapı başvurusu ara cevap verildi demek başvurusu sonrası size verilen ilk cevap ara cevap olarak tanımlanmaktadır. Açık kapı başvurusu ara cevap verildikten sonra başvurunuzu incelemek için uygun birime yönlendirilir.

Açık Kapı Başvurusu Birim Havuzunda Ne Demek

Açık kapı başvurusu birimi havuzunda ne demek sorusuna cevap vermek gerekirse başvurunuzun halen onaylanamadığı ve birim havuzunda beklediği anlamına gelir.

Açık Kapı Başvuru Durumu Kapatıldı Ne Demek

Açık kapı başvurusu durumu kapatıldı demek sorusuna cevap vermek gerekirse başvurunuz kapatıldı demek başvurusu sonucunun olumlu yada olumsuz olarak sonuçlandığı ve kapatıldığı anlamını çıkarabilirsiniz. Eğer başvuru sonucunda bu şekilde uyarı görürseniz başvurunuzun sonuçlandığını anlayabilirsiniz.

Açık Kapı Başvurusu Devam Ediyor Mu

Açık kapı başvurusu devam ediyor demek ise başvurunuzun devam ettiği ve halen sonuçlanmadığı anlamanı gelmektedir. Açık kapı başvurusu devam ediyor uyarısı çıkıyorsa başvurunuz halen incelemede demektir.

Açık Kapı Başvurusu İşlem Tamamlandı Ne Demek

Açık kapı başvurusu işlem tamamlandı demek yaptığınız başvurunun sonuçlandığı anlamına gelir. Açık kapı başvurusu kapatıldı uyarısı görürseniz başvurunuzun olumlu yada olumsuz sonuçlandığını açıklamada görebilirsiniz.

Açık Kapı Mükerrer Başvuru Ne Demek

Açık kapı mükerrer başvurusu tekrarlayan başvuru anlamına gelir. Birde daha fazla başvuru yaptığınızda mükerrer başvuru uyarısı alırsınız.

Açık Kapı Başvurusunda Hizmet Başlığına Ne Yazılır

Açık kapı başvurusunda bulunan kişilerin en çok takıldığı konulardan biride açık kapı başvurusunda hizmet başlığına “Diğer” Yazılması yeterlidir.

Açık Kapı Başvurusu Nasıl İptal Edilir

Açık kapı başvurusu nasıl iptal edilir sorusuna cevap vermek gerekirse başvuru yaptıktan sonra başvurunuzu iptal etmeniz mümkün değildir. Açık kapı başvurusu yaparken mutlaka bunu göz önünde bulundurun.

Açık Kapı Başvurusu Cevap Süresi

Açık kapı başvurusu yaptıktan sonra tüm başvurular titizlikle incelenip kısa sürede cevaplanmaktadır. Açık kapı başvurusu süreci ile en geç 1 hafta olarak bildirilmiştir.

Açık Kapı Çöktü mü?

Açık Kapı bayram harçlığıyla ilgili çıkan asılsız haberler sebebiyle, çok fazla insanın aynı zamanda siteye girmesi bir aksaklık meydana getirdi. Bu durum Açık Kapı’da gerçekten işleri olan; ilgili konuyla ilgili başvuruda bulunacak, istek ve taleplerini dile getirecek insanların siteye girişini geciktirdi.

Bildiğiniz gibi internet çok faydalı olsa da fazla sayıda yalan yanlış bilginin dolaştığı bir mecradır. İnsanlar her gördükleri habere inanmadan önce haberin kaynağına bakmalıdır. Siz de bu ve benzeri bir haberle karşılaştığınızda hemen inanmak yerine haberin kaynağına bakmalısınız. Böylece hem boşa vakit kaybetmemiş hem de boşuna umutlanmamış olursunuz.

sağlık sitesi |-| nakliyat |-| youtube izlenme al |-| ideal kilo hesaplama |-| instagram beğeni hilesi |-| arastir.net |-| vds satın al |-| wordpress cache |-| ofis taşımacılığı |-| APK indir |-| tv8 canlı izle |-| aydın haber
evden eve nakliyat |-| Tiktok Takipçi Hilesi |-| instagram izlenme satın al |-| hdfilmcehennemi |-| antalya haber |-| ipek fal bilim merkezi |-| istanbul eşya depolama |-| kartal evden eve nakliyat |-| Ev Eşyaları Depolama |-| istanbul evden eve nakliyat